Ny vecka och nu är det Vecka 29 som är här och Visby står redo att ta emot det vackra folket. Förr kallades den här veckan för Stockholmsveckan, men eftersom det inte bara är stockholmare som söker sig hit, så tycker man att det är bättre att helt enkelt kalla den Vecka 29. I år väntar man, förutom ungdomar med pappas kort, gäster från Brasilien, som flyger hit med privatjet och spenderar flera hundratusentals kronor på krogen på en kväll. Snyggingarna håller nog värmen även om solen sviker, men för oss övriga dödliga väntar bistra tider om man ska tro TT och GA,

för det är precis det jag har misstänkt – vi går mot en ny istid! Visserligen en miniistid, men den kommer snart – om bara 15 år. Så står det i alla fall i GA idag. Det är forskare som enligt tidningen The Indipendent räknat fram att solens aktivitet under åren 2030-2040 kommer att minska med ca 60% vilket skulle innebära att vi skulle få det märkbart kallare. Det är bara att hoppas att de räknat fel!

Idag har det regnat en skvätt på morgonen och det är ännu ganska mulet, men det ser ut att lätta. Det kanske rent av kan bli en stund i solstolen i eftermiddag. Hoppas att dagens sommarvärd, fotbollsspelaren Nilla Fischer, är trevlig att lyssna på, för gårdagens föreläsning av Johan Rockström, professor i miljövetenskap, var för hemskt trist. Det enda positiva var musiken. Nu lyssnade jag bara på slutet, men jag förstod av avannonseringen att några personliga avslöjanden hade han inte gjort i början av programmet heller.

Nu ska jag gå och ta på mig ett par sockor. Jag fryser om fötterna!

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...