Nu tittar dom upp igen

Det är lite halvklart i dag med en blek sol och jag tyckte att det var lika bra att gå ut på en söndagspromenad på förmiddagen, för vem vet hur länge solen visar sig. I eftermiddag kommer dessutom Krister och Thomas hit, så då blir det ingen utevistelse. Jag fick sällskap en stund av två grannar som skulle gå runt kvarteret, så då gick jag tillsammans med dem, men sedan fortsatte jag Donnersgatan ner och tog rundan hem via skogen.

Donnersgatan

Snön smälter ihop mer och mer för var dag som går och nu börjar vårtecknen titta upp igen. Förra året hade jag planterat påskliljor och penséer både på gravarna och här hemma i början av mars, men i år får man nöja sig med att glädja sig åt snödroppar och vintergäck. Det blir nog lagom för påskliljor och penséer när vi närmar oss påskhelgen, om kung Bore kan tänka sig att lägga ner sin verksamhet på allvar.

I ”Cedergrens hörna” på Norra Kustvägen

Norra Kustvägen

Hos min närmaste granne här på Odvalds

Trevlig söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vårtecken 2018. Bokmärk permalänken.

15 svar på Nu tittar dom upp igen

 1. Åh, så härligt att se alla de små söta vårblommorna, som har överlevt under snön! Även här smälter det undan för fullt och idag kunde jag gå ner till soptunnan i bara tofflor – så skönt att slippa sätta på sig vinterskorna!
  Lite halvgrått här idag, men det ser ut att ljusna!
  Ha en fortsatt fin söndag!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Visst är det otroligt att de stått där under snön i flera veckor. Här börjar snön ge sig på vägarna, men ännu finns det rätt mycket snö i skogen.
   I dag är det riktigt grått och det ska bli regn i em påstår SMHI.
   Ha en fin måndag!
   Kram

 2. Helena skriver:

  Så härligt att du har fått en titt på våren. Bara det att inte behöva pulsa i en halvmeter snö, måste vara ren glädje.
  Här ska det bli vinter hela mars, och just nu snöar det för fullt.

 3. skogsnuvan skriver:

  Så fint. Här är det i alla fall takdropp men inga snödroppar. Däremot så ska det bli två dm snö till imorgon och vi har ju alldeles för mycket redan

 4. Här är det ingen risk att det kommit upp några vårblommor redan. Allt är täckt av snö, men fortsätter veckan med plusgrader så brukar det gå ganska fort att det istället blir is. Det fryser ju till på nätterna! 👿
  KRAM/Susie

 5. znogge skriver:

  Även här så börjar vårtecken synas igen och krokusarna verkar faktiskt ha klarat sig. Men det mesta verkar blivit försenat vilket väl inte är så konstigt.

  Kram och ha en fin måndag!

 6. Kraka skriver:

  Ja, nu längtar man verkligen efter våren!
  Kram

 7. Anne-Lie skriver:

  Våren är verkligen sen i år. Antar att du skrev fel i din kommentar hos mig. Du skrev att vitsippor och vintergäck blommar, men du menar säkert snödroppar.
  Kram!

 8. Elisabeth skriver:

  Så härligt att se snödroppar och vintergäck! Vårtecknen finns där. Kramar

Kommentarer inaktiverade.