Ny leksak

Det är en solig och fin dag den här onsdagen och jag har varit ute på en liten utflykt till Sparbanken i Roma. SPF:s kassalåda svämmade över av mynt och här i Klinthehamn finns det ingen bank som vill befatta sig med dem. I butikerna har de skyltar uppsatta att de bara tar emot si och så många mynt vid var köp, så där är man inte heller välkommen. Det är tur att det går att bli av med dem någonstans i alla fall, men det känns lite onödigt att köra 4 mil för den skull.

Vilda krokus som växer överallt just nu. De här växer hos grannen tvärs över gatan

Sen har jag suttit och roat mig min nya leksak, en ny stationär dator, en HP. Den gamla var så trött, så trött och XP uppdateras inte längre. Laptopen funkar än så länge, men även den börjar få några år på nacken, närmare bestämt åtta stycken och den beter sig lite underligt ibland.

På laptopen har jag Windows Vista och på den här nya är det Windows 10 och det är sannerligen annorlunda. Jag har ju provat på det lite när jag varit inne hos min granne och bistått henne och då har jag känt mig totalt förvirrad. Jag har lyckats ladda ner några program i alla fall och installerat skrivaren och nu sitter jag och skriver det här inlägget på det nya underverket. Jag får nog försöka få lite support av Krister i helgen.

I min gräsmatta

Nu ska jag sluta leka och gå och göra i ordningen en kaffekorg, för det är dags att åka till biblioteket för veckans studiecirkel.

Trevlig eftermiddag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, SPF, Vårtecken 2017. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till Ny leksak

 1. Kusin Göran skriver:

  Grattis till nya datorn. Widows 10 kan dock vara en något hög tröskel att ta sej över, men det går. Harriet grymtade ofta men hon blev till slut överens med sin nya HP med 10-an. Du fixar det säkert. Hälsningar kusinen.

 2. Hillevi skriver:

  Om någon fixar nya idéer så är det ju du! Själv har jag inte tålamod numera. Blaha!
  Underbar vår har ni där på Gotland och oj, vad krokusar du gav ljus. Mina är sena, som alltid.
  Härligt att läsa om er förening och tänkt att du är nummer 1! 😀

  • Ingrid skriver:

   Ännu är det kyligt och det kanske är lika bra, så våren inte kommer alltför fort. Vi har ju det där med vattenbrist att tänka på också.
   Det är väldigt kul att vara numero uno.
   Kram

 3. Lambergsfrua skriver:

  Visst är det konstigt att kontanter inte tas emot på alla ställen. Varför skulle vi då få nya mynt och sedlar till stor kostnad, kan man undra.
  Grattis till nyförvärvet! Jag fick Windows 10 på våra stationära datorer förra veckan, eftersom uppdateringarna började krångla på våra W7. Jag har inte vant mig än vid alla finesser, men tycker att en hel del är bättre. Jag misstänker att det tar ett tag innan man känner sig bekväm med nyheterna. Jag upptäckte nyss att scannern inte fungerade, men skrivaren gör det och det är ju samma maskin. Det får jag undersöka senare eller be om proffshjälp av vår datordoktor på Wermlandsdata.
  Ha det gott i vårsolen! 🙂
  Lambergsfrua

 4. wiolettan skriver:

  Så härligt med dina fina vårbildsblommor. Våren är verkligen hos dig på Gotland.
  Bankerna är lite jobbiga nu för tiden. Inte ger de någon ränta och inte får man hämta ut pengar, en del i alla fall vill inte befatta sig med pengar.
  Ny dator, jo det skulle jag också behöva, men än har det inte blivit av.
  Ha det bra och trevlig kväll.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Bankerna är jättejobbiga, man blir riktigt ledsen på den dåliga servicen storbnakerna ger. Det är lite bättre med småbankerna. De är nog lite räddare om sina kunder.
   Kram

 5. Bia skriver:

  Å, så kul med en ny ”leksak”!
  Härligt med en pigg dator när den gamla
  börjar bli trött och seg 🙂
  Kram/Bia

 6. Znogge skriver:

  Grattis till din nya dator! Hoppas att ni ska trivas bra tillsammans. Stationär dator använder jag inte längre utan kör med en PC och en Mac. Borde helt övergå till min Mac men den fungerar inte när jag löser korsord på nätet. Väldigt irriterande minst sagt…

  Kram och trevlig kurs!

 7. Håller med ”Lambergsfrua” här ovan: Varför ge ut nya mynt till en stor kostnad, när ingen vill ha dem? När inte ens banker tar emot dem…
  Ny dator, bra såklart, men jobbigt med allt det nya, tycker jag, som inte är så road av datorer. Jag har en relativt ny iMac, men den är ganska lik min gamla, så bytet gick bra!
  Så trevligt det låter med kaffekorg till studiecirkeln!
  Kram, Monica

 8. Musikanta skriver:

  Grattis till nya datorn!
  Kram

 9. Skogsnuvan skriver:

  Så härligt med vårblommor

 10. Gunnel skriver:

  Egentligen fattar jag inte varför det kommer nya mynt när varken banker eller affärer är intresserade av dem. Låter spännande med en ny dator. Min börjar också bli lite till åren kommen, men jag är nöjd så länge den fungerar. Kram

  • Ingrid skriver:

   Den gamla stationära fungerade dåligt och nu börjar laptopen också bli väldigt seg. Jag sätter på den på morgonen och sen kan jag gå och äta frukost innan den har laddat färdigt och går att använda, så det kändes som om det var dags för något nytt.
   Kram

 11. Vonne skriver:

  Kul med ny dator men jag förstår att det är lite ”chockartat” att byta Vista mot Windows 10. När jag uppdaterade var det först till windows 8 och den var allt annat än användarvänlig och folk skrek i högan sky så det blev ganska omgående uppgradering av Microsoft och nu är det ju 10 som gäller.

  Jag kan trösta dig med att man vänjer sig vid flitig användning.

  Hörde, vilket jag hade förträngt, att alla gamla silvermynt blir ogiltiga juli så det var ju bra att du åkte iväg och lämnade in eran ”skatt”. De nya mynten är jag inte helt överens med, tycker det är lite knepigt se skillnad och ibland tar jag en 5-krona för 2-krona etc etc för att inte tala om de pyttesmå sakerna som jag knappt kan greppa. Nej nu är det mest kort för min del. Tar ibland ut i automat och då glömmer jag alltsom oftast att jag inte ska ta ut 200 kronor och få den förhatliga 200-lappen. Den valören är bara till besvär tycker jag.

  Ha en riktigt bra torsdag. Här tittar solen fram!
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag börjar så sakteliga komma underfund med hur det fungerar, så det ska nog gå bra. Nya femman är helt ok tycker jag, det är värre att skilja på en och tvåkronan. Står med bara ett av mynten i handen måste man titta nog efter vad det är för valör på det.
   Jag gillar inte heller 200-sedeln och inte tvåkronan heller. De är totalt onödiga.
   Kram

 12. Anne-Lie skriver:

  Så lätt det är att fastna i nya leksaker, det tar mycket tid. Fint blommar det även hos dig. En härlig tid vi går till mötes nu.
  Kram!

 13. Gunnar skriver:

  Vad härligt det låter med en dator ! Hoppas att du blir nöjd med den!
  Här börjar de första crocusarna blomma men dom är så länge ganska få. Bekymmersamt det hör med mynten.

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker faktiskt att den är riktigt trevlig. Det enda jag inte är nöjd med är det skramliga tangentbordet och det hjälper inte att använda det gamla för det är likadant.
   Kontanthanteringen är verkligen under all kritik!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *