Onsdag – Fladdermusmannen

Jag vet! Onsdag är ingen speciellt inspirerande rubrik, men det blir så ibland. Jag har egentligen inte varit inspirerad alls idag, utan har mest gått och pysslat med än det ena och än det andra.

Det har annars varit en helt underbar väder dag idag också, men morgonen var kall och även idag har det varit en bilolycka på Toftavägen. Jag blir alltid lite orolig när det plingar till i Gotlandsradion och de bryter sändningarna för ett trafikmeddelande. Jag har ju en son som kör den där vägen varenda dag. Den här gången var det en kvinnlig förare som körde av vägen och man fick klippa av biltaket för att få ut henne. Det är förrädiskt halt på morgnarna och det gäller minsann att var försiktig.

Nog kan man kalla det här för ett vårtecken.
Himlen är ännu blå och klockan är halvfem.

Efter lunch har jag varit på banken tillsammans med den avgående kassören för SPF, så nu börjar allvaret. När vi var färdiga där körde jag upp på kyrkogården, för jag ville plocka bort rosorna som jag satte på graven i söndags. Jag trodde att de skulle ha vissnat, men de var fortfarande lika fina, trots de kalla nätterna, så de fick stå kvar.

De senaste dagarna har jag läst Fladdermusmannen av Jo Nesbö och jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den. Den handlar om den norske polisen Harry Hole, som skickas till Sydney för att bistå den australiensiska polisen i utredningen av mordet på en ung norska, som hittas död i Australien. Efterforskningarna kring fallet öppnar Harrys ögon för landets rika historia och man får ta del av en hel del av landets gamla legender och just det gör att jag kan ha överseende med de klichéartade beskrivningarna av en olycklig, ensam, alkoholiserad polis. Jag tror att det här är den första bok jag läst av Nesbö och jag är lite tveksam till om det blir flera.

Trevlig onsdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, SPF. Bokmärk permalänken.

24 svar på Onsdag – Fladdermusmannen

 1. Iréne Eskilsson skriver:

  Jag håller på att läsa Sonen av Nesbö, men jag tycker den är så rörig med många personer som det är svårt att hålla ordning på. Den får inget högt betyg av mej

 2. Musikanta skriver:

  Jag tror inte heller att det är en bok för mig. Just nu ligger Alice Munros ”För mycket lycka” och väntar på mig. Jag läste hennes ”På fri fot” för någon vecka sen – en underbar bok. Hoppas den här också blir en fin läsupplevelse.
  Det är härligt när ljuset kommer tillbaka!
  Kram från Ingrid

 3. Gunnel skriver:

  Jag har aldrig läst något av den författaren, men det verkar inte som om jag ska börja på den boken du har läst i varje fall. Kram

 4. Annika skriver:

  Ja denna förrädiska halka. Hoppas att det inte var så allvarligt trots allt. Jag har heller inte läst nåt av den författaren förut men vem vet….Ha nu en skön kväll. Kramen

 5. Kraka skriver:

  Ja, nog kan man bli orolig.Just nu kretsar en helikopter över området där jag bor. Det är aldrig ett gott tecken.

  Ha en fortsatt bra onsdag, det lilla som är kvar av den!

  Kram

 6. Vonna skriver:

  Besviken blev jag! Vill ju bara lyssna på Eva

 7. Geddfish skriver:

  Usch för halkan. Jag var framme med cykeln idag, men jag håller tungan rätt i munnen och är väldigt observant, dessutom är ju cykeln vinterutrustad. Men jag avstod träningen i kväll, kände lite skrap i halsen.
  För mig blir det lite sisådär med läsning, går i perioder. Jag spelar gärna Wordfeud, det är bra för hjärnan.
  Häftigt med rosorna! Som med min blombukett. Kram, Gerd

 8. Hillevi skriver:

  Jag har precis läst ut ”Sonen” av den författaren och Harry Hole fanns inte med som i alla tidigare. Han är en klichéernas mästare med ett persongalleri som inte riktigt är till kvinnans fördel om man säger så. Dessutom är han väldigt förtjust i bestialiska scener… Trots det mycket spännande och den här sista läste jag till tre på natten (morgonen). Håller helt med en ovanstående kommentar att personer och biroller är lite för många: ”hm, vem var det nu igen…”

 9. Znogge skriver:

  Det är inte min favoritförfattare direkt men det finns ju så många andra att välja bland!

  Kram

 10. Kicki skriver:

  Jag har läst, eller snarare lyssnat på, många av hans böcker om Harry Hole. En del bättre, andra mindre bra, men sånt som är lätt att lyssna på och man slipper läsa själv.
  Kram

 11. Gunnar skriver:

  Han är en kritikerrosad författare och jag har läst några av hans böcker. Rödhaken bl a som jag tyckte var bra. Just nu läser jag mest engelska, amerikanska och kanadensiska deckarförattare mest så det är många av Nesbös böcker som jag inte har läst. Kanske gör det nån gång i framtiden.

 12. wiolettan skriver:

  Vacker och stämningsfull bild av himlen.
  För det mesta har jag svårt att sätta rubriker på inläggen, där är det stopp. Skriva, det flyter på jag skriver bara det som kommer upp i huvudet, men rubrik, nej det är svårt.
  Håller med dig om radion och avbrotten. Det är likadant här och mest är det på morgonsidan, så mycket med olyckor ibland. Denna årstid gäller det ju halkan och att solen står lågt och bländar. Är så tacksam att jag numera inte behöver ge mig ut i morgonrusningen.
  Kram och trevlig torsdag.

  • Ingrid skriver:

   Jag brukar ju göra årskrönikor och då önskar jag verkligen att jag satt bättre rubriker. Nu måste jag bläddra och läsa för att veta vad inläggen innehåller.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.