Om det vore fullmåne…

…skulle jag inte vara förvånad, men trots att det inte var det, så kunde jag inte sova i natt! Det känns väldigt ovant, för jag har alltid haft god sömn. Undrar hur det bli natten som kommer, för är det fullmåne?

Igår sorterade jag i klädkammaren och tog bort Åkes kläder. Jag slängde en del, för inte kan jag tänka mig att möta någon som går i hans blazer eller i tröjorna han använde, men en del mer anonyma plagg, som var av bra kvalité, åkte ner i en säck och dem for jag till Kupan med.

När jag kom hem var jag inne hos en av våra grannfamiljer på eftermiddagskaffe och senare på eftermiddagen kom en bekant hit med blommor och beklagade sorgen.

På något sätt blev det nog för mycket, för när jag gick och la mig vid 23-tiden hade jag ”spring i benen” och hjärnan gick på högvarv. Jag låg och snurrade och sprattlade och grubblade och funderade på allt möjligt till 02.10, då gick jag upp och satte på TV:n och såg ett helt värdelöst och ointressant program om några amerikanska AT-läkare. Det hade i alla fall önskad effekt, för när jag gick och la mig igen vid 3-tiden somnade jag direkt.

05.45 steg grannen ovanför upp!

Kallt som attan har det varit i natt igen. -10,1° hade vi på termometern i morse, men solen skiner, så förhoppnings ska kvicksilvret stiga över nollan.

Ha en skön tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Åke, Sorg, TV, Väder och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

28 svar på Om det vore fullmåne…

 1. Benita skriver:

  Det var nog inte så mycket månen som påverkade. Utan jag kan tänka mej att du hade svårt att varva ner och komma till ro efter en mycket händelserik dag, då du tagit stora steg för det undermedvetna att smälta.
  Jag tror du kommer sova bättre inatt som kommer. 🙂

  Här har det också varit jättekallt inatt. -15 hade vi igår vid 22-tiden då vi var ute och kvällsfodrade hästarna.
  Men, nu är det redan + 15, i solen. 🙂

 2. Pia skriver:

  Jobbigt att inte få sova ..tiden blir ju så himla lång Vi får hoppas på att du sover bättre inatt Kram

 3. Laila skriver:

  Du hade en intensiv dag igår och då är det svårt att varva ner. Det blir nog bättre i natt hoppas vi.
  Vi hade -9,8 i natt och just nu är det -0,0.
  Ha en bra dag!
  Laila

 4. Henry skriver:

  Ibland hjälper ett korsord och ett glas mjölk mot sovproblem!

  Kramar

 5. Birgitta skriver:

  Håller inte med Henry ovan. Mjölk kan väl inte hjälpa sömnproblem? Föreslår ett glas vintoddy istället. Varmt rött vin med ett par rejäla skedar socker i. Fast socker speedar ju, skit i sockret och ta ett glas vin :-). Eller två.

  Jag har själv sömnproblem då och då. Då delar jag en sömntablett och tar en halv sådan. Är jag ledig dagen efter, så tar jag en hel.

  Det måste varit jobbigt att sortera kläder efter Åke. Kan inte föreställa mig det riktigt. Kan det vara såna saker som gör att du har svårt att sova kanske? Uppvarvning och mycket känslor kan röra till i hjärnan så man inte kan sova. Hursomhelst hoppas jag att du får sova i fortsättningen.

  Kram!!!!!

  • Ingrid skriver:

   Vin dricker jag aldrig mitt i veckan och skulle inte våga börja använda det som sömnmedel 😉
   Det var jobbigt att röja i klädkammaren och alla hans saker.
   Det blir så definitivt på något sätt, men det måste ju göras förr eller senare. 🙁

 6. Ailas skriver:

  Förhoppningsvis sover du desto bättre nästa natt! Det brukar jämna ut sig, bara hjärnan varvar ner lite.
  Själv var jag på resa i Nigeria i natt… drömmen var så tydlig att jag kommer ihåg den än! Helt tokigt var det, men så är det med den sortens drömmar.
  Kram från soliga och kyliga Södra Vätterbygden.

 7. Sylvia skriver:

  Förstår det måste bli svårt för dig med sömnen ett tag framöver. Det blir för mycket för hjärnan att hinna ta hand om alla tankar som tränger sig på. Det är nog som Ailas säger,förhoppningsvis tar du igen den förlorade sömnen nästa natt. Du har ju en god sömn sedan tidigare har jag för mig.
  Kram och ha det gott i den lite kyliga vårsolen.

  • Ingrid skriver:

   Det har varit lite si och så med sömnen sedan Åke blev sjuk och efter hans död, men det ordnar väl upp sig till slut.
   Här har vi nu -7 grader 🙁

 8. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Ack ja, det var sak samma här, sov max 4 tim i natt och det är på tok för lite så nu drar det i ögonlocken. Vete katten vad som är på tok, men det löser sig väl hoppas jag.
  Klart du har svårt att sova gott varje natt när du börjat rensa ut kläder och att dessutom får ett ”beklaga sorgen” på det…för mycket.
  Tror inte alls att du tar skada av en skvätt vin mitt i veckan! Spelar väl ingen roll vilken dag det är om det är i medicinskt syfte? Varför plåga sig själv?
  Jag sover annars bra på en allergitablett!
  Nu så hoppas jag att vi båda kan sova gott i natt för det tar på krafterna med för lite sömn. Bra att sitta vid datorn eller TV:n för då blir man ju trötter.
  Käcka grannar du har 😉 Under min lägenhet finns fastighetsskötarna och dom kommer tidigt och attans vad dom smäller i dörrar och för oväsen…Grrr…!
  Kram på dig vännen!
  /Agneta

  • Ingrid skriver:

   En och annan natt med bara några timmars sömn är väl inga större problem, bara det inte fortsätter så här….

   En alvedon och en Zyrlex är ett alldeles utmärkt sömnmedel. Det brukar Krister använda när han känner sig lite orolig på kvällen.

   Vinkonsumtionen är jag försiktig med, jag vet ju vad jaghar ju att brås på 😉

   Hoppas vi får sova i natt Agneta!

 9. Lena skriver:

  Åkes garderob var nog en riktigt jobbig process. Som att städa bort honom? Behåll en gammal tröja att krama, när det känns så.
  Nattlig TV är för mig en utmärkt sömnmedicin. Med kudde och täcke i TV-soffan och ett lågmält pratprogram sover man gott, som efter en bättre god natt saga.

 10. Raija skriver:

  Ja, det är jobbigt att inte få en ordentlig nattsömn som man så väl behöver. Om jag inte kan somna eller vaknar mitt i natten så brukar jag gå upp och ta en knäckebrödsmörgås och läsa i en veckotidning en stund och sen somnar jag gott.

 11. Suss skriver:

  Det är nog inte så konstigt att du har en sådan där natt ibland, i synnerhet som du hållit på med Åkes kläder. Jag har också svårt att slappna av direkt, det är som att det som hänt under dagen ska gås igenom i hjärnan, innan kroppen kan slappna av. Jag vet inte vad det beror på, för så var det inte förut för mig.
  FY, vad kallt ni har, jag tycker det ska vara vår nu! Det har jag skrivit i min blogg också. Hoppas du får sol, varmt och framför allt en lugn natt. KRAM!

  • Ingrid skriver:

   Jo, det man varit med om under dagen ska bearbetas nattetid.
   Förr när jag jobbade och låg och lurade på problem, kunde jag vakna på morgonen och visste då precis hur vi skulle göra. Då ville jag ha OB-tillägg, men det fick jag inte 🙁

 12. Natten till i går kunde inte jag sova, jo jag sov men oroligt. Dennis sa att den 8 Mars är det fullmåne.Hur blir det med våran sömn då månntro.
  Bäst att stoppa i min Neurol 3-4 st. då somnar jag i alla fall. i Natt sov jag ända till 3.35.från 23.20. sedan somnade jag om till 6.00,drog mig i 10 min.ute 6.40 med vatten till katterna o.lite foder.När det är klart kan jag dricka kaffe o.äta en macka i lugn o.ro här vid datorn. Hann inte läsa bloggar i morse, då fixade jag håret.Sedan såg jag Hem till gården, men bar ena avsnittet sedan stack jag till stan,hade tänkt laga övre protesen (500:-) men gick förbi Evas skor och såg ett par i fönstret, gick in och provade, de var sköna o.lätta o.499:- nedsatt.
  Välbehövligt.

  Ha en fin fortsatt kväll.

  kram Majsan Mi

  • Ingrid skriver:

   Vi får se hur det blir med nattsömnen i natt, för det är väl nu det är fullmåne. Jag tycker ju att jag brukar påverkas av den.
   Så mysigt med ett par nya skor, sånt piggar upp!
   Kram Ingrid

 13. Skatan skriver:

  Hoppas på bättre sömn inatt … trots den där förargliga fullmånen just nu.

  Kramar!

 14. Eva Henriksson skriver:

  En otroligt svår uppgift med kläderna. Inte undra på att du inte fick ro. Varm mjölk kan rekommenderas men korsord är också bra—lagom svårt.
  Håller tummen för inatt!!!!
  Kram Eva i Tyresö

Kommentarer inaktiverade.