Nytt bostadsinbrott i Klintehamn

I eftermiddag rapporterar helagotland.se att det i förmiddags kommit in uppgifter om att det varit ett nytt bostadsinbrott i Klintehamn. Polisen har haft en patrull ute som gjort en teknisk undersökning.

Vad kan man säga om den här inbrottsvågen, om man nu kan kalla den för det efter två inbrott (vad jag känner till i alla fall), men vem vet hur många Klintebor det är som är på semester och ännu inte upptäckt att de haft ovälkomna besökare.

Till de som ännu har semester kvar och ska åka bort, tänk till lite extra på vad du kan göra för att slippa komma hem till ett hus som länsats på värdeföremål.

Sen är det ju den där otäcka känslan av att någon varit runt och snokat överallt. Någon kan ha kollat i skrivbordet och hittat kontoutdrag från banken och har nu dina kontonummer och ditt personnummer, någon har kanske snokat igenom ditt badrumsskåp och har koll på vad du äter för mediciner….

Fy så trist det här är!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jag blir så arg, Klintehamn, Nyhetskommentar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

22 svar på Nytt bostadsinbrott i Klintehamn

 1. Nej usch, dety är så fruktansvärt trist med villainbrott! 🙁 Det otäcka är att man vet inte hur man skulle uppträda om man kom hem mitt i. 😯 Förmodligen så blev man så arg att man gjorde något dumt!! 😈

  • Ingrid skriver:

   Ja, det skulle vara en mardröm att råka mitt in i ett inbrott. Ingen vet vad de här människorna som verkar vara helt utan empati skulle ta sig till. Och skulle man själv ingripa blir man väl åtalad 😈

 2. Åsa! skriver:

  Det är verkligen tråkigt och jag funderar återigen om det är dax att lämna detta samhälle 😥

 3. Lambergsfrua skriver:

  Fy, vad detta är tråkigt! Det känns som att organiserade ligor härjar lite överallt i semestertider. Jag trodde i min enfald att Gotland skulle vara lite förskonat med tanke på att det inte är helt enkelt att ta sig därifrån – men det betyder tydligen inget. Man blir bara så innerligt ledsen.

  Åker man bort gäller det att inte dra ner persiennerna, gärna lämna lite tvätt på torkvindan och be grannen ta in posten och kanske ställa sin bil på uppfarten lite då och då. fast allt detta hjälper ju inte alltid, tyvärr.

  Känslan av att någon snokat runt i ens hem tror jag är värre än det man blivit av med.

  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Nej du, Gotland är inte på något sätt förskonat. Vi har vårt kriminella klientel som bor här året runt och på sommaren ökas det på med skurkar från fastlandet som är här och ”semestrar”.

 4. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!

  Det här låter riktigt otäckt tycker jag och förbannad blir jag när polisen inte finns till hands i området permanent. Verkar som om dom behöver patrullera i Klintehamn dygnet runt för att göra en markering. Det är ju inte ”bara” inbrott, det var ju bl.a. din bil också.

  Inbrott hinner dom göra medans man är ute och handlar några timmar eller på kalas en kväll och inte bara när det är semester.

  Det som jag reagerade över var att du skrev att dom hade stulit mediciner, i ditt förra inlägg om inbrott och det får i alla fall mig att tänka till lite extra. Vad är det för mediciner som är av intresse tro? Inte svårt att räkna ut vilka som behöver sådant…kanske?

  Nä, ni får nog skriva protestlista till berörd myndighet om något ska hända eller till landshövdingen direkt.
  Var rädd om dig!
  Kram, Agneta

 5. Susan skriver:

  Usch och fy för alla dessa inbrott:(

 6. Kicki skriver:

  Men fy fasen, verkligen otrevligt om det är nån sorts inbrottsraid i området. För det kan ju mycket väl vara boende som inte är hemma nu. Kram/Kicki

 7. Laila Östergren skriver:

  Det är jättetråkigt att det är så mycket som händer i Klinte. Skönt att veta att vi har sonen hemma när vi åker på semester.

 8. Anita Brehlin skriver:

  Usch så tråkigt med inbrott. Man kan nog inte riktigt förstå hur det känns för här tänker man aldrig på att ens låsa dörren när man går och lägger sig och även om man inte har något som någon vill ha så skulle det ju kännas tråkigt att någon går in i ens hus

 9. Rigmor skriver:

  Ja…det är min stora skräck när vi är ute med husbilen, att någon ska hinna hem före oss…tror aldrig att jag skulle känna detsamma för mitt hem efter det. Mitt hem ska vara min trygghet, och det ruckas nog ordentligt i hörnen då. Får hoppas att de får fast de som ligger bakom inbrotten.
  Första semesterdagen avklarad här, och det gick ju bra…fick springa ut och in med tvätten eftersom det kom småskurar mest hela tiden…
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Visst är det tråkigt när man inte kan känna trygghet i sitt hem och i sin närmaste omgivning. 🙁
   Hoppas att solen lyser på dig idag på din andra semsterdag! 8)

 10. Karin skriver:

  Vi har haft inbrott i sommarstugan för några år sedan, och då hade förövarna rotat genom allt, och ställt sängarna på hökant. Vi hade inget av värde där, så jag kan förstå att de letade. 😕
  Efteråt städade och skrubbade jag golven, och när jag fått rent, tyckte jag att det var MITT hus igen! 🙂
  Nu vet tjuvarna att där finns inget att ta, så det lönar sig inte att komma igen. Hoppas jag! 😮
  Kram Karin

 11. Bettan skriver:

  Blääääk… Nej, tack detta vill vi inte ha. Allt för många som drabbas av denna varan =(. Hoppas att de snart kan finna de som håller på.
  Kram på dig vännen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *