Ofrivillig eftermiddagsvila

Det var soligt och fint i morse ett par timmar, men sen drog molnen in och det blev en grå och kulen dag..

…inte alls så fin som gårdagen. Det här fotot tog jag från bron när jag gick där igår på väg ut Warfsholmen. Ännu finns det minsann kvar lite is i viken.

Idag har jag varit på vårdcentralen igen för en träff med min husläkare Roland Koch angående behandlingen jag får för mitt förmaksflimmer. Tabletten jag tar mot rytmrubbningen fungerar bra, men jag gillar ju inte att äta waran. Nu har jag sett att det kommit ny strokeförebyggande medicin, som är lämplig vid just förmaksflimmer och det ville jag diskutera med honom.

Han är så jättegullig och lyssnade på vad jag hade att säga och sa att han förstod mina synpunkter. Han kollade hjärtat och så fick jag lägga mig en stund och vila med en filt över mig, för han skulle ta blodtrycket också.

– Jag kommer tillbaka om en stund, sa han och gick.

Jag låg ganska skönt där på britsen med den gula filten över mig, men efter ett tag började jag fundera på hur länge jag legat. Jag hade ingen klocka på mig, men hade en känsla av att det var rätt länge. Varm började jag bli också, så jag satte mig upp och tog av mig filten och i samma stund kom en sköterska in och såg lite förvånat på mig.

– Här ligger jag och väntar på att doktorn ska komma och ta blodtrycket, sa jag.

Hon försvann och sen tog det inte många sekunder innan en lätt skamsen läkare dök upp och ursäktade sig så hemskt mycket. Han hade glömt bort mig!

– Sånt här får absolut inte hända, sa han och tog blodtrycket, som för övrigt var perfekt.

Jag godtog givetvis hans ursäkt, för medan jag legat och slumrat hade han suttit i telefonen och pratat med en läkare på hjärtavdelningen i Visby. Själv kunde han inte skriva ut den nya medicinen, eftersom den är alldeles ny här på ön, men han hade blivit uppmanad att remittera mig till lasarettet.

De vill samla behandlingen av patienter med förmaksflimmer på ett ställe och om de anser det lämpligt får jag den nya medicinen och slipper waranet. Det skulle ju vara underbart att bara behöva ta en tablett morgon och kväll och inte behöva tänka på en massa provtagningar och hur det man äter påverkar värdena.

Så nu är det bara att vänta på kallelse till undersökning på hjärtavdelningen på lasarettet och det tycker jag känns bra. Jag har inte så mycket besvär från hjärtat nu, men visst går det lite hackigt ibland med dubbelslag och småstopp då och då och det känns tryggt att få träffa en läkare som är specialiserad på hjärtproblem.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Till något helt annat!

Gotlands Tidningar har en reportageserie som de kallar Hemvändarna och i fredags var de vid Stenstugu och intervjuade Eva. Reportaget fanns i tidningen igår, men det ligger inte på helagotland.se, så jag kan inte länka till det, men jag har mailat till tidningen och bett om tillstånd att få lägga ut ett foto av det här i bloggen. Hoppas att jag får besked från dem snart!

Dagens ordspråk:

Man ska mena allt man säger, men man behöver inte säga allt man menar.

Ha en fin fortsättning på tisdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök. Bokmärk permalänken.

32 svar på Ofrivillig eftermiddagsvila

 1. Kicki skriver:

  🙂 Jag vet inte vem det var mest synd om, dig som blev bortglömd eller läkaren som glömde. Han måste ju ha känts sig ganska skyldig, som glömt bort en patient.
  Å, andra sidan tror jag det är vad som händer emellanåt när man får vänta okristligt länge på att dom ska komma tillbaka.
  Hoppas det löser sig med medicineringen.
  Kram/Kicki

 2. Raija skriver:

  Tur att läkaren fick något bra gjort under tiden han glömde bort dig 🙂

 3. Inger Johansson skriver:

  Hej!
  Kan inte annat än skratta då jag ser Dej framför mej liggande och slumra lite och läkaren har glömt bort Dej 😆
  Å andra sidan är det bra att Du kommer till lasarettet. Hoppas, om Du får den nya medicinen, att den hjälper så Du slipper varanet 🙂
  Kram Inger

 4. Gunnel skriver:

  Det måste kännas tryggt att komma till en hjärtavdelning. Hoppas det löser sig med en enklare medicinering sen. Så spännande att de intervjuat din dotter. Kram

 5. Kia skriver:

  Det blev en lång väntan för dej…tur ändå att du inte var i dåligt skick!
  Din läkare verkar ju ändå vara bra som försöker ta reda på möjlighet till en annan medicin!
  Hoppas du kan få den nya istället.
  Ta hand om dej och hoppas solen visar sig imorgon!
  Kram Kia

  • Ingrid skriver:

   Vi får verkligen hoppas att solen tittar fram i morgon. Man kanske rent av kan få sätta sig i något vindskyddat hörn och njuta av den första solgäddan. 😉

 6. Znogge skriver:

  Bra att få det undersökt ordentligt. Tycker din läkare verkar bra även om han glömde dig i dag 😉

  Kram

 7. Hejsan Ingrid !

  Vilken otur, men ändå tur att Du inte hade något mera bestämt som Du missade.
  Hände faktiskt mig också att jag blev bortglömd på akuten, förståeligt, med sådan väntan som det brukar vara där. En annan gång ljög jag och sa att jag suttit i tre timmar fast det bara var i trettio minuter.
  Ofta fick jag uppsöka akuten av en eller annan anledning.Blivit knuffad, slagit i huvudet.så blodet droppade ner på kappan. En passagerare bakom mig på bussen hade fått bussen att stanna i väntan på ambulans/polis för att forsla mig till akuten.Då jag var på väg hem, bra på kotan. Ruskiga tider.

  Då får vi se fotot i morgon då.

  Kram Majsan Mi

 8. Matfarbron skriver:

  Den nya medicinen som dom tagit fram är ju väldig stabil och man hamnar tydligen på rätt värde på en gång. Vad jag vet så är medicinen dyr så man kan undra om den tärande befolkningen får ta del av den. Jag pratade med min vampyr och hon sa att en nackdel var att man hade svårt att stoppa svåra blödningar, Waranet har den fördelen att man kan få K-vitamin så kommer blodet att levra sig bättre. Har du inte gjort en konvertering av hjärtat? Jag har gjort det, men det hjälpte inte! Det händer ibland sa läkarvetenskapen. Men å andra sidan har jag inget bekymmer av flimret, jag lever som vanligt.

  Göran

  • Ingrid skriver:

   Enligt min läkare så har de börjat skriva ut den till de som begär det.
   Jag har inte gjort någon behandling alls av hjärtat utan det har lugnat sig med medicin. Jag har hört av flera som gjort elkonvertering att det inte har hjälpt särskilt bra.

   Jag har inga bekymmer med flimret utan lever precis som vanligt och är i god form. Det enda är att ibland när jag lagt mig och ska sova så kan jag irriteras av dubbelslag.
   ;(

 9. Laila Östergren skriver:

  Vad spännande med ny medicin. Hoppas att du får den och att den hjälper dig.

 10. Gunnar skriver:

  Där kunde du ha blivit liggande ett tag. Det var kanske inget större bekymmer för dig men det är naturligtvis inte bra att patienter blir bortglömda. I Karlstad har en ny akutmottagning öpnnats nyligen. Om jag har fattat rätt så kan en sköterska genom glasfönster se alla som väntar på doktorn. Det tycker jag låter vettigt.
  Fint kort på stranden!

  • Ingrid skriver:

   Visst låter det bra, att en sköterska har koll på patienterna. Just på akuten antar jag att läkarna är extra stressade och då kan det nog vara lätt att glömma en och annan….

 11. Beppan skriver:

  Tur att du inte blev bortglömd vid stängningsdags i alla fall!
  Jag kan se rubrikerna….
  Skönt att ha en läkare som engagerar sig
  – och som inte är prestigefylld.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   När sköterskan kom in var jag på väg att gå ut och kolla vad som hänt. Jag har inte hur mycket tålamod som helst, inte ens med min gulliga husläkare. 😉

 12. Rigmor skriver:

  Ja…det är tur att du är en tålmodig och snäll människa…*skrattar*, alla kanske inte hade varit lika glada för en extra vilopaus så där…eller rent av blivit rädda. Nu får vi hoppas att det då i alla fall förde med sej att du snabbt får svar om du anses lämplig för den nya medicinen.
  Hoppas du får tillåtelse att publicera bilderna, annars får du försöka scanna av artikeln och lägga ut den här på bloggen. Jag tror faktiskt inte dom kan hindra dej, det är en offentlig publikation som det heter, och du har inte lagt ut den i kommersiellt syfte. Så det så…
  Ha en riktigt skön och bra dag, vi hoppas på solen…
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Jag hoppas att det inte tar alltför lång tid tills jag får komma till lasarettet.

   Jag har kollat och fått fram att man inte har rätt att scanna in eller fota av en tidningssida och sedan lägga ut den i bloggen utan tillstånd av den som är ägare till artikeln, alltså tidningen. Så jag avvaktar. 😉

 13. Birgitta skriver:

  Hoppsan! Du fick ligga ganska länge kan jag tänka mig. Å andra sidan var ju blodtrycket perfekt. Inte dåligt. Och en liten slummer mitt på dagen fick du också. 😉

  Den där waranen är ett otyg. Nu hoppas jag du kommer till lasarettet och får den där nya medicinen.

  Kram

 14. Elisabeth skriver:

  Vad heter den nya medicinen. Var den mycket dyr. Vill du skriva lite om den kortfattat, tack i så fall.

 15. Inger Maryissa skriver:

  Men att läkaren glömde bort dig där du låg och vilade innan att blodtrycket skulle mätas
  men skönt att det var bra i alla fall
  och hoppas det kommer att gå bra med den nya medicinen så du slipper ta Waranet
  stor kram

 16. kajsastina skriver:

  Jag gillar att det snart våras. Din blogg har också fått fina knoppar. Jag får mail då du har gjort inlägg och det kommer inte automatiskt som i Blogger. Går inte in varje dag och kollar mail.
  Så skönt att ha en läkare att lita på vad gäller bemötande och behandling. Att han glömde var inte så roligt, men då fick du vila innan han tog blodtrycket. Jag har alltid bra blodtryck om jag får vila 10 min innan. Idag, torsdag, hämtas katterna. Att jag visade fotot på mitt hår är bara för att jag har varit kal. Som resultat av cellbehandlingen har det blivit lockigt. Får se om det sitter i. Solen skiner och jag ska gå ut en promenad och göra ärenden. Mitt på dagen är skönast.
  Ha en bra torsdag!
  kram

  • Ingrid skriver:

   Visst är det skönt att våren snart är här! De här forsythiaknopparna har jag drivit fram inne.
   Visst är det skönt ute nu när solen tittar fram och värmer gott på ryggen.

Kommentarer inaktiverade.