Onsdagsträffen

Gråvädret fortsätter och idag har det blåst också, så någon promenad blev det inte. Jag pysslade lite med papper och pärmar och diverse annat på förmiddagen och i eftermiddag har jag varit i Väte bygdegård på pastoratets onsdagsträff.

Sista onsdagen i månaden mellan klockan 13.30-15.30, finns möjlighet för daglediga att mötas. Vi möts sista onsdagen i varje månad i en av våra nio socknar (enligt en turordning), vilket innebär att vi ibland är i ett församlingshem och ibland i en annan tillgänglig lokal.

Onsdagsträffarna är verkligen ett förnämligt evenemang, men trots att jag ju tillhör de dagledigas skara har det ändå inte blivit av att jag varit med mer än någon enstaka gång. Jag får nog ta och hålla koll på när det blir nästa gång.

Det var över fyrtio personer som samlades i Väte, de flesta kvinnor, men det fanns en och annan karl också. Det var vackert dukat med vårblommor och underhållningen var jättetrevlig.

Forsythia och videkissar

Temat för dagen var Dan Andersson och vi fick ta del av ett fint program, där vi fick höra en del av hans dikter deklamerade av Lars-Erik Dahlgren och många av de gamla kära visorna – Omkring tiggar’n från Loussa, Till min syster, Jag väntar vid min mila, Det är något bortom bergen mm mm, framförda av den sjungande polisen Ingvar Hansson, sång och gitarr och Erling Lindvall på dragspel

I kaffepausen serverades det smörgåstårta och kaffe med kakor och när Dan Andersson-programmet avslutats blev det en kort andakt med en avslutande psalm.

En mycket trevlig eftermiddag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hänt, Onsdagsträffen. Bokmärk permalänken.

18 svar på Onsdagsträffen

 1. Skogsnuvan skriver:

  Så fina dom gula blommorna lyser och jag gillar också Dan Andersson. Låter väldigt trevligt med sådana där träffar. Jag ska åka på födelsedagsuppvaktning snart.

 2. Musikanta skriver:

  Vår kör sjunger ofta på kyrkans lunchträffar eller träffar för daglediga. Det brukar vara välbesökt och mycket trevlig stämning. Dan Andersson är alltid fint att lyssna till.
  Kram

 3. Znogge skriver:

  Vilken trevlig aktivitet och dessutom god fika på det. Kanske värt att gå fler gånger 😀

  Kram och trevlig kväll!

 4. Lambergsfrua skriver:

  Så vackra vårblommor på bordet! Den träffen hade jag gärna varit med på. Dan Andersson är en av mina absoluta favoriter.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 5. Oldmolly skriver:

  Jag blir lite imponerad av att så många var där, måste jag medge.

 6. Vad trevligt det låter – och helt otroligt vad mycket folk det var där! 😀 Fast också väldans typiskt att det är nästan bara kvinnor som kommer på alla såna här träffar. Det är precis likadant när det gäller våra trädgårdsmöten. 🙄 Kan det bero på att det finns en massa ensamma kvinnor, men ont om – aktiva – ensamma män…..!? 😕
  Skönt att vädret är bättre idag, vi har t.o.m. gjort lite nytta ute. Jag tog bort två ytterbelysningar, julen är ju över för länge sen – fast vi har en kvar….. 😉
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Det finns säkert många ensamma män som sitter hemma och har tråkigt i stället för att söka sig ut. Jag tror att vi kvinnor är mer företagsamma.
   Idag har jag tagit ner min stjängardin från köksfönstret, så nu är julen definitivt borta.
   Kram

 7. Bosse Lidén skriver:

  Jag blir glad av att se det ”gula” på bordet. Behövs extra mycket nu. Jag tycker verkligen att du ska hålla reda på dessa onsdagsträffar. Det beror kanske på hur långt bort det är vid tillfället till dagens samlingspunkt. Dan Andersson har jag läst mycket om. Kram Bosse

 8. wiolettan skriver:

  Vacker vårbukett. Videkissar har de kommit redan?
  Så roligt att ni kan samlas så där och det är uppskattat eftersom det var så många där. Nu är det ju så att damerna brukar vara bra många flera än herrarna. Så är det i vår SPF förening.
  Dan Andersson gillar jag. Såg en film om honom för ett litet tag sedan bara. Det var så många av hans fina dikter som sjöngs.
  Ha en bra dag och kram till dig.

  • Ingrid skriver:

   Man får ta in kvistarna och driva dem inne i värmen så slår det snabbt ut.
   Det är sällan några ensamma herrar med. Jag tror att det är svårt för änkemännen att ta sig ut på sånt här.
   Kram

 9. Kraka skriver:

  Har ni redan forsythia och videkissar?

  Kram

Kommentarer inaktiverade.