Ny färjelinje

Äntligen ska det bli slut på trafikkaoset i Fårösund sommartid, för till midsommar startar trafikverket en ny färjelinje mellan Nynäshamn och Fårö. Större delen av turisterna från Mälardalsområdet ska ju ändå till Fårö, säger deras ansvarige Kaj Stiltje i en artikel i GA i dag.

Färjorna är förvånansvärt sjödugliga och det krävs inga speciella anpassningar vid färjelägena. Resenärerna får sitta på däck i sina bilar under den 10 timmar långa överfarten och njuta av den fina utsikten över havet. Förtäring kan de köpa i kiosker i hamnarna och ha med sig i bilen. Det blir säkert jättebra!

Dessutom finns det flera planer inför sommaren, för på helagotland.se kan man läsa att ett nytt rederi, Seatrade AB, ska satsa på Tax free-turism, som ska locka fler besökare till Gotland. I sommar startar rederiet dagsturer från Slite till internationellt vatten. ”Det finns en enorm efterfrågan”. Extra dragplåster blir att man kommer att erbjuda de resenärer som så önskar en tur på vattenskidor efter fartyget.

Det har regnat lite i natt också och totalt har vi nog fått ca 10mm sedan i torsdags kväll. Nu lyser en ganska blek sol och det ska bli skapligt väder i dag och ganska varmt, om nu SMHI har spått rätt. Det kanske rent av är läge för en första vårpromenad i Masshagen?

Trevlig 1 april!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentar. Bokmärk permalänken.

16 svar på Ny färjelinje

 1. Anne-Lie skriver:

  Tacksam för regnet, det behövs och så försvinner lite polen för de som är allergiska. Jag har inte satt ut min regnmätare än kanske dags att göra det.
  Nästa vecka är jag hundvakt igen åt Elsa, då vill jag ha fint väder.
  Kram!

 2. Kicki skriver:

  Tack för det aprilskämtet! 🙂 🙂

 3. Hillevi skriver:

  Hahaha! 😛 😛 😛 Fast i vanlig ordning lät mig luras lite först. 😯 🙂

 4. wiolettan skriver:

  Det där gick jag på. Tänkte att nu då vi ska till Gotland i maj så har väl dessa inte börjat ännu och vi har ju ändå redan bokat flygbiljetter och bokat en hyrbil.
  Fin bild på bilfärjan.
  Trevlig helg och 1.a april.
  Kram!

 5. Lambergsfrua skriver:

  Ha ha ha! Den var riktigt bra. Vår tidning berättade att Kyrkan behöver kompensera de inkomster man tappat i form av medlemsflykt. Därför vill man sälja man kyrkornas namn och låta sponsorerna döpa kyrkorna efter sitt företagsnamn…
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 6. Lite liknande skämt hade vår tidning Sydsvenskan idag. Där berättades om en ny färjelinje med batteridrivna båtar, som skulle börja gå mellan Helsingborg och Malmö, för att avlasta E6:an!
  Sitta 10 timmar i bilen och njuta av utsikten – jo, jag tackar!

  Fint väder med ett lätt soldis här idag. Köksdörren har stått öppen hela dagen!
  Kram, Monica

 7. Gunnel skriver:

  Jag måste erkänna att jag blev lurad först, men sen tyckte jag det påminde om skämtet här i Skåne.Det är kanske båttema på aprilskämten i år. Ha en fin söndag.

Kommentarer inaktiverade.