Vecka 29 – Ny istid

Ny vecka och nu är det Vecka 29 som är här och Visby står redo att ta emot det vackra folket. Förr kallades den här veckan för Stockholmsveckan, men eftersom det inte bara är stockholmare som söker sig hit, så tycker man att det är bättre att helt enkelt kalla den Vecka 29. I år väntar man, förutom ungdomar med pappas kort, gäster från Brasilien, som flyger hit med privatjet och spenderar flera hundratusentals kronor på krogen på en kväll. Snyggingarna håller nog värmen även om solen sviker, men för oss övriga dödliga väntar bistra tider om man ska tro TT och GA,

för det är precis det jag har misstänkt – vi går mot en ny istid! Visserligen en miniistid, men den kommer snart – om bara 15 år. Så står det i alla fall i GA idag. Det är forskare som enligt tidningen The Indipendent räknat fram att solens aktivitet under åren 2030-2040 kommer att minska med ca 60% vilket skulle innebära att vi skulle få det märkbart kallare. Det är bara att hoppas att de räknat fel!

Idag har det regnat en skvätt på morgonen och det är ännu ganska mulet, men det ser ut att lätta. Det kanske rent av kan bli en stund i solstolen i eftermiddag. Hoppas att dagens sommarvärd, fotbollsspelaren Nilla Fischer, är trevlig att lyssna på, för gårdagens föreläsning av Johan Rockström, professor i miljövetenskap, var för hemskt trist. Det enda positiva var musiken. Nu lyssnade jag bara på slutet, men jag förstod av avannonseringen att några personliga avslöjanden hade han inte gjort i början av programmet heller.

Nu ska jag gå och ta på mig ett par sockor. Jag fryser om fötterna!

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentar, Väder. Bokmärk permalänken.

8 svar på Vecka 29 – Ny istid

 1. Annika skriver:

  Detta stod även i vår lokaltidning. Jag började genast att räkna efter hur gammal jag är då….kanske får jag uppleva det. Men just nu sitter jag i solen och njuter. Bloggar lite med telefonen och ska snart gå på Veteranbilsrally.
  Sommarkramen

 2. Geddfish skriver:

  Uff, ingen istid här, men man kan ju fundera, för det är kyligt, jag fryser. Solen visar bara sin bästa sida ibland!
  Sommarkram, Gerd

 3. Lollo skriver:

  Usch! Det låter inget vidare … 🙁
  Istidsvarningar krockar med varningar om växthuseffekter?
  Vad ska man tro?
  Förra året var ju varm och skön, efter midsommar …
  I år har ännu inte spådomarna om varmaste sommaren på länge slagit in, och nu börjar tiden bli knapp för det. Det är ju flera veckor sedan midsommar …
  Vi kan bara ta det som det kommer, ett år i taget … Ibland en dag i taget, just när det gäller vädret …
  Kramis

  • Ingrid skriver:

   Vi får hoppas att det blir lite sol och värme snart igen. Det är ju halva juli och hela augusti kvar och just augusti brukar kunna vara riktigt fin här på Gotland.
   Kram

 4. Hillevi skriver:

  Men… han var ju så bra, Johan Rockström – tyckte jag, då. Lite kallare några år – enligt tidningsartiklarna, jo kanske det förskjuter det hela en aning.

  Har läst en hel del gotlandsskildringar i det sista och trots blåst och regn var tummen upp hela tiden! 🙂

Kommentarer inaktiverade.