Och vad tog den här dagen vägen?

Helt plötsligt har större delen av dagen gått och det börjar bli dags att tänka på middagen. Det har varit en grå och mulen dag och det kom några stänk regn i morse, men det har varit varmt och skönt i alla fall. Jag hade lite tvätt att ta hand om på förmiddagen och så bakade jag kärleksmums.

Jag hällde upp smeten i vad jag trodde var långpannan till den nya ugnen, men kakan blev för mycket gräddad i botten och när jag läste i bruksanvisningen till ugnen, stod det alldeles tydligt där, att den pannan bara var en droppanna och inte skulle användas till bakning. Det var ju synd att jag inte läste på innan jag satte igång att baka 😉 Nu är det ingen större skada skedd, för kärleksmumsen är fullt ätbara, även om de blev lite torrare än vad jag tänkt mig.

Naturligtvis blev det en vända till Stenstugu idag också. Åke plockar piggar och ger till grannens hästar och katterna ska matas och klappas och när vi ändå var där hämtade jag med mig långpannorna från den gamla ugnen, så nu ska det gå bättre nästa gång jag ska baka.

Inte hade jag kameran med mig när vi åkte genom Klinte och det var lite synd, för nu är man i full fart med att bygga upp marknadsstånd och tivoli till lördagens stora begivenhet, Klinte Marknad. Jag får ta mig en promenad i morgon och se om jag kan ta några foton.

Ryggen är snäll och beskedlig, så länge jag inte gör någonting. Det är tydliga tecken på att det är latmasken som slagit sig till ro där, men jag börjar verkligen bli trött på det här. Det är ju så mycket jag vill göra och så sitter jag bara här. Ingenting har jag hört från läkaren heller 😡 I morgon ringer jag och kollar när de tänkt sig sätta in någon behandling.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Klintehamn, Matprat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Och vad tog den här dagen vägen?

 1. Anne-Lie skriver:

  Är det någon annan som har eller ska flytta in på Stenstugu?
  Där jag bor är det också marknad på lördag, måste gå en runda och se vad som finns. Brukar inte vara så mycket.
  Kram!

 2. Skatan skriver:

  Javisst ja … du har ju flyttat från Stenstugu och till ert nya hem. Vad spännande. Och så bra att du alltid kan åka till Stenstugu när du vill klappa katterna eller om du har glömt något som de där plåtarna. Lycka till nu i ert nya! Och Kramar till er båda!

  Kramar!

 3. Znogge skriver:

  Nen kanske är det just latmasken som du behöver för din onda rygg… I alla fall ett tag. Hoppas de hör av sig snarast möjligt.

  Kram

 4. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Märkligt att du inte hört något fr. läkaren för sådant ska gå fort så man hinner sätta in en bra behandling i tid…dessa läkare! Alltid ska man behöva ringa o påminna, men det är bra att du gör det.
  Jadu, mycket man vill göra men när kroppen inte orkar blir man lätt irriterad ;-( Att finna sig i en ny situation tar tid, om man nånsin finner sig i att ha fått krämpor som påverkar vardagen.
  Vad trevligt det låter med marknad i Klinte! Hoppas ni kan gå dit och titta på allehanda ting. Vi..dina nätvänner väntar väl som vanligt på fina foton 🙂
  Du skämmer bort oss vännen och då blir det så…. 🙂
  Ha det nu så bra och lycka till med läkaren…
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!

   Jag hade just ett samtal med VC och där kan man inte se att man fått något remissvar från bentäthetsmätningen. Utredning pågår om vart det kan ha tagit vägen, så det var tur att jag ringde. Ingen vet hur länge jag fått vänta annars. Man är nog för snäll och tålmodig egentligen. Det gäller tydligen att stå på sig.

   I eftermiddag är det träff med SPF och det ska bli trevligt.

   Ha en fin dag!
   Kram Ingrid

 5. Ailas skriver:

  Låt latmasken hållas ett tag, du behöver inte vara i gång precis hela tiden. Det är bara en gammal vana som inte vill släppa taget. 🙂
  Vissa dagar är jag bästis med latmasken och vi månar om varandra ordentligt. Att Luther inte riktigt gillar det struntar vi i…
  Ser fram emot marknadsbilderna!
  Kram

 6. Viktkamp skriver:

  marknad är så mysigt =)

 7. Eleonora skriver:

  Visst är det frustrerande när besked man väntar på inte kommer fram. Och så får man börja tjata och ringa och så måste man låta snäll och vänlig i telefonen, när man egentligen helst vill skrika…. Hoppas elkillen hör av sig, att doktorn hittar beskedet om bentätningsprovet och allt annat. Litet trubbel blir det ju naturligt när man flyttar och jag tror nog att det har löpt ganska smidigt för er trots allt. Men så har ni ju varit duktiga på att förbereda allting. Och så har du fått lära dig att läsa instruktioner FÖRST innan du sätter fart på det du ska göra.

  Stor kram från Eleonora

  • Ingrid skriver:

   Visst har hela flytten gått bra och själva stora flyttdagen var sönerna otroligt effektiva. Jag hade fullt jobb att hänga med i svängarna.

   Jag vet att man ska läsa instruktionerna först och hade väl tittat på dem. Men det var en så dålig svensk översättning, så när det hela gick snett, fick jag ta till den engelska manualen för att förstå att den där droppannan inte skulle användas till att baka i 😉

 8. Ama de casa skriver:

  Piggar till hästarna? Vad sjutton är piggar?

  Jag lämnar inte lägenheten utan kameran. Jag är totalt bloggskadad. Ta det som ett friskhetstecken att du inte hade kameran med till Klinte! 🙂

  Fast marknad på en lördag… Blir man inte lite förvirrad då? 😉

 9. skogsnuvan skriver:

  Så roligt det låter med marknad. Jag har inte varit på en enda marknad i sommar. Förstår inte vad tiden tar vägen. Nu när man är ledig borde man hinna en hel massa men dagarna flyger som snabba svalor förbi och troligen är man väl tidsoptimist. Jag har varit ledig ett år nu och tänkt att det skulle vara städat och röjt överallt men icke sa nicke. Jag har bara roat migmen…..kanske det är det livet är till för.

 10. Doris skriver:

  Låter gott med kärleksmums, ett recept kanske ?
  Sköt om dig, kram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *