Onsdag – Gannarveskär och Hamnkaféet

I dag packar Kerstin o Hassine, för i morgon åker de hem igen,så nu är det slut på helgdagarna, för de här dagarna de har varit på ön har verkligen kännts som helgdagar.

Det har varit en solig och varm onsdag, med bara lite lätta moln då och då. Hassine kom och hämtade mig på förmiddagen, för vi skulle åka ner till Mulde Djauvik och ta en promenad ut på Gannarveskär. På vägen dit fick vi se Krister som gick och spankulerade på en åker och efter lite messande fram och tillbaka bestämde vi att ses på Hamnkaféet.

Miniblåklockor

Det är torrt och det fanns inte ett grönt strå på strandängarna, men naturen kämpar på och längs strandvallen växte det på sina ställen massor av de här små blåklockorna…
…och på de få tistlar och annat som ännu blommade var det fullt av fjärilar.

På Gannarveskär går det kor med kalvar, men de brydde sig inte så mycket om oss.
De glodde nyfiket på oss en stund, sen gick de sin väg.

Hassine

Kerstin med Lilla Karlsö i bakgrunden

Det var inte så mycket att se ute på skäret, för det fanns nästan ingen sjöfågel kvar, så när vi suttit på varsin sten ett tag gick vi tillbaka.

Den här charmiga jycken träffade vi på vid ”Nettlis stuga”. Den gamla stugan som Åkes farbror Gustav byggde och som hans syster Nettli och hennes man hade som sommarstuga i många år. Nu är det Nettlis barn och barnbarn som rustar där. Hunden är en spansk gatuhund som de tagit hand om.

Hamnkaféet

Krister väntade på oss vid Hamnkaféet, men när vi skulle beställa blev vi lite besvikna. Vi hade tänkt oss en god spättafilé, men det hade de inte, så vi fick tänka om. Mätta blev vi, men helt nöjda var nog ingen av oss när vi åkte därifrån. Krister åkte hem till Visby och vi andra hem till mig för lite eftermiddagskaffe.

Nu ska jag ut med vattenkannan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Djur, Hamncaféet och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Onsdag – Gannarveskär och Hamnkaféet

 1. Förstår att det varit roligt för dig att ha din syster och svåger så nära ett tag! Jag bor ju granne med min syster och det är verkligen ett privilegium. Det kan gå flera dagar när vi knappt ser varandra, men jag vet ju att hon finns där.
  Tråkigt att ni blev besvikna på maten på Hamncaféet! Man väntar sig ju faktiskt, att det ska finnas olika sorters fisk, och särskilt spätta, på ett hamncafé!
  Här har sommarvärmen slagit till med full styrka igen – just nu, kl 17, är det 29 grader…
  Kram, Monica

 2. Kraka skriver:

  Vackra blommor! Men det är jobbigt med torkan. Tråkigt med maten, spätta hade man väl kunnat förvänta sig på en matservering vid hamnen.

  Kram

 3. Znogge skriver:

  Kan tänka mig att det känts som helgdagar när du har haft din syster och svåger på besök. Synd att det inte fanns spättafilé som ni hade tänkt er och att maten inte blev till största belåtenhet. Men ni blev i alla fall mätta! Vilken charmig och fin hund som ni mötte. Det är verkligen behjärtansvärt när man tar hand om en gatuhund.

  Kram och god kväll!

Kommentarer inaktiverade.