Nytt oväder på väg enligt SMHI

22&#176 är det idag, men det blåser hemskt och jag tycker att det känns att det är oväder på väg. Det kanske inte kommer att drabba Gotland så hårt den här gången, men i mellersta Sverige befarar SMHI ett nytt stort regnoväder. Kristianstad fick under fredagen 50 mm i samband med att ett kraftigt åskväder drog in över norra Skåne. Man rapporterar om översvämningar och flera villabränder efter åsknedslag under natten mot lördagen. Jag tror att vi får vänja oss vid att vädret blir mer och mer extremt.


Så här kraftiga åskväder visar SMHI 15.30, att det ligger över ute över ostkusten och det är på väg norrut. Det är det där svarta området som visar blixtaktiviteten.
Maken har suttit och klippt gräs nästan hela dagen, för han är rädd att det inte ska gå att köra med den stora gräsklipparen på ett tag, om det nu skulle komma mycket regn även den här gången på Gotland. Jag har inte gjort så mycket idag, jag är lite ledsen och nere efter gårdagens besked om att Inger avlidit och jag sov väldigt dåligt inatt. Inger och Hasse var med mig i drömmarna och fantasierna hela natten. På eftermiddagen har jag legat ute i solstolen (fast det var mest mulet) och lyssnat på Kristian Luuk. Han hade verkligen ett jättetrevligt sommarprogram och spelade bra musik. När Sommar i P1 var slut gick jag in och tog mig en dusch och tvättade håret, så nu känner jag mig uppfräschad och bättre till mods.
Med illa dold förtjusning har jag klippt ur de här nyhetsrubrikerna. Visst är stavningen härlig!

Den rubriksättaren har nog haft lite bråttom!

Jag vet att jag inte ska förhäva mig, för jag skriver minsann fel ibland jag också. Jag kanske inte stavar så illa, men jag kan hoppa över hela ord och då är det ju inte lätt för stavningsprogrammet heller att reagera. Det händer att jag går in och läser ett gammal inlägg och helt plötsligt ser felen, för trots att jag väldigt noga läser igenom det jag skriver, så gör jag missar. Det är inte slarv, men förfärligt försmädligt ändå, för det ser naturligtvis slarvigt ut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Nytt oväder på väg enligt SMHI

 1. Znogge skriver:

  Jag brukar kontrollera min texter men det blir ändå fel ibland! Men det är nästan värre i en tidning tycker jag…
  Tänkte passa på att fråga dig om man behöver ha med sig adapter till Secilien? Vi har ju telefon och digitalkamera som kan behöva laddas! I guideboken stod det så luddigt nämligen…
  Kram!

 2. Åsa! skriver:

  Så frukansvärt tråkigt med Inger! Tänk så fort det gick. Och Hasse, hur mår han? Kram på dig Ingrid!

  • IngridL skriver:

   Vi ska försöka åka till Korpen och hälsa på honom imorgon eventuellt, så får vi se. Men det är klart att det tagit honom hårt.

 3. Henry skriver:

  Det tycks som att vi här har klarat oss ganska bra jämfört med Kristianstad, som inte är så långt härifrån.
  Men det är mulet oh grått här nu.
  Ha en fin kväll!
  Kram!

 4. Berit skriver:

  Hej Ingrid!
  Ja, oväder vankas sägs det. Vi är just nu i Karlsborg och det är mulet, men har varit en del sol idag. I Göteborg regnade det rejält när vi pratade med dom hemma. Vi drar oss nog hemåt imorgon beroende på vädret och vilar upp några dagar för vidare färd mot Österlen och lite golf.
  Åke gör nog rätt i att klippa gräset nu, så behöver han inte oroa sig för det i veckan.
  Kramar
  Berit

 5. Ann-charlott skriver:

  Hejsan Ingrid. Måste bara komma in och säga att jag tänker på dig och det du går igenom med sorgen efter Inger. Det är jobbigt när vissa saker man går igenom går in i drömmarna också, men det är väl hjärnans sätta att bearbeta. I dag har vi haft mycket regn som har kommit hos oss och plixt och dunder, inget kul alls. Ibland ser jag också hur fel jag skrivit och ord blir till annat. Ha det gott vännen. Kram Ac

 6. Pysen73 skriver:

  Jag läser också igenom ordentligt en eller ett par gånger, men ändå upptäcker jag fel senare… Det är precis som att man blir blind när man precis har skrivit det, man vet ju vad det SKA stå och så ser man väl det man vill se kanske :o)

 7. Inger Maryissa skriver:

  Här har det varit otroligt kvavt på eftermiddagen och molnen samlades på himlen, och nu regnar det.
  Jag bara väntar på en åskknall….
  Ja, det verkar som om vi får vänja oss vid att vädret blir mer och mer extremt tyvärr.
  Kul med stavningsfelen i nyhetsrubrikerna 😉
  Kram

  • IngridL skriver:

   Här har det varit lite åska och några regnskurar ikväll, men inte alls så farligt. Nu har nog det mesta passerat.