Ohyran tillbaka i Sverige

Onsdagen den 19 november 2008 | 17:00 | 1°, | -4,9%

Jag läste i KP om ett område i Malmö där husen invaderats av kackerlackor. Det är fruktansvärt obehagligt att stammarna av de här skadeinsekterna, som vi trodde var för evigt utplånade, växer till igen. Vägglus och kackerlackor blir vanligare och vanligare i våra bostäder. För att inte tala om hur huvudlusen sprider sig på dagis och i skolor. Och ohyran har även blivit resistent mot en del av bekämpningsmedlen och därmed svåra att bli av med.

Ett år när vi var i Las Palmas och bodde på ett lägenhetshotell, hade vi kackerlackor i köket. När vi kom hem på kvällen och tände lyset hörde man hur det rasslade på diskbänken när de sprang och gömde sig. Jag gick till servicekontoret för att be dem se till att någon sanerade lägenheten, men där sa man bara helt lugnt att det var mycket kackerlackor just då på grund av det fuktiga vädret. Själva hade de kackerlackor i faxen, där det tydligen var varmt och gott för dem.

Jag lovar att jag granskade packningen väldigt noga när vi åkte hem, så att vi inte skulle få med någon av de där äckliga insekterna till Stenstugu och när vi väl var hemma åkte allting i tvättmaskinen, vare sig det var smutsigt eller inte. Resväskan placerade jag i frysboxen några dygn i fall någon skulle gömma sig kvar i den.

Nu har dagens fina solsken förbytts i regn och blåst och om det blir lite kallare så lär det nog bli snö. Man har påstått att vi ska få det till helgen i alla fall. Jag har varit ute och grävt färdigt, satt undan de sista utemöblerna och redskapen och klippt ner de sista vissna höstastrarna, så nu är jag förberedd på vinterväder. Förutom det har jag tagit månadsbilden, så den sidan är uppdaterad nu. Nu ska jag gå och sätta in en purjolökslåda i ugnen. Jag har ännu några purjolökar kvar i trädgårdslandet och de får stå där, för dem kan man ta av hela vintern.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentarer, Tyckt o Tänkt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *