Nya friska tag

I ett år har den här motionscykeln stått oanvänd, för idag är det ett år sedan Åke fick sin stroke och lämnade mig ensam här på Odvalds för alltid. Jag trodde ju att han skulle bli frisk och komma hem igen, så cykeln stod på sin plats i vardagsrummet några veckor, men sedan ställde jag undan den i förrådet.

Nu har jag plockat fram den igen och ställt in den i en hörna i sovrummet, för jag tänker försöka ta något pass varje dag, medan jag lyssnar på ljudböcker. Jag fick en hel laddning böcker från elisabet och en ifrån Åsa, så det blir åtskilliga timmar jag kan sitta där, om jag nu orkar och har tålamod, för fy vad jobbigt det är. Jag hade tänkt att jag skulle cykla en skiva i taget, men så länge orkade jag inte idag i alla fall.

Jag har en portabel CD-spelare, som heter Denver DM-65 JOG, som jag inte använt på många år. Den har legat länge i en lådan sedan den sist var i bruk och när jag nu skulle starta den fungerade den inte, trots nya batterier och ett hysteriskt tryckande på alla knappar och rattar, inte ett liv.

Så retligt! Att lämna en sån här grej på lagning är ju ingen idé, för då kan man lika gärna köpa en ny. Nej jag måste göra ett försök att laga den själv! Full av självförtroende skruvade jag ur sex små skruvar ut bottenplattan, så att jag kunde lyfta bort det och ta en titt inne i spelare. Många små grejor och kablar fanns det där och jag petade, ryckte och tryckte lite här och var och så skruvade jag ihop den igen. Satte i den första skivan av Kajsa Ingemarssons Lyckans Hjul, tryckte på play och tro det eller ej, men den startade!

Idag är det en solig och fin dag, så när jag lyssnat färdigt på CD1 ska jag ta mig en promenad. Det har varit kallt på Gotland i natt, men nu är det bara en fyra/fem minusgrader och stilla, så det är säkert skönt ute.

Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Åke, Nostalgi, Sorg och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

36 svar på Nya friska tag

 1. En motionscykel har jag också, men en av betydligt äldre datum – köpt på loppis för 50:-, men det viktiga är ju att den fungerar! Och jobbigt är det!! 😉
  Läste svaret på min förra kommentar och passade på att läsa allas kommentarer och upptäckte då att det var en som var lite ”snarstucken”. Gick då in för att kolla den personens blogg och skrattade för mig själv när jag såg presentationen av en person med ”massor av skinn på näsan” – det verkar ju inte precis så! 😈

  • Ingrid skriver:

   Den här cykeln fick Åke i julklapp för rätt många år sedan och han använde den verkligen flitigt. 🙂
   Men jag tycker att det är ganska trist, men jag behöver få upp konditionen lite. 😉

 2. Lambergsfrua skriver:

  Grattis till att du fick CD-spelaren att fungera! Du har nog tekniska fingrar, fast du inte visste det 😉
  Grattis också till din goda föresats att cykla medan du läser. Jobbigt är det – men nyttigt. Jag tror att Åke ler i sin himmel, när han ser hur du trampar på.

  Varm kram,
  Lambergsfrua

  • Ingrid skriver:

   Åke tycker nog att jag är lite mesig som orkar hålla på så kort stund. Själv kunde han sitta där och trampa 35-40 minuter medan han såg på fotboll. 🙂

 3. Hejsan Ingrid !

  Har en som står med plast över i sovrummet, på den sidan av sängen där ingen ligger och jag har mina källsorteringskassar.
  Får och har så ont i knäna, cykeln inhandlades till Gunnar.En sådan där som mäter hjärta, puls o.annat, ser ut som den Du sitter på.Jag orkar inte fem minuter ens, knappt tre.Fast nog borde jag
  ta en ”tur” varje dag.Får se hur jag gör.Tror jag städar istället.

  Ha en fin vinterdag,
  .

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Får du ont i knäna när du cyklar kanske den är fel inställd?
   Den här mäter också puls, tid, sträcka man cyklat och annat, så det är nog ungefär samma typ som den du har.

   Kram!

   • Den är på det högsta hålet, mina ben är så långa.Något galet är det.Fast det gör ont ska man fortsätta.Men det gör inte jag.
    Grannarna köpte gåband på Rusta 900:- han är 80 och har svårt att gå längre sträckor.

 4. snawitz skriver:

  Hej!

  Personligen tycker jag att det är trist att sitta på en motionscykel.
  Men OK, man kan ställa den framför TV:n och jobba på lite medans man glor på dumburken. Eller lyssna på musik eller en bok när man trampar.

  Ha en bra dag
  Susanne

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker också att det är trist och skulle hellre cykla utomhus på en vanlig cykel. Men det är ju så halt och mycket snö nu. 🙁

   • snawitz skriver:

    sv: t.o.m. jag som annars inte gillar denna årstid, tyckte att det var vackert ute igår. Om det alltid var såna dagar vintertid skulle jag inte gnälla. Det finns många som kör tunga fordon som inte läser, eller fattar, skyltarna som anger t.ex. höjden på en bro. Det finns många lastbilar som har fastnat under viadukter.

    Ha en fortsatt bra dag
    kram

 5. Karin skriver:

  Heja Ingrid, trampa på, hoppas du till Skåne ska nå! 😉
  Att lyssna på böcker samtidigt som man cyklar är en bra idé!
  Imorse hade vi -12 gr, så min morgonpromenad blev insöad som man säger! 😆
  Jag ska gå till en kompis i eftermiddag, och tar en promenad dit/hem.
  Kram Karin

 6. Kicki skriver:

  Tänk att det är ett år sedan. Jag förstår ju vart dina tankar vandra idag.
  Vad duktig du var som fixade CDspelaren ”bra kvinna reder sig själv” 🙂
  Jag tror säkert att du kommer att nyttja motionscykeln den här årstiden, du cyklar ju ”på riktigt” om somrarna.
  Värre här, jag nyttjar inte motionsbandet speciellt ofta, även om det är en enkel sak att gå på det ett tag och se på TVn samtidigt, eftersom det står i vardagsrummet.
  Här har det snöat friskt hela morgonen, men nu tror jag bestämt att solen håller på att ta sig igenom.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Ja, det känns litet tungt idag. 🙁
   Jag gjorde ju egentligen ingenting med CD-spelaren, men det var väl kanske någon glappkontakt någonstans, som jag helt ovetande lyckades fixa. 🙄

 7. Raija skriver:

  Ja, visst är det tråkigt att cykla på en motionscykel. Jag gav bort min, för den stod i flera år utan att jag använde den. Hoppas talböckerna ger dig inspiration att cykla på.

  Du är händig du :-), som törs ge dig på att skruva isär apparater och sen också lyckas få igång dem.

 8. Znogge skriver:

  Vi har en crosstrainer men det gillar jag inte. Däremot skulle jag vilja ha en motionscykel vid tillfälle! Kanske läge att komma till skott…

  Kram

 9. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!

  Ofattbart att det redan gått ett helt år sedan Åke blev sjuk. En dag som jag förstår att du får många tankar och känslor, som det ska vara. Känner med dig och hela familjen!

  Motionscykel har jag också haft, men attans så trist att trampa utan att komma någonvart. Den såldes till slut.
  Men att se den direkt när jag vaknar…njae…skulle ge mig prestationsångest på störten.

  Möjligen kan jag tänka mig att titta på TV samtidigt för då är man koncentrerad på TV:n och då går det lättare att trampa en längre stund. Men ta det varligt så här i början, en liten bit i taget så att du inte får ont. Bra att du kan kolla pulsen med tanke på hjärtat.

  Men visst blir man både glad och stolt när tekniska prylar går att fixa till av egen kraft 🙂

  Tack snälla vännen för tipset om ”plåten” till Sandemans kakor 🙂

  Varma kramar, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Visst är det otroligt att ett helt år har gått. Sorgen och saknaden är stor. 🙁
   Jag vet ju att det är många som lever ensamma, men det är svårt att vänja sig efter över femtio år tillsammans. 🙁

   Jag har ska ta det varligt med cyklandet. Jag kan ju ta flera pass om dagen i stället för att överanstränga mig. 😉
   Lycka till med bakandet!
   Kram!

 10. Ylva skriver:

  Tänker på dig idag.

 11. Malin N. skriver:

  Vilken fin tapet! Helt i min smak.

  Lycka till med trampandet! Cykling är ju jättebra motion

 12. Suss skriver:

  Aha, jag känner en apparattekniker på Gotland. Tar du emot och fixar? Äh, jag skämtar, men så imponerad jag blev av att du försökte, för att inte tala om att du lyckades. Jag gillar inte det här att bara slänga så fort det inte funkar. Jag vill också gärna försöka laga, eller få det lagat. Det ligger väl i fostran kan jag tro.
  Sen är det väl ganska skönt att kunna cykla utan risk för halka, speciellt som du kan ge dig hän i fantasin via ljudböckerna, nästan vart som helst. Jag lyssnar alltid när jag åker långt med bilen, till Umeå t ex. Det är jättehärligt. Jag har varit i Provance många av de resorna, Peter Mayles böcker. Har du inte lyssnat på dem, så rekommenderar jag dem varmt. Tyvärr har jag inga egna, jag lånar alltid på biblan. KRAM!

  • Ingrid skriver:

   Ja, det är inte dumt va, att känna en sån. 😉 Jag hade nog aldrig lämnat in den för lagning och var väl egentligen bara lite nyfiken på hur den såg ut invändigt. 😀
   Jag hoppas att jag ska kunna skärpa till mig och cykelmotionera flitigt. 🙄
   Kram

 13. Beppan skriver:

  Så klurigt av dig att fixa CD-spelaren! Kvinnor kan visst!!!
  Härligt att kunna lyssna när man trampar cykel eller crosstrainer.
  Hoppas det blev en skön solskenspromenad för dig!

 14. Kia skriver:

  Bra gjort att fixa det tekniska!
  När jag ser dej trampa på smittas jag nog lite att börja på gåbandet igen. Det har stått stilla sen förra vintern. Tänk att det ska va så svårt att komma igång!
  Beundrar dej som är noga med dina promenader, fotar så vackert och kämpar på. Måste vara tufft att mista sin närmaste. Önskar dej allt gott!
  Kram från Ku

  • Ingrid skriver:

   Jag hoppas att jag ska ha karaktär nog att fortsätta använda cykeln. Det är lätt att hitta på ursäker för att slippa. 😉
   Tack för hälsningen Kia! 😀

 15. Birgitta skriver:

  Vad duktig du är! Ungefär så gjorde jag med datorn nu senaste gången. Petade och ryckte. Och den funkade 😉 .

  Motionscykel är bra. Men hu så tråkigt. Jag skaffade en när jag var sjuk och behövde lite motion. Sen stod den oanvänd i över ett halvår, så den gick på ut på blocket. Det är dödandes tråkigt att cykla. Framförallt inomhus. Även om tv:n är på, och ljudböcker är ännu tråkigare.

  Men jag hejar på dig. För de säger att det är NYTTIGT att cykla.

  Kram!

 16. Louise skriver:

  Bra gjort av dig att du plockade fram den igen, för det är bra och ”snäll” träning. Du ska se att det går bättre efter ett tag, bara du inte ger tappt. Att lyssna på böcker ihop med träningen är nog ingen dum idé. Det gjorde jag i somras när jag promenerade med stavar. Jag gillar inte vintern och har blivit ännu mer försoffad över helgerna. Längtar efter härliga och lockande vårdagar så att jag får lust att gå ut igen …
  Kram till dig och en trevlig helg …

 17. Doris skriver:

  Bra gjort, både att börja cykla och fixa CD-spelaren själv !
  Kram

Kommentarer inaktiverade.