Och det snöar

Det kom en hel del snö igår och jag vaknade tidigt i morse av att vaktmästaren höll på och plogade våra vägar. Det är ju normalt så tyst här, så man reagerar när det helt plötsligt hörs motorbuller. Nu har han fått vägarna rena och fina och sandat, men nu har det börjat snöa igen.

Jag gick en vända till soprummet efter frukosten, tog bort snövallen efter plogbilen och borstade av uppfarten, som min snälle granne ovanför skottat tidigt i morse medan jag ännu låg och sov på rosenörat.

När jag ändå var ute tog jag mig en promenad ner till samhället och gick på Konsum och köpte frimärken och julkort. Jag började skriva kort igår, men hade inte tillräckligt många hemma. Du ser, vi har en hel del snö!

På hemvägen tog jag vägen förbi Vallemo och Åvallegården och där lyste julgranen så fint, vilket knappast syns på det här fotot, så det får du tänka dig.

Ha en fin onsdag och ta nu ett foto 12.12.12 12:12, det tänker jag göra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

12 svar på Och det snöar

 1. Elisabeth skriver:

  Du har ju fina julkort själv!! Vi har haft soligt senaste dagarna, men idag är det mulet.

 2. jam45 skriver:

  Oj, oj vad mycket snö ni har fått. Vackert men kan vara ganska så jobbigt att skotta. //M

 3. Birgitta skriver:

  Vilka fina bilder. Jag älskar snön, som du kanske förstått vid det här laget. Idag hade vi -10 gr när jag gick upp. Och jag gick inte upp förrän vid 9.00 (och borde varit på jobbet 8.15!). Solen lyser från klarblå himmel och det är så otroligt vackert ute, så det nästan gör ont.

  Vad härligt att du har en snäll granne som går upp och skottar. Jag har det också bra, för snösvängen här är verkligen på tårna. Det plogas så fort snön börjar dingla ner från himmelen.

  Sköt om dig och ha en fantastisk dag!

 4. Sylvia skriver:

  Hejsan Ingrid!
  Nu är vi snart helt insnöade. Det är verkligen fara på taket här. Knappt jag vågar gå ut för snöras och istappar. Nu passade jag också på att vara med i utlottningen hos Kicki. Säkert en kul bok att läsa om turen nu är framme.
  Nu har jag din saffranskaka i ugnen. Det är tredje julen jag gör den kakan som är så uppskattad av många.
  kram Sylvia

 5. Anne-Lie skriver:

  hihi…jag var faktiskt ute och fotade då fast jag tänkte inte på datum och klockslag.

 6. Inger Johansson skriver:

  Hej!

  Neej, jag missade 12.12.12.12.12 🙁
  Det kommer ju inte igen förrän om 90 år! Då är inte jag med 🙄

  Kram Inger

Kommentarer inaktiverade.