Nya gardiner och ny CD

Idag är det en riktigt mulen och mörk dag och det retar mig lite att jag inte var hemma igår när det var så fint väder. Men skam den som ger sig, jag har städat vardagsrummet idag i alla fall precis som jag planerat.

Jag har köpt nya gardiner och det blev lite pyssel innan jag kunde sätta upp dem, för de var för långa och måste läggas upp. Sen blev det för mycket med fyra bredder, så jag delade en gardin för att få två smalare att sätta i mitten, men jag är nöjd med resultatet och det är ju det viktigaste. Nu är det bara golven i vardagsrummet som ska åtgärdas och så ska det ju julpyntas förstås, men det får vänta några veckor till. Man får inte gå händelserna i förväg!

Från cd-spelaren strömmar musik av ”grannen ovanpå”. Han har kommit ut med en ny skiva, som heter The Country Variations, lagom till jul och jag har fått ett exemplar. Där finns en låt som heter The upstairs room och den tycker jag mycket om.

Tänk vilken gåva det är att vara musikalisk och kunna göra egen musik. När jag var barn hade jag alltid en dröm om att kunna sjunga bra och framför att att få lära mig spela piano. Sjöng gjorde jag en hel del i kyrkans barnkör och i skolan, men sen blev det inte mer av det och något pianospelande blev det inte heller.

Sedan jag lärt känna Evas man och sett vilket naturligt inslag sång och musik är i deras sällskapsliv förstår jag ändå bättre vad jag gått miste om, men som tur är har det funnits mycket annat att glädja sig åt.

Nu hör jag att tvättmaskinen har klarat av tvätten av de dammiga gardinerna jag tog ner, så det är dags att hänga upp dem på tork innan de ligger och skrynklar till sig.


Trevlig fredagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Musik, Odvalds och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

15 svar på Nya gardiner och ny CD

 1. Så fina skira nya gardiner och lagom till jul, grattis !
  Mörkt är det hos oss också idag, men man får ” tända på ” inne för att kompensera.

  Och imorgon blir det slottsvistelse, det skall bli så spännande !
  Trevligt julbord och andra advent. Hälsa alla !

 2. Gunnel skriver:

  Så fina dina gardiner ser ut. Hos mig är det också ”rena natta”. Det ösregnar och är så grått och trist. Kram

  • Ingrid skriver:

   Här har det inte regnat på länge. Det är nästan som om det känns behov av det nu. Klinteån där havsöringen ska gå upp och leka är som torr att de inte kan göra det.
   Kram

 3. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Så fint du har det och det är då märkligt att man alltid måste ändra på gardiner. Ett evigt dilemma här också för i mitt vardagsrum har jag balkongdörren bredvid stora fönstret så det är ett elände att hitta mittengardiner i rätt längd/bredd. Nåja, det viktigaste är ju att man är nöjd själv. Om vädret finns inte mycket att säga, ”tänt var det här”… 😉
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Jag gillar att byta gardiner vår och höst, så nu har jag två uppsättningar. Jag var orolig för hur kappan jag hade förut skulle klara tvätten, men den blev jättefin. Bara att sätta upp igen när det blir aktuellt.
   Kram

 4. Znogge skriver:

  Så snyggt det blev! Jag tycker du gjorde helt rätt i att dela en längd för det blir precis lagom med tyg då. Våra grannar har en bekant som spelar dragspel så när det är kalas blir det alltid sång och musik som vi kan smyglyssna på. Själv är jag helt omusikalisk men övriga familjemedlemmar spelar något instrument och visst är det trevligt!

  Önskar dig en fin kväll också!

 5. Tove Olberg skriver:

  Vilket vackert rum det blev med de fiina gardinerna!
  Blir glad av ditt inlägg!

  Kram

 6. Owe Modigh skriver:

  Hej ! Vill tacka för bra musik från Taylor, bra låtar. Har du läst mitt mail ?
  Ha en bra dag.

  Owe 😀

  • Ingrid skriver:

   Visst har jag läst ditt mail Owe och jag har svarade ganska omgående. Jag kan hälsa från Rut, för jag var inne hos henne idag och då sa hon att hon sett att du mailat hennne.
   Ha det så gott!

 7. Kraka skriver:

  Så fint du gjort!
  Ja, musik och sång är viktigt i livet. En av mina livssorger är att jag inte har röst som passar i någon kör. Förutom sådana där ”Alla kan sjunga-körer”. Men det är inte samma sak…

  Önskar dig en fin helg!

  Kram

 8. Agneta skriver:

  Oh, vilka vackra gardiner! Ser underbart skira ut men ändå med lite stuns! Perfekt. Sen att man får greja lite, det är alltid lite meckigt, men det går, men det är roligare när det passar från början.
  Att sjunga verkar roligt, jag kan inte ta en ton, jag kan faktiskt inte det, man säger om mig att ju tystare jag sjunger desto bättre låter det….
  Agneta kram

 9. wiolettan skriver:

  Ojoj, så fina gardiner, det ser så underbart vackert ut med dessa tunna gardiner och du har satt opp dom så fint. Roligt med något nytt.
  Musik är verkligen en gåva. Vi hade ju, som du kanske kommer ihåg, en hel del musik och instrument hemma i mitt barndomshem. Nu blir det inte så mycket med spelandet. Men jag tycker fortfarande om att sjunga i vår lilla sånggrupp, de gånger jag kan.
  Trevlig helg och varm kram till dig.

Kommentarer inaktiverade.