Oppdal – Sunne

Himlen var ganska blå i morse när jag vaknade och det såg lovande ut inför dagens fortsatta äventyr och det blev en fin dag med sol och vackert väder.

Efter en god frukost packade vi in våra väskor i bussen och började dagens färd mot Sverige. Resan gick genom Drivdalen och Dovre Nationalpark och det var verkligen helt fantastiska naturscenerier som man satt och njöt av. Jag försökte ta några foton genom bussfönstret och även om de inte gör sanningen rättvisa så hoppas jag att jag kunnat förmedla något av allt det vackra vi upplevde.

Det var ganska kyligt i luften och uppe på Dovrefjället var det bara 6-7&#176, men efterhand som vi kom längre ned steg värmen och när vi drack vårt förmiddagskaffe vid en rastplats var det riktigt skönt väder.

Nästa paus blev i närheten av Hamar där vi höll lunch vid en vägkrog, där det även fanns ett Pröysenhus och en staty av Alf Pröysen, statyn sattes upp till hans minne den dag han skulle ha fyllt 75 år.

Bussresan fortsatte mot Sverige och när vi passerade Hamar lyckades jag få ett foto genom bussfönstret av Vikingskipet, deras skridskoarena som byggdes 1992, fotot är inte så bra, men jag har i alla fall sett arenan om än på avstånd. 😉

Nu närmade vi oss Sveriges gräns och passerade Magnor där vi hade en fikapaus vid ett glasbruk. Ett utmärkt tillfälle att göra av med de sista norska kronorna. Jag hade 53 nok kvar och lyckades göra av med 49, så det gick nästan jämt upp.

Strax före sju var vi framme i Sunne och vårt hotell Selma Lagerlöf. Efter incheckning blev det bara tid till lite snabb uppfräschning innan middagen, ostpaj som förrätt, oxstek med grönsaker och potatis som varmrätt och kaffe och morotskaka som dessert.

I morgon är det verkligen sovmorgon, för först klockan 09.50 avgår bussen för de som vill åka till Rottneros Park. Alla vill inte åka dit, för en del tycker att inträdet till parken kostar för mycket (250:-), men de som inte vill åka med får stanna på hotellet och bli upphämtade senare, för parken ligger bara en liten bit från hotellet. Diskussionens vågor har gått höga, för en del trodde att inträdet ingick i resans pris och tycker att det blir för dyrt, men jag ska i alla fall åka med dit, för jag tror nog att jag aldrig mer kommer att besöka de här trakterna igen och då måste jag ju passa på.

I morgon lär det inte bli någon uppdatering, för då tillbringar vi kvällen och en del av natten på Gotlandsbåten, men jag återkommer på fredag med foton och en rapport från torsdagens äventyr.

Annars har det varit så roligt att sitta på kvällarna och gå igenom fotona och göra en summering av dagen. Förut när vi varit ute och rest har jag ju haft Åke att diskutera dagens upplevelser med när vi gått till vårt rum, men nu när jag är ensam, har det det blivit datorn, och i förlängningen de som följt min resa i Norge, som fått ta del av mina upplevelser och det har gjort att jag inte känt mig ensam när jag lämnat mina reskamrater för kvällen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Norge med Hurtigrutten och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Oppdal – Sunne

 1. Elisabeth skriver:

  Så mycket du får vara med om. Jag tror du tar ett riktigt beslut – parken är fin. Ha dé bra!

 2. Raija skriver:

  Så vackert det var på Dovre nationalpark. Jag har bara åkt en kortare sväng där.
  Så de tar betalt på Rottneros nu för tiden. När jag var där för ca: 30 år sen, var det gratis. Men det är vackert och de har en väldigt fin park.

 3. Vilken otroligt trevlig bussresa du varit på! 😀 Har det varit trevliga människor med också!? 😉
  Är det bara du och din väninna Ingris som är från Gotland, eller…..:?:

 4. Znogge skriver:

  Datorn och bloggen är ett väldigt trevligt och bra sällskap. Dessutom har vi fått ta del av alla dina vackra bilder och följa din resa. Inte det sämsta 😀

  Kanske borde inträdet ingått och om det kan man tycka olika men jag hade helt klart hängt med! Har aldrig varit där men har hört att det ska vara mycket vackert. Dessutom står och faller man nog inte med den summan…

  Kram

 5. Kicki skriver:

  Det har varit jättetrevligt att följa på din resa. Du har verkligen gjort reklam för Norge på ett trevligt sätt.
  Jag måste säga att jag blivit sugen på att åka dit. Men priset avskräcker en del, för visst är det väl dyrt i Norge.
  Kram/Kicki

 6. Lambergsfrua skriver:

  Tack för alla fina bilder! Även de som du tagit genom bussfönstret är klart njutbara. Dovregubben höll sig tydligen undan, för honom kan jag inte se på något foto =D
  Man kan ju tycka att inträdet till Rottneros skulle ingå i resans pris, De där 250 kronorna extra på resans pris hade säkert inte haft någon avgörande betydelse för antalet anmälningar.
  Du gjorde rätt i som följde med i alla fall. Det är en vacker park med mycket sevärt, både av konst och blommor.
  Jag tycker du har löst sysselsättningen på kvällarna alldeles lysande. När nu inte Åke finns med att prata med, kan arbetet med bilderna och resedagboken bli ett slags inre samtal med honom, samtidigt som vi andra får vara med på ett litet hörn och glädjas åt det resultatet av ditt arbete.
  Önskar dig en lugn och skön hemresa till Gotland!
  Soliga kramar,
  Lambergsfrua 🙂

 7. Birgitta skriver:

  Men vilken underbar resa! Jag har aldrig vågat resa så där själv med en massa okända människor. Men jag undrar om du inte gett mig en idé! Jag tror jag skall boka en sån bussresa nästa sommar!!!! Verkar himla mysigt. Om nu min rygg klarar det, men sånt får man nog ta med sig i bagaget.

  Tack för att vi fått vara med dig.

  Kram

 8. Sylvia skriver:

  Vilken härlig resa du gjort, så mycket fint du fått uppleva och så många vackra bilder du delat med dig av genom att på kvällskvisten uppdatera din blogg. Du gjorde rätt som följde med till Rottneros Park som man bara måste se och uppleva. Man kan väl tycka att det skulle ha framkommit i reseprogrammet att utflykten till Rottneros inte ingick i resans pris och på så sätt inte kommer som en överraskning. Då blir det genast lite surrigt.
  Välkommen hem igen Ingrid och tack för alla jättefina inlägg vi fått ta del av från din Norgeresa. 😀
  Kram Sylvia

 9. Du har då fått uppleva en ordentlig resa och hållit oss med vackra foton och berättelser.
  Känns som om jag var med på ett hörn.

  Ska nog gå igenom alla inlägg en gång till.
  Ikväll sa Maggan att jag ska se Kokvinnorna, bäst att göra henne till viljes.Ett tag ska jag se i alla fall.

  Sov gott när det blir dag för det.!

  Kram Majsan

 10. Gunnar skriver:

  Min kusin jobbar i det glasbruket. Jag har mina rötter på morssidan i Eda.
  Det verkar som du har fått se mycket på resan. Sverige är vackert men i Norge finns det ställen som man knappt tror är sant.

 11. Jättefina bilder och en fin resebeskrivning. Kul att ta del av för dem som inte har möjlighet att resa själv. Hittade hit via Gunnars deckarblogg och återkommer säkert en annan gång!

 12. skogsnuvan skriver:

  Så kul det varkar ha varit och nu är du väl hemma och kan vila dig lite. Det brukar ta på krafterna att åka runt i flera dagar.
  Här är det som på kalfjället i Norge 8 grader kallt och snålblåst. Hoppas att sonen och brorsan kommer med varmare väder när dom kommer ikväll.
  Jag fick just nu en ide.
  Nästa sommar kan du väl ta flyget hit till Sundsvall som går under somrarna och hälsa på mig (hoppas att det blir varmare) Det gick ju både fort och var ganska billigt att åka flyg. Det skulle vara så kul om du kom och hälsade på. Fundera lite över det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *