Ont ska med ont fördrivas

Jag ska inte skryta med att det är solsken idag, men det finns en och annan blå glugg mellan molnen och solen glimtar till då och då.

Jag var lite stel i kroppen i morse efter gårdagens övningar, men så är det när man inte tränar eller går på någon gympa, man får träningsvärk så fort man gör något utöver det vanliga, men ont ska ju med ont fördrivas, så när jag morgonpysslat färdigt klädde jag på mig ordentligt och gav mig iväg ut på en promenad. Idag var det första gången mössa och handskar var på, för det blåser snålt och är bara 2-3 grader varmt.

Stigen genom skogen är täckt av multnande löv och man får faktiskt vara lite försiktig, så att man inte halkar. Jag hade planer på att gå ner till hamnen och se hur det gått med byggnationen sedan sist jag var där och kollade. Det är nästan tre veckor sen jag var där ute.

Det är roligt att se att det går framåt. Nu är taket på och byggnadsställningarna borta. Ännu fattas några fönster, men man kan se och höra att det jobbas för fullt inomhus nu. På servicebyggnaden är det också full verksamhet. Klickar du på bilden kommer du till sidan där du kan följa utvecklingen sedan branden den 17 maj 2014.

Jag hade medvind när jag gick ut på hamnen och alltså motvind när jag gick hem, men jag var välklädd, så det var inte så farligt kallt ändå. Nu är det verkligen höst i Klintehamn.

Jag stannade till och kikade i Klinteån efter öring både där ån passerar under Norra Kustvägen och vid Donnersgatan, men inte en enda fisk fick jag se. Snart måste det vara dags för öringen att gå upp i ån för att ta sig till sina lekplatser. Förra året var de i full aktivitet i början av november, men det kanske är för lite vatten i ån ännu.

Innan jag gick hem var jag införbi vårdcentralen för att se när de har öppet hus för influensavaccinering. Den vågar jag inte avstå ifrån, för jag har tagit den vartenda år sedan man började med det. Så länge jag jobbade bjöd min arbetsgivare på den och nu när jag är pensionär betalar Region Gotland den. De vill väl inte ha oss gamlingar liggande på sjukhuset kan man tänka. 😉

Hur gör du?

Nu ska jag vara lite lat i eftermiddag och sätta mig och läsa ett tag. Jag laddade hem två nya böcker från biblioteket igår. Hennes iskalla ögon av Carin Gerhardsen och I maktens skugga av Viveca Steen.

Trevlig torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Klintehamn, Promenader. Bokmärk permalänken.

30 svar på Ont ska med ont fördrivas

 1. Det är klart att man besprutar sig !

 2. Gunnar skriver:

  Spännande med öringen i ån- Är dom inte lite skygga? Har aldrig fått syn på nån i dom vattendrag som jag har kollat.
  Vi tar också influensavaccinet varje år. Nu är det dessutom gratis eftersom vi båda har fyllt 65.
  Vad flitig du är som motionär! Men musklerna behöver vila lite också så jag är inte helt säker på att jag köper iden om On/ont helt och hållet 🙂

 3. Raija skriver:

  Ser ut att vara likadant väder hos er som här. Idag blåser det riktigt kallt och det gäller att klä sig varmt.
  Jag har aldrig tagit influensavaccin, även om jag ingår i gruppen som de vill ska ta den. Men när det kom och många i min omgivning tog dessa, blev de sjuka i ett. Hade arbetskamrater som åkte på den ena förkylningen efter den andra, så fort de tagit sprutan. Det fick mig att avstå och jag har inte velat haft någon alls. Har klarat mig fint från influensan ändå i alla år.

 4. Gunnel skriver:

  Jag brukar också vaccinera mig, men jag får nog vänta tills min egen förkylning försvunnit helt. Har hört att man kan bli ganska dålig om man tar sprutan när man redan är förkyld. Jag har ju några veckor på mig. Kram

 5. Skogsnuvan skriver:

  Här snöar det för fullt så jag har stannat inne och äntligen städat mitt grisskåp som jag tänkt på i flera år. Ikväll ska Kinabror och jag till hotellet och lyssna till Swenne Rubins du vet dom med ”En gammal amacon med lister av krom”. Det ska bli kul bara vi tar oss fram genoms blötsnön.

 6. Bosse Lidén skriver:

  Vad fina dina bilder är i din Header. Nästa gång jag är på din ö ska jag besöka ditt bibliotek. Vad kallt du har det. Nästan vid frostgränsen. Jag hoppas också att jag kan få min spruta snart. Den har jag tagit i många år. Jag är i riskgruppen och får den gratis. Kram Bosse

 7. Marlene skriver:

  Trevligt att läsa Din blogg, Dina fina bilder och vilka jag ”delar” med andra på min Facebook sida. Blev förvånad över hur långt man kommit med bygget på hamnen.
  Nu får vi se om mina kommentarer kommer fram…

 8. Rigmor skriver:

  Snålblåst här också idag, och lite regn då och då. Men som du skriver, det är bara att klä på sig och bita ihop, ut ska man. Sen när man väl fått upp ångan och kommit igång är det riktigt skönt, för att inte tala om när man kommer in och känner sig riktigt nöjd!
  Ser att bygget går framåt, där ju nästan så vi måste inspektera sen när vi kommer i juni. Vi har även en liten fundering på att åka över nu i december för att hälsa på släkten, men då blir det med personbil och bara över en helg. Och då är det ju inte färdigt, så vi får vänta till sommaren.
  Du undrade varför jag ändrat lite för kommentarerna. Det är för att slippa alla spam i skräpposten, jag höll på att bli tokig på det. Men jag tror att om man klickar på ditt namn så kommer man ändå till din blogg, om det var det du hade funderingar kring.
  Ha det så gott i höstrusket!!
  Kram kram

 9. Znogge skriver:

  Mildare väder hos oss här i dag men nog märks det att hösten kopplar greppet.

  Jag vaccinerar mig aldrig mot influensan och avstod även när ”knorren” var på tapeten.

  Ha en bra kväll!
  Kram

 10. Har inte tagit influensavaccinet på några år. Inbillade mig att då jag en gång hade haft svininfluensan kan jag inte få den igen, men jag kan ju få en massa andra virus, så jag ska ta vaccinet i år.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Sprutan mot svininfluensa tog jag aldrig. Det kändes så hemskt hysteriskt och osäkert och när det äntligen blev vår tur här i Klintehamn var det bara ett par dagar kvar till jul, så det fick vara. Tur att det aldrig utbröt någon epidemi.
   Kram

 11. Agneta skriver:

  Att komma ut på promenad, hur liten den än är, så är det så uppbyggligt för både kropp och själ. Det har tagit mig rätt många år att komma på det, men nu är jag övertygad. Så länge man inte halkar för det är inget kul alls. Och så bra att du påminde mig om influensasprutan, jag kanske skall opereras i min axel (snavade ju på en färja i Norge gå och landade på axeln) och då vill jag rakt inte ha snuva av något slag!
  Agneta kram

  • Ingrid skriver:

   Visst är det skönt att komma ut, nästan mest för själen. Jag kan gå här inne och känna mig väldigt nere och deppig, men om jag tar mig samman och går ut känns allt mycket lättare.
   Nej, ska du opereras gäller det nog att vara frisk.
   Kram

 12. Oldmolly skriver:

  Så roligt att bygget går framåt. Om inte för annat, så får den/de som tände på, en knäpp på näsan. Och jag uppskattar att jag kan följa allt via din blogg. Som det är just nu, så är det lite svårt att lämna maken allt för länge. Men jag längtar till min lilla strandbod, ska du veta. Men ibland får man prioritera.

  Nej, jag tar inte influensa-vaccin, jag har alltid haft ett bra immunförsvar och jag försöker att underhålla det, genom att inte ta vaccin. Som bekant bildar man egna antikoppar, om man tar en influensa då och då och än så länge klarar jag av dem ganska bra. Men jag har full förståelse för de som tar vaccin. Jag till och med rekommenderar det till den som behöver det. Det är bara det att jag inte tycker att jag har kommit dit hän, att jag behöver det – ännu. Och vi i hemsjukvården tar ju hand om de som inte ligger på lasarettet, när ni är sjuka. 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag hörde någon säga att de ska vara redo att öppna till advent, men det vete rackar´n. Kan det verkligen gå så fort? Jag förstår att du har det jobbigt och att det kan vara nog så svårt att komma ifrån.
   Det är gott att man kan få hjälp om det behövs.
   Kram

 13. Musikanta skriver:

  Tack för påminnelsen, jag hade totalt glömt bort influensavaccineringen som vi brukar göra varje år.
  Fina bilder du delar med dig av. Jag har också varit ute och promenerat idag iklädd mössa och handskar bland annat. Trots att det inte var så många plusgrader och att det blåste kallt var jag svett när jag kom hem.
  Kram från Ingrid

 14. Kraka skriver:

  Jag räknar med att betala min vaccination ur egen ficka i år eftersom jag bara har en tremånadersanställning. Visserligen ska jag tillbaka till Huddinge i januari en månad mellan mina två Grönlandsanställningar men just nu verkar det inte vara någon vaccination på gång.
  Funderar på att vaccinera mig mot pneumokokker också, de var många år sedan senast men nu verkar det väl vara vad som rekommenderas. Läste att svininfluensavaccinet eventuellt bör förnyas, ska höra med min vaccinationscentral vad de anser.

  Ha en fin fredag Ingrid!
  Kram

 15. Inger Maryissa skriver:

  Jag tar också influensavaccinet numera och började med det året när svininfluensan gick
  Vill inte ta risken att eventuellt bli allvarligt sjuk och vara ensam hemma
  men när jag var yngre så tog jag aldrig dessa sprutor, och fick även influensor…
  men man var ju starkare när man var yngre
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag har klarat mig ifrån influensa i alla år jag tagit sprutan och det är jag tacksam över. En och annan vanligt förkylning har jag givetvis haft, men det är ju något helt annat.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.