Ömsom vin, ömsom vatten

När jag går mina rundor i Klintehamn möts jag verkligen av ömsom vin, ömsom vatten. Så länge man håller sig i villakvarteren runt samhället är det hur fint som helst med välskötta villor och vackra trädgårdar.

Det blommar helt otroligt fint överallt och gräsmattorna är välansade intill perfektion.

När man sedan kommer till affärsgatan, Donnersgatan, ser det hur tråkigt och slitet ut som helst med outhyrda lokaler och tomma gapande skyltfönster. Hassela har dragit ner på verksamheten och lämnar verkligen tråkiga spår efter sig.

Bilden borttagen

Den senaste förfulningen av samhället är det här hemska planket alldeles ute mot trottoaren. I huset där bakom, som ligger inklämt mellan två större byggnader, var det förr en cykelaffär, det var färgaffär några år också och sen blev det Café Bullboden, och de sista åren har det varit en prylaffär, Jerog’s.

Bilden borttagen

Året var 2007 och då låg Bullboden i det lilla huset. Anledningen till flaggningen var att det gick en studentkortege från Donnergymnasiet genom samhället.

Nu är huset ombyggt till bostad och där bakom planket bor det folk. De kan inte komma ut mot Donnersgatan, så de måste finnas en dörr på andra sidan. Jag tycker att man skulle känna sig som om man bodde i ett fängelse. Hur i hela friden har man, vem det nu är, fått byggnadslov till något så fult? 😈

Nog gnällt för idag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Nostalgi, Tyckt. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till Ömsom vin, ömsom vatten

 1. Kusin Göran skriver:

  Planket påminner mej om den tyska TV-serien Tannbach. De man inte tycker om avskärmar man sej från. 👿

 2. Znogge skriver:

  Ja, det kan man verkligen fråga sig! Det var verkligen en förfulning minst sagt…

  Kram

 3. Geddfish skriver:

  Alltså, stora plank, vilken fruktansvärd förfulning!
  Ibland är det trist att se det vackra gamla förvandlas till något ekonomiskt fult.
  Tycker det är trist att åka genom min barndomsort Vårgårda, är med i en grupp, där man ser gamla bilder, så då kan jag drömma mig tillbaka.
  Kram, Gerd

 4. Birgitta skriver:

  Man måste nog vara rejält ljusskygg om man bygger något sådant i ett tätbebyggt samhälle. Och nej, jag tror inte de fått bygglov. Förhoppningsvis kommer kommunen på dom och de får riva skiten (tipsa kommunen!).
  Jag sitter just nu och ser ut på en storm och ösregn. Kallt är det också. Då är det skönt att ligga på soffan med trevlig bok (Etthundra mil av Jojo Moyes).
  Kram!

 5. Skogsnuvan skriver:

  Så hemskt mörkt det måste vara i det huset och så instängt. Jo man kan undra hur man fått byggnadslov till det där när en del inte ens får ha den färg dom vill på sina hus.

 6. Marie skriver:

  vilken otrolig fin, vacker bild a det blommande trädet på den första bilden. Vår…..försommar….
  Tyvärr är det väl så i en del fall att det inte är bättre nu och att vissa saker förfulas och att samhällen dör ut från liv och rörelse med handel m m pga de stora köpcentrumen som byggs.
  Ha det riktigt gott !
  Kram

 7. Helena skriver:

  Ja, man kan ju undra varför man skaffar sig ett boende mitt i centrum om man äri så stort behov av insynskydd…

 8. Annika skriver:

  Jamen det var då verkligen inte vackert. Konstigt att de boende inte klagar. Men skönt att det finns nåt vackert en bit bort som man kan ila ögonen på.
  Ha nu en fin dag.

 9. Eleonora skriver:

  Håller med – förskräckligt fult!

 10. wiolettan skriver:

  Oj, det skämmer verkligen för huset bakom verkar ju inte så tokigt. Man planket, måste det verkligen vara så anskrämligt? Det ser nästan ut som om det skulle byggas på ett tak också, eller är det kanske ett glastak där?
  Det blommande trädet var verkligen vackert.
  Kram!

 11. Charlotte skriver:

  Så trist plank, hur tänkte dom där ?? När Hassela fanns var det mer liv och rörelse på bygden kan jag tänka mig. Dom drev ju många affärer, och så var det många som både jobbade och bodde där. Synd att Klintehamn har blivit lite tomt, det var ju ett fint samhälle.
  Men vackra blommor har Ni gått om, kan jag se på dina bilder. Kram

 12. Elisabeth skriver:

  Undrar hur byggnadsnämnden tänkte,med det planket ut mot gatan? Där vinner man ingen skönhetstävling.

 13. Kicki skriver:

  Jag håller med om att planket är fult, så himla högt dessutom. Men om det varit affär tidigare så var det väl stora fönster utåt gatan. Dom som nu har det som bostad vill väl slippa insynen från vägen.
  Kram/Kicki

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *