Nya friska tag

Måndag 3 mars 2008 | 09:10 | 3&#176 varmt.

Måndagsmorgon och ny vecka! Jag har sovit så gott i natt och vaknade pigg och utvilad vid 7.30-tiden. Egentligen hade jag tänkt sitta och se Wallanderfilmen Afrikanen igårkväll, men orkade inte utan gick till sängs istället. Efter ett par kapitel i den nyinköpta boken Svinalängorna släckte jag och somnade bums.

Nu gäller det att ta nya friska tag. Jag ska ta på mig och gå ut och putsa av våra fönster på nedervåningen. Det går så bra att stå på en hushållsstege när man ska putsa utifrån. Det är ju synd att inte släppa in vårsolen! Just nu är det ganska mulet, men det är utlovat solsken senare idag. Några små pelargonplantor behöver också skolas om i större krukor, så dagens program ligger klart.

I dagens Helagotland.se kan man läsa en artikel om auktionshuset Köpmansgården här i Klintehamn, Här kan man göra fynd. Köpmansgården har auktion nästan varje söndag och det är ett riktigt folknöje att gå dit. Åke brukar slinka in där ibland, när han ändå är på Klinte på söndagsförmiddagen för att hämta DN på Pressbyrån. Där finns en trevlig “gubbhörna” där det alltid finns någon att prata med.

Hur gick det för gotlänningarna igår i Vasaloppet? Bäst kom Jerker Loré från Östergarn som gick i mål som nr 448, drygt 50 min efter vinnaren. Det tycker jag är en strong insats, 448:a av över 13000 startande! Jag försökte kolla på SVTPlay på eftermiddagen, men det som sändes då var bara en kamera vid målet och ett rabblande av namn på en del av dem som gick i mål. Det var inte mycket att se.

Nu avslutar jag morgonpasset här vid datorn och önskar alla en trevlig måndag och en härlig ny vårvecka, för nu har vi ju vår, åtminstone i södra Sverige.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.