Ny miniradio

Torsdagen den 6 juli 2006

Temperatur: 30 grader.

Min lilla bärbara miniradio ville inte låta mig lyssna på 1:an, så jag skrotade den och gick till vår lokala radiohandlare. “Jag vill ha en bra och billigt liten bärbar radio”, sa jag.


“Ta den här”, sa han.

Den här radion fungerar som klocka när man inte använder radiofunktionen, den har även alarm, så den är perfekt som reseur/radio. En högtalare har den också. Ljudet är väl inte världens bästa, men det fungerar. Man kan koppla ifrån högtalaren och då har man 2 urtag till hörlurar. Den fungerar alldeles utmärkt! På förpackningen stod det att batterier inte ingick, men någon hade haft vänligtheten att bipacka 2 batterier också, allt väl inplastat. Priset? 49:-! Ibland blir man verkligen både förvånad och glatt överraskad.

En liten fundering kring svenska språket: ett nytt ord har uppstått, nämligen ordet påkommen. Man kan ju säga att man har kommit på någon med att ljuga. Nu kan man säga: “Han har blivit påkommen med att ljuga”. Vad kommer slikt ifrån. Jag har hört det både i radion och på TV nu de sista dagarna och tycker att det låter för galet. Är det fler som har observerat det?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Trevliga händelser, Tyckt o Tänkt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *