Nya friska tag

Fast friska och friska! Igår kändes det bättre i ryggen, men idag är den besvärlig igen. Jag trodde att det skulle gå utan tabletter, men fick ta till dem i alla fall.

Jag har i alla fall varit nere i lägenheten och ordnat lite. Jag har bytt handtag på köksluckorna och det blev jättebra. Det blev en helt annan stil på köket. Så har jag planerat om lite med hyllplanen i skåpen. Jag är ju inte så lång, så det gäller att få ner de nedersta hyllorna så att jag når utan att behöva sträcka på mig alltför mycket. Här kommer några nytagna bilder:

Preliminärt planerar vi att kunna flytta in om ca fjorton dagar, men vi väntar ännu på att få en tapet uppsatt. Nu känns det verkligen som om det är på allvar och det känns både roligt och lite skrämmande. Vi lämnar det trygga Stenstugu och vet inte riktigt hur vår nya tillvaro kommer att gestalta sig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Flytten, Hälsan. Bokmärk permalänken.

36 svar på Nya friska tag

 1. Iréne skriver:

  Så fint det ser ut i ditt nya hem, där kommer ni säkert att trivas

  Vi är hemma igen från 3 jättefina veckor på din ö, vi hade fullt upp med att titta på allt vackert, från norr till söder. Vi hann också med att se en del av Medeltidsveckan i Visby.
  Det var sååå kul att få träffa er båda.

 2. Åsa! skriver:

  Så jobbigt med din rygg Ingrid. Att äta Voltaren är tufft för kroppen, du får vara observant på hur du mår!

  Hoppas ni kommer att trivas på Odvalds, det är ett jättefint område.

  Att barnen mår bra gör mig lycklig, skrev du vid mig. Så sant Ingrid! Det finns väl inget som gör så ont som när man vet att ens barn inte har det bra, och det är ju inte alltid man kan göra något åt det heller.

  Kram!

 3. Elisabeth skriver:

  Så fin lägenheten blir! Du kommer säkert att trivas där när väl saker och ting kommer på plats. Men var arbetsledare, så ryggen får chans att läka. Ha dé!

 4. Margaretha skriver:

  Så tjusigt det blir… Vad spännande med en ny epok i era liv men förstår att det är med blandade känslor ni börjar ert nya liv.
  Som tur är så kommer inte Stenstugu att hamna i främmande händer. Då hade det väl känts riktigt jobbigt kan jag tro.
  Skönt nu inför vintern att ni slipper bry er om det snöar eller ej … 🙂

 5. Znogge skriver:

  Så fint det blr och ni kommer säkert att tivas bra. Visst ble det annorlunda men så mycket mera lättskött för er. Och för din rygg dessutom…

  Kram

 6. Gunnar skriver:

  spännande! Ni kommer säkert att finna er tillrätta där också. Men jag kan förstå att det känns som en stor förändring i livet.

 7. Sylvia skriver:

  Åh, så fint det blir och snart bär det iväg på riktigt. Ert älskade Stenstugu finns ju ändå kvar i bakgrunden. Så roligt att stället kommer att stanna inom familjen.
  Nu hoppas vi att du ska få proffsig behandling och hjälp mot det onda också. Simma lugnt vännen 🙂 / Kram Sylvia

  • Ingrid skriver:

   Visst är det härligt att sonen tar över, så att gården blir kvar i familjen, det är en stor glädje och trygghet.
   Det blir säkert bra med ryggen också. Nu är den under utredning i alla fall.

 8. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!
  Så fint det blir i nya bostaden 🙂 Duschdrapperiet är urläckert och så bra att du hade en passsande matta. Ibland är det bra att spara på saker o ting 🙂 Jag har exakt samma vita plastbrunn som du men mitt rör till den är vitt. Sedan står min duschkabin ovanpå, som jag fått av hemrehab. Men halva brunnen syns i alla fall. Golvet till duschkabinen jag har är lite ”ruggat” så att det inte ska bli halt, men lätt hänt att vatten rinner ut över kanten och ut på golvet i badrummet där dom varit så korkade så dom lagt in en plastmatta = ishalt! Det räcker med en skvätt vatten på plastmattan när man är barfota så drattar man, vilket en del hyresgäster gjort här 🙁 En ung tjej på tredje våningen bröt benet 🙁

  Jättesött med den lilla vita spteskappan i sovrummet för det blir ljust och fint men kanske lite insyn om nu någon känner för att kika in 😉 Men rullgardin är bra om solen/dljuset ligger på, för den tar ju färgen på allt, vår älskade sol! Jag är mycket förtjust i spets 🙂 Använder gärna längder ner till golvet, så ser det ut som det är högre till taket 😉

  Ja du, att nå de översta hyllorna i köket gör inte jag heller, bara de två-tre nedersta men de tre översta gå inte alls. Numer bara är jag bara 1.67….! Krympte fr. 1.69 som jag alltid varit, när benskörheten satte in 🙁 Kanske dags att mäta längden igen, en bra måttstock på skelettets kondition. Det är när man krymper på längden som kotorna är lite mjuka och skaver mot varandra:-(

  Jag har en liten pall i köket som jag använder för att nå upp i skåpen och ska jag högst upp vid taket så krävs en stege/stegstol. Gäller alla, ingen når så högt upp.
  Så vad som står däruppe längst bak det vete katten.

  Fattar inte att det bara är 2 veckor kvar till flytten, det har gått undan.
  Men sedan när ni väl är där så blir det ju att du ändrar lite här o där tills det blir bekvämt och snyggt.

  Voltaren verkar hjälpa dig och då ska dom tas dagligen om man inte får några biverkningar !
  Det är inte meningen att vänta tills smärtan sätter in, utan förebygga!
  Så har alla de läkare jag besökt sagt i alla fall och dom har helt rätt. Varför lida när man inte behöver?? Just nu p.g.a. föytten behöver du dom extra mycket, sedan kanske du kan trappa ner beroende på vad fortsatta undersökningar visar.
  Så ta du dina mediciner så att du får må bra, för smärta är en mardröm och sätter sig på humöret dessutom!
  Lycka till med allt!
  Strykekramar, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!

   Det har varit ett badkar tidigare, som man tagit bort när man handikappanpassat lägenheten. Vi funderade först på att sätta in en duschkabin, men avvaktar med det lite och ser om vi trivs med att ha det så här. Man får givetvis passa upp med mattor så att man inte halkar på golvet.

   Jag gillar också den där spetskappan och med insynen är det inga problem. Det finns persienner till alla fönster och det är ingen direktinsyn från några grannar.

   Jag skaffade en bra pall på Clas Olsson igår och så har jag sedan tidigare en vanlig köksstege med tre steg.

   Voltaren fungerar jättebra och just nu är jag helt smärtfri, så nu ska jag passa på att gå och lägga mig.

   Ha en god natt!
   Kram Ingrid

 9. Go-kväll i stugan !

  Du har väl annat att tänka på nu när flytten står i farstun, så att säga.

  Du får väl fixa ett gästrum som står till Ditt förfogande om Du mot förmodan inte trivs eller längtar hem.
  Glöm inte räkna fönstren första natten. Fråga mig inte varför det har jag glömt.
  Snyggt duschdraperi.

  Det blir nog finnemang ska Du se.

  Du vet väl att Voltaren finns i stolpiller.Det fick jag när gallan krångla.Men jag hade magkatarr.

  Natti-Natti Kram Majsan

 10. Birgitta skriver:

  Det börjar se ut som ett hem! Jättemysigt. Men ta det lugnt och se till att din rygg får den vila den behöver.

  Kram

 11. skogsnuvan skriver:

  Förstår att det kan kännas gruvsamt. Jag kan bara tänka mig hur det skulle vara för mig att flytta från Fisksjön. Det går nästan inte att tänka tanken. Men…..när vinterns isvindar drar över er fina lilla ö och snön vräker ner då kan det vara skönt att inte behöva oroa sig utan bara sitta i värmen och ringa vaktis om något skulle hända. Fint blir det i alla fall i ert nya hem

 12. ingmarie skriver:

  hur blir det med kissarna, blir dom innekatter nu då eller.
  hoppas ni kommer att trivas i ert nya hem

  kram o trevlig helg

 13. Skatan skriver:

  Åh vad fint ni har fått det … Jag ser att fotografier redan finns på plats på fönsterbrädet 🙂 . Och jag förstår att det är spännande värre (och lite skrämmande) att flytta från ett hem som ni (Åke väl?) bott i hela livet. Men nu när jag läser bland kommentarerna förstår jag att sonen tar över och då blir det ju lättare övergång … ni kan alltid ”hälsa på” därhemma 🙂 … än om det varit främmande folk.

  Kram!

 14. Kicki skriver:

  Ja, nu har nerräkningen verkligen börjat. Det känns som det gått väldigt fort.
  Jag såg här ovan att katterna blir kvar på Stenstugu. Klokt! Kommer ni att skaffa en ny liten kisse till lägenheten?
  Spetsgardinerna passade fint i sovrummet och jag gillar verkligen fondtapeten.
  Ta du dina värktabletter, bättre det än att ha ont. Jag äter smärtstillande och inflammationshämmande dagligen för min rygg och mina leder och det har jag gjort sen jag var 17år!! Det var då jag fick mitt första ryggskott, sen dess har ryggen spökat mer eller mindre alltid.
  Jag önskar er all lycka med flytten!
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Det finns redan en grå kisse som kommer på besök när vi sitter på uteplatsen, så helt kattlösa blir vi inte 🙂
   Jag fortsätter att ta mina piller och det funkar bra. Idag har jag klippt gräsmattorna, för jag har inte som helst problem att gå. Jag mådde bättre efter ett par timmar med klipparen än jag gjorde när jag startade.
   Kram!

 15. Doris skriver:

  Så fint det blir, ni kommer säkert att trivas jättebra. Jag hade helt missat att er son ska ta över Stenstuga, så skönt för er ! Bra också för katterna, det hade ju inte gått att flytta dem …
  Läste att det inte är bra med din rygg, trist.
  Sköt om dig, kram

 16. Mariann L skriver:

  Hej Ingrid!
  Det var länge sen jag var här eller hade nån kontakt med vad du berättar. Sommaren i Finland har gått. Jag har blivit mormor till lilla Hilma. Min man har fått en liten stroke, jag har alldeles nyligen fått veta att jag kommer bli ”övertalig” på jobbet efter omorganisationen som kommer. Händer mycket ibland. Idag har jag kollat lite på bloggar, roligt. Vad fint det ser ut i er lägenhet. Men var rädd om din rygg! Ha det bra! Kram! Mariann

  • Ingrid skriver:

   Så trevligt att du hörde av dig Mariann! Jag livet blir inte alltid exakt som man tänkt sig, men så roligt att du blivit mormor.

   Jag försöker vara rädd om mig, för jag vill ju att ryggen ska läka så fort som möjligt.
   Kram till dig!

 17. Ama de casa skriver:

  Det tar sig! Jag tror att ni kommer att trivas jättebra i den nya lägenheten – den ser så fin ut!

  Hoppas du är bättre i ryggen nu.

 18. Margit skriver:

  Varit borta en vecka..och nu suttit och bläddrat och läst…
  Mycket som händer hemma hos er…SER ..läser att ni håller på att flytta från Stenstugu. Förstår att det blir en stor omställning!!!
  Så läser jag o din rygg… Kanske du måste gå till en Kiropratiker..och få till ryggen..kanske nån låsning elller så!!???
  Jag hade ont i min ena ”skinka” veckan innan vi åkte till Mallorca..och sa då till Lasse: Att ”när vi kommer hem igen..så tar jag och beställer tid hos min Kiropratiker..för att få hjälp”!
  Men så fick jag AKUT ännu värre på söndan..vi skulle åka på tisdagmorron.. Jag kunde nappt resa mig från LIGGANDE till stående…jätteont i hela ryggen då. Rigde på måndagmorron, fick tid i Eskilstuna till ”MIN” kiropraktiker..och han fixade mina ”låsningar”..och smärtan och ina besvär är borta. Skall dit i morron igen för kontroll..efter beahndlingen. Kosta varje gång 450 kr…. MEN det är det värt..OCH min vecka i Palma Nova…blev smärtfri…så jag är så glad att det blev URAKUT..och jag fick behandlingen innan resan…
  Kram på dej!!!

  • Ingrid skriver:

   Jag har röntgat ryggen och har förslitningsskador och urkalkning, inte sjutton vågar man sig på att gå till en kiropraktor då.

   Så skönt för dig Margit att det fungerade så bra och att du fick en fin vecka i Palma!
   Kram tillbaka!

Kommentarer inaktiverade.