Onsdagen i Visby

Precis när man nästan gett upp hoppet om nederbörd kommer det en skvätt i alla fall. Idag är det mulet och i regnmätaren var det 4 mm när jag kollade den i morse. Det är ju inte så mycket i den här krissituationen Gotland befinner sig i just nu, men det känns gott ändå och man kan ju hoppas att det kommer mera under dagen.

Igår var det en solig, varm och skön dag och jag var bjuden på lunch hos Ann-Marie, så på förmiddagen tog jag bussen in till stan. Och vilken härligt lunch jag fick! Ann-Marie serverade nystekta flundror med tillbehör och jordgubbskräm till efterrätt.

Vi satt ute i den vackra trädgården och njöt av den goda maten och all blomsterprakt. Tala om gröna fingrar, men Ann-Marie har verkligen gröna fingrar!

Kreativ som få är hon också!

Efter lunchen tog vi en promenad ner till Botaniska trädgården och gick där och beundrade alla vackert. Vi var dock ganska eniga om att man ser att det råder sparbeting, för rabatterna prunkar inte alls som de brukar och den nya anläggningen med rosor tycker i alla fall jag är en stor besvikelse.

Det fanns flera enormt stora och vackra liljor

När vi tittat färdigt gick vi till Breda Blick och drack eftermiddagskaffe och sedan var det dags att gå tillbaka upp till Östercentrum. Ann-Marie skulle hem till Baxter, som fått var ensam hemma och jag skulle ta en buss hem till Klintehamn igen.

Vi gick över Klinten och beundrade den vackra utsikten över Visby

Tack snälla Ann-Marie för en härlig dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bortbjuden, Utflykter, Visby och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Onsdagen i Visby

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra och trevlig dag på alla vis! Tänk om man hade en så prunkande trädgård…

  Kram och trevlig torsdag!

 2. Bosse Lidén skriver:

  Du måste ha haft en riktigt fin onsdag. Vilken fin trädgård. Hoppas ni får massor av vatten snart. Namnet Breda Blick känner jag igen.
  Kram Bosse

  • Ingrid skriver:

   Det är ett trevligt hotell som ligger precis ovanför Botaniska trädgården.
   Kram

   • Bosse Lidén skriver:

    Jag kom på det senare. Vi försökte hyra lägenhet på hotellet, men det fanns inget ledigt. Det verkade så mysigt att kunna vandra nästan direkt ut till Botaniska. Det var en bloggvän som rekommenderade det. Hon brukar alltid bo där när de är i Sverige.
    Kram Bosse

 3. Märtha skriver:

  Jaa, de var då lite annat än våra gamla pelargonkrukor… Okay, minst en tredjedel blommar. Många är gamla, s.k. moderplantor, jag tänker kasta en del i höst…. Här kommer också nu en liten regnskvätt – vi har haft tryckande hett i flera dagar, så allt vått är välkommet. Dock så högt grundvatten efter vinterns väta, så nån nöd går det inte på grödorna, i varje fall. Ha det gott!

  • Ingrid skriver:

   Här är grundvattennivån katastrofal och man har börjat avsalta havsvatten på södra delen av ön, så kvällsvattningen får man vara försiktig med.
   Kram

 4. Åh, vad det är vackert på Gotland! Visby med domkyrkan och den fantastiska utsikten – såå vackert!
  Skönt för er att ni fått regn, även om det inte var så mycket! Här är också torrt, så vi vattnar lite varje dag.
  Vilken fin trädgård din väninna hade!
  Må så gott, kram, Monica

 5. Karin skriver:

  Hej! Har inte varit här på ett tag, pga av sommarstugevistelse. Nu är vi hemma några dagar, ska bl a på syskonträff. Men i nästa vecka hoppas vi få andas skogsluft igen! Du har plockat hallon vi har plockat blåbär. Mums, mums!
  Kramar Karin

 6. wiolettan skriver:

  Vilken härlig blomsterprakt, helt underbart. Det ligger mycket med arbete bakom och känsla för växterna.
  Fina bilder.
  Har läst om vattenbristen på Gotland. Hoppas att det kommer det regn som behövs.
  Kram till dig och ha en finfin fredag.

 7. Laila Östergren skriver:

  Vilken blomsterprakt Ann-Marie har och vilket jobb att gå runt och vattna. Jag som tycker det är lite jobbigt med mina blomkrukor som inte alls är så många.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *