Olycku vakar

fredag, november 18, 2005

Soliga och fina dagar har vi haft, men ganska kallt. Idag har det legat frost kvar hela dagen och på morgnarna har det varit  runt -2/-4 grader.

I onsdags var jag ju i Hemse och jobbade på Kupan. För den som inte känner till det, så vill jag förklara vad Kupan är. Det är Röda Korsets samlingspunkt där man tar emot begagnade grejor, sorterar, säljer och packar till nödlidande, plus att den sociala biten är en viktig del. Man har lokaler där  folk träffas och håller på med släktforskning, väver och spelar kort och umgås. Man har ett anhörigcenter, där de som tar hand om äldre och/eller handikappade anhöriga kan få stöd och hjälp. Arbetet bedrivs helt ideellt av Rödakorskretsarna med stöd av 1 anställd, som sköter hela den administrativa biten. Jag tillhör Fröjel Rödakorskrets och vi är på Kupan en dag i månaden. Förutom kretsarnas insats, så är det många som bor i närheten i Hemse, som så gott som dagligen är och jobbar. Min rubrik syftar på en av dessa damer. 

I onsdags kom det in två äldre damer från Hemse och de skulle lappa och laga kläder, som sedan skulle gå till nödlidande. En av dem gick in i syrummet och när hon skulle sätta sig på en stol, modell kontorsstol, satte hon sig litet fel, stolen gav sig iväg och hon ramlade i golvet och blev liggande. Man ringde efter ambulans och brandkåren kom för en första insats. Man konstaterade snabbt, att hon brutit lårbenshalsen. Där låg hon stackarn, i 2 timmar på det kalla stengolvet,  innan ambulansen kom. Vi har bara två ambulanser på Gotland och de var upptagna! Brandmännen åkte till Vårdcentralen och hämtade en läkare, som såg till att hon fick smärtlindring, men i alla fall! Två timmar! Om hon hade fått en hjärtinfarkt, då kunde hon varit död innan ambulansen kommit. Så ser den svenska välfärden ut!!!

Onsdagen gick och torsdagen kom med soligt och vackert väder. I Visby var det snöblask, men inte här. Jag städade vårt sovrum ordentligt och det kändes verkligen härligt. Kvalstren fick sig en redig omgång. 

Idag har jag fixat och donat på hallen, och på eftermiddagen var vi på Klinte och handlade litet. När vi åkte hem vid 15.30 -tiden var himlen så vacker, så jag tog några kort.På det sista kortet kan man faktiskt se att det ligger litet snö i trädgårdslandet. Jag sa ju det, november är inte att lita på! Rätt vad det är så slår Kung Bore till.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nytt från Stenstugu, Olyckor och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *