Nyförvärv

Det har varit ännu en solig och varm sensommardag och så länge hösten är så här har jag absolut ingenting emot den. Annars är inte hösten min årstid precis. Den gör mig lite låg och smådeppig och det känns oändligt långt till nästa vår.

I förmiddags kom Edoardo och Alessia på besök och hade med sig en födelsedagspresent, eller rättare sagt två, till mig. Jag fick den fina bruna väskan och sjalen i passande färg till. Mycket trevligt!

Den svarta väskan till vänster i bild köpte jag som present till mig själv på Arlanda. En av butikerna i Skycity hade 30% rabatt på skinnväskor och min gamla svarta väska börjar se så tråkig ut, så då passade jag på. Den var inte billig, men med rabatten blev det överkomligt. Nu kan jag plocka bort den gamla fula plastväskan och har två nya fina skinnväskor i stället.

När ungdomarna åkt satte jag igång och kokade köttfärssås, för jag köpte nötfärs igår på Konsum och den måste tillagas. Jag gör alltid en ordentlig gryta och fryser in i mindre förpackningar som passar att ta fram när jag får lust på spaghetti och köttfärssås.

Efter lunch gick jag en ut på en promenad och när jag kom hem la jag mig ute i solstolen och kopplade av en stund. Det var väldigt skönt och jag slumrade nästan till ett tag.

Nu har jag en lasagne i ugnen och om ett tag kommer Bosse o Carina kommer hit och hjälper till med den. De kom hem från Åland samma kväll som jag kom hem från Sicilien, så vi har lite att stämma av och berätta för varandra.

Trevlig fredagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds. Bokmärk permalänken.

14 svar på Nyförvärv

 1. Skogsnuvan skriver:

  Ja nu är man glad för varje dag som det är lite varmt. Idag regnar det här men är varmt. Jag har fått in hälften av veden nu när ryggen känns bättre och jag hoppas ta in resten imorgon. Jag blir också lite deppig när mörkret kommer och här är det så svart men den här hösten kan nog bli fin tror jag.

 2. Znogge skriver:

  Vilka trevliga presenter du fick. Sjalen och väskan matchar verkligen varandra perfekt! Den svarta skinnväskan är verkligen snygg. När det handlar om dyrare väskor då är 30% verkligen inte att förakta.

  Smaklig måltid när det blir så dags och trevlig kväll 😀

 3. Vilka snygga väskor, båda två! Det gjorde du rätt i att unna dig!
  Hösten är en årstid jag gillar! Om det bara inte kom en vinter efter, för den gillar jag inte…
  Här har vi också gjort köttfärssås idag och använt en del av den till chili con carne, som var dagens middag. Resten är fryst och kan ju användas till många olika rätter, så bra att ha i frysen!
  Fint väder här också, igår gick jag faktiskt ner och badade!
  Ha en fin helg, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag gjorde en stor lasagne och när vi ätit oss mätta la jag in det som blev över i frysen. Det räcker till fyra mål till mig och så fick jag ändå en back med köttfärssås också. Gott att ha!
   Kram

 4. Ulla Anderstedt skriver:

  Verkligen snygg färg på den conjacsfärgade? med matchne sjal till. En svart väska är ett måste. Snygg var den också! Jag gillar hösten, men framför allt en sådan dag som vi haft idag med plus 18 och sol. Jag brukar bara bli deppig på våren då ljuset kommer. Gillar faktiskt vintern också, har ju bott i Umeå i 18 år. Kul att vi gör storsats av köttfärsen. Har i frysen några middagar nu.
  Hoppas helgen blir fin! kram

  • Ingrid skriver:

   Ja, en svart väska måste man ha och den här blir säkert bra. Jag har varit Gotland trogen och bott här hela livet.
   Visst är det bra att ha lite på lut i frysen.
   Kram

 5. marlise skriver:

  So ein schöne Reise nach Sizilien und herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag
  wünscht dir Marlise……..zur Zeit in Dänemark in Urlaub

 6. Hillevi skriver:

  Din resa är varit härlig att läsa om och verkar ha varit mycket lyckad. Skönt att byta miljö ibland, kan jag tro och något att leva på under vintern. (Ska jag säga som aldrig reser… men inte desto mindre är det trevligt att hänga på via bloggen!)

Kommentarer inaktiverade.