Ogjort ärende – Hälsade på Barbro (och Bengt)

Mobilen var satt på ringning i dag som vanligt. Inte för att det behövs egentligen, för jag vaknar alltid innan den ringer, men i dag ville jag inte bli försenad, för jag hade en tid att passa i Visby. Jag hade fått en kallelse till TeamOlmed för att prova ut en ortros, en korsett som ska stärka musklerna och göra så att ryggen inte blir ännu krokigare.

Om jag nu ska gräma mig lite, så uppträdde ett nytt fenomen igår kväll. Jag fick ont i höger sida i midjehöjd. Höger sida är den som jag är mest hopsjunken i och det onda har faktiskt besvärat mig en hel del i dag. Kan det vara så att mellanrummet mellan revbensbågen och höftkammen blivit så kort att de skaver mot varandra? Jag hoppas att det inte är så, för i så fall är det inte roligt alls! Och inte var det roligt hos TeamOlmed heller, för det visade sig att de inte hade min storlek (small) av korsetten hemma, så det blir ett besök till i slutet av månaden.

Jag blev onekligen lite ”avmodnes” och tänkte åka direkt hem, men så åkte jag upp på Öster och tröstade mig med lite shopping (två nya kuddar) och kaffe och en bakelse på Siesta och så köpte jag två räksmörgåsar och tog med mig dem och körde ut till min svägerska Barbro i Endre. Man kan ju inte komma helt tomhänt så där strax före lunchdags.

När vi pratat ett bra tag och ätit våra smörgåsar åkte vi till Endre kyrka för att sätta blommor på svåger Bengts grav. Barbro kör inte längre, så det är inte så lätt för henne att ta sig till graven. Jag brukar skryta med att Fröjel kyrkogård är väldigt vacker, men det var fint i dag vid Endre kyrka också när man stod och såg ut över de nysådda åkrarna. Och så har de väldigt vackra gångar, mycket finare än i Fröjel!

Med Barbros tillstånd lägger jag ut bilden av henne framför Bengts grav. Det blev så fin med höstastrar och så några gula blommor som jag inte kommer ihåg vad de heter.

Trevlig fortsättning på onsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök, Visby. Bokmärk permalänken.

18 svar på Ogjort ärende – Hälsade på Barbro (och Bengt)

 1. Znogge skriver:

  Vilken otur att korsetten inte fanns i din storlek för nu blir det att vänta. Hoppas i alla fall att det onda går över.

  Kram och trevlig kväll!

 2. Gunnar skriver:

  Låter jobbigt med dina kroppsliga bekymmer. Hoppas att du får ordning på det. Det såg fint ut på kyrkogården som ni besökte. Liknar lite de kyrkogårdar som vi besökt på Österlen i Skåne.

 3. Lambergsfrua skriver:

  Vad tråkigt med din värk på högersidan och vilken otur med korsetten, som inte fanns i din storlek. Hoppas att du slipper vänta alltför länge.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 4. Det där med ryggen låter ju inte så kul precis! 😥 Hoppas nu bara att din korsett kan hjälpa dig att slippa värk i framtiden. Om du nu får den om en månad. 🙄
  Jag fick hjälp direkt idag när jag var till Östergarns skola och tandläkaren. Han fixade till allt, både den sönderbitna tanden, en pytteliten bit av en framtand i nederkäken som var borta, samt inte minst – tog all tandsten. Inte kul, men han har så bra moderna grejor så det gick bra utan att jag fick ont. 😆
  Och min kusin fick ”pluppen” till hörapparaten borttagen av en läkare, men den satt hårt och långt in så han fick gräva! 😉
  KRAM
  Susie

 5. Kicki skriver:

  Hoppas att ortrosen ska ge den lindring för ryggen som du behöver, snopet att den inte fann på plats, man tycker väl att alla storlekar ska finnas när det är dags att prova ut en.
  Hoppas att det inte är som du kanske misstänker med höften.
  Vacker kyrkogård, men det finns det gott om på Gotland, har jag ju sett själv.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Det kan man verkligen tycka och det kändes väldigt snopet att åka så långt och så inte få prova ut den som tänkt.
   Visst har vi många vackra kyrkor och kyrkogårdar!
   Kram

 6. Ja, det blev ju en riktig antiklimax att de inte hade rätt storlek! Nu får vi bara hoppas att den du ska få prova, kan hjälpa dig, för det där med revbenet och höften, som skaver på varandra, det låter inte kul.
  Vilken trevlig lunchgäst du är, som kommer med räkmackor! Så söt din svägerska är och så skönt för henne att få skjuts till kyrkogården!
  Ha det gott, kram, Monica

 7. Geddfish skriver:

  Inte är det roligt med sneda och värkande ryggar, inte. Jag har inte vanligtvis någon värk och behöver ingen korsett, men jag har solios och det är inte vackert. Smällar man få ta med åldern, bu.
  Allt gott, kram, Gerd

 8. Skogsnuvan skriver:

  Usch då Så trist att du inte fick korsetten nu när du var på g. Hoppas att det hjälper dig så du inte får ont i sidan. Det är ett elände när man har ont. Mitt ryggskott har nästan gått över men jag får ta det försiktigt och tänka på vad jag gör.

 9. Hillevi skriver:

  Hm! Lite oproffsigt det där, att kalla till utprovning av korsett och inte ha alla storlekar hemma. Fast det är väl så att det är stress och tidsbrist och personalbrist och… som på alla ställen nuförtiden. Finns det inga gymnastiska övningar att göra? En stång i en dörröppning t ex. Menar inte att du ska hänga och lyfta dig upp till hakan… mer att liksom töja försiktigt. Eller vattengympa och simning eller så? Något!? Eller operera bort det nedersta revbenet! Det gör ju såna där extrema smalhetsivrare…. hm, nä det är nog ingen bra idé. 🙄

  Vilken stor kyrka! Lite skillnad mot mina föräldrars lilla Gryta K:a (den heter så, kyrkan). Ändå lantligt och vackert och kalkstensgångarna är verkligen vackra. Så fint att du kunde skjutsa till den fina graven.

  Hoppas att du känner dig lite mer ”påmodnes” idag (vet att det inte heter så!) men du förstår vad jag menar.

Kommentarer inaktiverade.