Nybyggd lägenhet på Odvalds

I morse var det kallt och det hade kommit några korn snö i natt, men efterhand som det dagades och solen kom upp så smälte isen och det blev lika slabbigt som vanligt. Jag tog en vända med bilen på förmiddagen, för jag skulle till Återvinningen med diverse pinaler. Jag fick ett lite besynnerligt mottagande vid bordet där man lägger ifrån sig färgpatroner och tändare och annat som det inte finns några behållare för. En man kom ut dit, vi hälsade och han tog emot det jag ville lämna.

-Så bra, sa jag, var lägger du det där då?

-Det ska du inte tro att jag talar om för dig, svarade han, för bakom det här (raden av behållare för glödlampor, batterier och annat som vi stod framför) har ni inte att göra!

Och så gick han. Han hade nog en väldigt dålig dag. 🙄

I dag utökades lägenhetsbeståndet här på Odvalds med ytterligare en enrummare och det är inte den första av den här typen som byggmästaren placerar ut i träden.

Inflyttningsklar
Hyran: Vacker fågelsång
Kul för mig, för till våren kan jag hålla koll på om det är några som flyttar in i lägenheten.

Efter lunch gick jag ut på en promenad, för det har varit hyfsat väder i dag, solen har visat sig då och då och det har inte blåst så mycket. Jag tog rundan genom skogen och runt samhället.

Jag vet inte vad det här är för något, men vackert var det.

Vintergäcken blommar som vanligt i ”Cedergrens hörna”.

Trevlig fortsättning på lördagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Promenader, Vårtecken 2018. Bokmärk permalänken.

16 svar på Nybyggd lägenhet på Odvalds

 1. Igår kväll fick vi faktiskt också snö här nere! Och med fortsatta minusgrader, så ligger den kvar idag! Och nu ska tydligen kylan fortsätta…

  Det var ju ett tråkigt bemötande du fick på återvinningscentralen! Usch, så ledsen man kan bli av sånt! Men du har säkert rätt – han mådde nog inte så bra själv!

  Det där du såg i skogen måste väl vara en sorts svamp, tror jag.

  Så kul med den nya ”enrummaren” hos dig! Vi fick ju en fågelholk av min syster när vi fyllde år i maj och idag såg vi för första gången en blåmes, som hoppade in och kollade. Förhoppningsvis gillar den det och flyttar in! Jag kan sitta här vid mitt skrivbord och se holken, så det skulle vara kul med fågelungar!
  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Svamp eller någon typ av lav? Det var ganska hårt och det har bildats ganska nyligen, för jag gick förbi där för inte så länge sedan och då fanns det inte.
   Ha en fin kväll!

 2. Laila skriver:

  Det har blivit en promenad här också och mina vintergäck blommar de med. Trist på återvinningen men då behöver du inte leta nästa gång var grejorna ska lämnas. Han tar hand om dem då också.
  Ha en skön kväll.

 3. Lambergsfrua skriver:

  Vilket ohyfsat svar och bemötande du fick vid återvinningscentralen! Han hade nog vaknat på fel sida.
  Nu får vi hoppas att enrummaren i ditt nära grannskap snart blir uthyrd. Det är ju delvis bostadsbrist, så det borde inte vara några problem.
  Ha en fortsatt bra dag!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 4. skogsnuvan skriver:

  Nog blir jag alldeles paff när jag ser vintergäcken blomma på marken medan det är en meter snö här och kanske lite till

 5. Elisabeth skriver:

  Vad kul att vintergäcken börjar blomma!! Hopp om vårtrots alla snörapporter!

 6. Helena skriver:

  Nej han hade nog ingen bra dag när du var där. Hoppas det inte händer igen.
  Bra skrivit om enrummaren. Den blir nog uthyrd snart, och då blir det livat i holken.

 7. Gunnel skriver:

  Kul med nybyggda lägenheter. Har mannen bygglov? Vi har inga holkar i vår trädgård, men fåglarna brukar komma hit med sina ungar och äta. Hoppas det blir så i år också. De små ullbollarna är så gulliga. Ett år hade vi t.o.m. en hackspett som kom hit med två ungar. Kram

 8. wiolettan skriver:

  Det var ju också ett sätt att svara. Ibland kan man ju undra hur det är ställt, men, han kanske bara hade vaknat på fel sida.
  Fint att fåglarna får en till lägenhet, kan behövas nu i vinter.
  Härliga bilder som påminner om vår. Vi hade minus 7 grader i morse och det är vitt på marken, fast bara ett tunt snötäcke.
  Trevlig söndag.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Ja, dåliga dagar kan vi nog alla ha lite till då och då.
   Här ska bli kallt i morgon sägs det. Hoppas inte vägarna blir hala, för då ska jag köra till Visby för att ta båten till Nynäshamn.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.