Nu var det så igen

Jag satt framför tv:n igår kväll och pillade med tungan på en konstig ojämnhet på en tand och helt plötsligt, mitt i Anton Hyséns samba, lossnade en bit och en stor krater uppstod.

Rackarn´s också nu måste jag till tandläkaren igen! Jag har inte ont av det, men risken är ju att ännu mera lossnar. Fy så försmädligt! Jag har ju stora bamsiga amalgamfyllningar sedan tonåren och det är väl inte annat att vänta än att de kommer att krascha efterhand. Det känns verkligen som om det kroppsliga förfallet fortskrider i rasande takt.

Vad ska man säga om Let´s Dance? Anton Hysén är ju i en klass för sig själv och nu är det bara att hoppas att folk inte slutar att ringa och rösta på honom i tron att han redan har vunnit det här. Ringa och rösta förresten! Kan det vara så att vi har börjat tröttna på att lägga ut pengar på de här programmen, eftersom man lottar ut biljetter bland de som ringer?

I dag är Eva och Gaetano här igen och vi har varit på Stenstugu hela dagen och städat. Bosse har kört möbler och jag har tvättat målning, putsat fönster och satt upp de rena gardinerna. Jag har tagit det väldigt lugnt och ryggen har ”peppar, peppar” varit riktigt beskedlig i dag. Jag mår bra av att röra på mig. Gaetano har dammsugit och Eva har tvättat köket och köksskåpen. På lunchen åkte vi till Kustgrillen allihop och där bjöd Eva ”arbetsfolket” på mat. Nu är Eva kvar ensam på Stenstugu och fortsätter städandet och jag ska börjar förbereda middagen.

Ha en trevlig lördagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Stenstugu, TV och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

39 kommentarer till Nu var det så igen

 1. Anne-Lie skriver:

  Du är inte ensam om att bita sönder tänder. Först bet jag av en liten bit på en tand – åkte och lagade den. 1 1/2 vecka senare bet jag bort en annan lagning i en annan tand, då var det bara att beställa ny tid hos tandläkaren. Jag har inte heller ont av att gå till tandläkaren, men det är ju så dyrt.

 2. Kicki skriver:

  Sicket skit med tanden. Det är ju så sabla dyrt att gå till tandläkaren, men man får vara glad att man får ha sina egna tänder kvar i munnen. Förr hade ju nästan varenda människa över 50, eller t.o.m. yngre, löständer.
  Vad skönt att du kan jobba på i din egen takt nu när du hjälper Eva på Stenstugu. Visst mår kroppen bättre av att göra det man kan i.s.f. att sätta sig och vila.
  Det är onekligen ”blandad kompott” på Let’s dance i år. Men Anton Hysén är ju som du säger i en egen division.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det är konstigt att det ska vara så himla dyrt att laga tänder, men man måste ju 🙁
   Jag vågar nästan inte säga det högt en gång, men ryggen känns faktiskt lite bättre de här senaste dagarna. Hoppas att det håller i sig.
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Vilken otur med tanden! Bet av en plomb under påsken och det är bara så förargligt. Man retar sig men vad hjälper väl det? Hoppas det går att åtgärda på ett enkelt och smidigt sätt.

  Kram

 4. Karlavagnen skriver:

  Rackarns osis!!! Ett plus är att du inte verkar rädd för att gå till tandläkaren. Vilken skön familj ni verkar vara som hjälps åt!!! Kram!

 5. Gunnel skriver:

  Det är tydligen smittosamt det här med att bita av plomber. Jag var iväg nu i veckan och fick fixat en tand. Inga roliga besök.

 6. Hejsan Ingrid !

  Så tidig jag är idag.Tredje bloggen jag läser.Rantamor,Lövkojan och Du nu.Vet inte vad jag slarvat bort dagen med.Skulle städa, men det kom av sig.Tänkte nu passar det att bjuda mina vänninnor på lunch. Smsade först till Maggan, jo hon kunde skrev vad ? Trodde hon meande vilken mat, sedan till Monica och hon blev jätteglad. Bokat klart. Då smsar Maggan följ med till Maxi, nej jag ska städa.Då skriver hon att på Måndag har hon en viktig undersökining. Vafalls, visste hon inte det då hon sa, hon kunde, så nu vet jag inte om Monica vill komma själv eller det inget blir av.

  Vimsigt ! Till tandläkaren skulle hon inte.Tur att jag slipper, nu så mycket som jag varit hos plågoandarna.Så illa de gjort mig, och fel har de gjort, så alla mina gaddar blivit förstörda.Tänk skoltandvården, borde inte kallas vård.Ruskigt.Ett litet hål sparade han tills det blev större, för att han skulle tjäna på att använda mera amalgam.Jag hade guldplomber på nästan varannan tand, borde haft huvudet i ett bankfack sa de.hihihi
  Men det var i ungdomen. Kram Majsan Mi

 7. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Även jag har haft amalgam i tänderna sedan tonåren men sanerade rubbet för över 20 år sedan, tack o lov för tungmetaller i munnen är inte bra alls och kan ge värk i kroppen. Så blir det ju skört med åren också. Hoppas du får ordning på detta för en billig penning…
  Roligt att du orkar hålla igång som du gör med tvät och städ och allt som behövs göras på Stenstugu men har man roligt så går det liksom lättare och värken faller i glömska en stund i alla fall.
  Lycka till nu hos tandläkaren!
  Kramis, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Jag har inte några men av mina amalgamfyllningar, vad jag vet i alla fall är det väl kanske bäst att tillägga.

   Jag har funderat på hur det blir med de nya compositfyllningarna. Hur lång tid kommer det att ta innan man upptäcker vilka hemska skadeverkningar de har 😉

   Det gick så bra hela dagen igår och jag känner inte något i ryggen i dag, så jag tog nog inte i för mycket.

   Ha en fin söndag Agneta!

   • Agneta skriver:

    Compositfyllningarnainnehåller i alla fall inte det livsfarliga kvicksilvret som amalgam gör. Det är förbjudet. Det är just när man får hål eller biter av en plomb som kvicksilvret frigörs och tas upp av kroppen..usch.
    Lycka till hos ”plågis”…
    Kramen

 8. Bettan skriver:

  Men aj då.. Hoppas att du inte får för mkt tandvärk innan du kommer till tandläkarn. Dock kan jag lova dig att amalganfyllningarna är bra mkt starkare än plast skiten de fyller med idag=(. Valde ju att borra upp alla mina gamla fyllningar då jag hört att även de kan vara orsak till huvudvärk. Men icke sa nicke… Huvudvärken den består & tandläkarn gnider sina händer var gång jag på nytt får laga dem :/

  Önskar dig en god kväll/natt. Kramis

 9. Lena skriver:

  Oj, oj, nu dansar Anton så att plomberna ryker på folk. Våra små hål i tänderna borrade tandläkarna upp till kratrar och kletade jättehålen fulla med amalgam. Inte visste man så mycket på den tiden. Att det ändå hållit i mer än 50 år är otroligt.

  • Ingrid skriver:

   Fyllningarna håller, de sitter som berg, men det är tänderna runt dem som går sönder. Jag hoppas att min tandläkare kan fixa det här på ett snabbt, billigt och smärtfritt sätt.

 10. Pia skriver:

  ja dessa jäkla tänder jag bet av en i november eller december jag hade inte ont så jag blev ju inte färdig att beställa tid hos tandläkaren I januari bet jag av nästa tand… Som tur var blev jag kallad till tandläkaren just då annars hade jag väl inte varit där än. En gick att laga men den andra fick en krona Och massor med pengar försvann Men man får väl vara glad så länge det går att fixa. Men jag måste säga att jag är så tandläkar rädd så det knappt är sant. I min ungdom stötte jag inte på en enda snäll tandläkare och det sitter i.

  • Ingrid skriver:

   Jag vet att det egentligen är läge för att byta ut en och annan amalgambamse mot kronor, men det är ju så hemskt dyrt.
   Jag är inte tandläkarrädd, men inte går man dit med något lätt hjärta precis……

 11. Åsa! skriver:

  Försmädligt med din tand, och tandläkare som är så dyrt att besöka 🙁

  Roligt att ni rustar på Stenstugu och det måste ju vara alldeles underbart att ha Eva och Gaetano hemma 🙂

 12. Raija skriver:

  Tråkigt med tanden, för sånt brukar kosta en hel del. Vi är många som biter sönder våra stora gamla lagningar och sen är det väl så att de inte håller i evigheter heller.

  Du är flitig du också, läser jag. Och visst är det roligt att kunna hjälpa till lite.

 13. Astrid skriver:

  Ja det här med tänder är ett elände när det börjar tjorva. Det är liksom i perioder tycker jag
  Min är utbytta mot plast och verkar hålla bra,jag har bara några med amalgam kvar nu
  Däremot så är det mina rätta tänder som går sönder

 14. Ailas skriver:

  Får ångest, bara jag ser ordet tänder… Har också gamla lagningar som behöver uppsyn då och då. Dyrt och irriterande och tandläkarskräcken sitter i från barnaåren.

  Var rädd om ryggen, Ingrid… Röra på sig är bra, men att vrida sig i samband med fönsterputsning kanske inte alltid är det.

  Trevligt att du har besök igen! Var rädd om er alla och jag önskar fortsatt bra söndag.
  Kram

 15. Corina skriver:

  Om Lets dance säger jag inget då jag inte följer detta, har inte sett ett enda program 😉 Annars så fortsätter aprilvädret med snö och slask här hos mig, inga trevliga vårtecken att rapportera alls. Kram

 16. Rigmor skriver:

  Det där med tänder är då ingen billig historia!! Inte undra på att tandläkaren åker utomlands till riktigt exotiska mål, i flera veckor varje år…jag vet nog vem som betalar det…*skrattar*, åtminstone gör min det. Nu får vi hoppas att din tand inte blir någon kostsam sak.
  Jag såg delar av Let´s dance, så jag vet inte hur det gick. Jobbar ju hela helgen nu så det blir inget ”nattglappande” för min del, utan möte med John Blund tidigt om kvällarna. Men Anton är hel klart bäst, hitintills i alla fall.
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Min var på Kuba en påsk när jag hade akut behov av henne, så nog lär de tjäna en hel del på våra dåliga gaddar.
   Jobbar man så behöver man minsann komma i säng på kvällen 😉

 17. Ann-charlott skriver:

  Hej min vän. Men vad typiskt, ja det är så att dom gamla fyllningarna tar ut sin rätt och i dag vet jag att dom lägger in helt annat material så det blir säkert inte samma som amalgan som kanske inte håller så bra som den nya. Man får hoppas på detta för tandläkaren är en dyr historia när man väl går dit. Ja säger man om Anton i Lets dance. Han är ju helt klart en klass för sig själv.. Ha nu en fin söndag min goa vän. Kram Ac

 18. Suss skriver:

  Du är så flitig att skriva blogg, så fort jag inte hinner ett par dagar, varken läsa eller skriva, är det så trevligt att börja med dig blogg. Det händer massor runt dig och alltid lika intressant att följa dig.
  Amalgamfyllningar som lossnar känner även jag till. Tänk vilka stora kratrar de borrade förr, fastän hålet ibland bara var som en punkt. Det var fint, sa min tandläkare. Om det kan man tycka vad man vill, fast då kanske det var så.
  Vi har haft en kall helg, jag bloggar om Madrid och då blir det genast lite varmare. KRAM!

 19. Skatan skriver:

  Det där med tanden … sånt kommer alltid olägligt när det än dyker upp. Men man måste fixa det hur det än är.

  Är det många turer kvar i Let´s dance? Hoppas hinna med något när jag väl är hemma igen.

  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *