Ordningen är återställd

Idag är det enligt allnakku Pussludns dag och eftersom jag har en bild på en sådan i mitt bildarkiv, så kommer den här.

En pusslude är en luden fjärilslarv. Barn som hittar pussludar brukar tycka att de är spännande, men de bör inte få röra vid dem, eftersom flera arter har nässelhår som orsakar klåda.

Efter gårdagens solsken är ordningen återställd och det är mulet och småregnigt idag och så ska det visst vara några dagar framåt.

Vi har varit en vända på återvinningen idag också. Det blir en hel del jag sorterar ut, som inte är användbart eller säljbart. Jag vet ju vilka krav t e x Kupan ställer på saker man kan lämna där och känner att det som inte är gott nog åt mig, bör kastas. Åke har börjat röja lite i sina domäner (ladugården) och där finns det en hel del att fundera över…..

Nu är det dags att fundera på vad jag ska servera till lunch.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Flytten och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

9 svar på Ordningen är återställd

 1. Gunnar skriver:

  Ja den ser onekligen spännande ut. Tänka sig att det kan bli så vackra fjärilar av dessa. Det har alltid fascinerat mig.

 2. Ama de casa skriver:

  En pusslude hade jag ingen aning om vad det var för nåt – oj vad man lär sig mycket av att läsa bloggar 🙂

 3. Hej igen !

  Slog upp att det kan vara en brun björnspinnare, Artica caja. Helt bombis är jag inte. Lever på brännnässla, skräppor,hundtunga och olika trädgårdsväxter.
  Övervintrar som liten larv.

  Minns dom som barn, då man alltid fann något kul på mina strövtåg i naturen.Bar hem dem till Mamma och hon slog upp vad det kunde vara.

  Kram majsan

 4. Tack för Din kommentar Ingrid. Det trevligaste var pratstunden med Anita, den stackaren det var hon som började prata efter ett sms hon fick och jag skrev till FB.
  Hon hade Fibromyalgi, kunde inte gå utan krycka och rullator.Men hon var en frisk fläkt.
  Surkärringen blängde och kastade sidoblickar fulla med avsky på ditresan, men vi fortsatte ”snacka mera”.Hade man funnit sig där skulle vi sagt att Telenor betalar.Hoppas hon tar kontakt med mig.men har man en sambo så tar ju denne upp mycket tid samt den äldre väninnan.Vet bara att hennes Mamma hette Karlsson och att hon var uppvuxen i HÖLÖ.

  Hon var färgstark och hade utstrålning precis som jag, men surkärringen var en grå prick,Berättade för en äldre dam idag vad jag var med om.Hon sa också att surkärringen var avundssjuk.Hon klev på här i Geneta.Jag har aldrig sett henne tidigare.
  Nu glömmer jag henne.
  Ja, mattan ligger framför sängen.Den passade där.Bra att Du tyckte den var värd 150:- Men hon sa 125 kronor metern den och den var utom fransen 120 cm.

  Dennis ville ju inte åka själv för han orkade inte, men i September ska han åka Hjälmaren runt med HSB:arna 325:- kostar den resan, därför blir jag sur när han bjuder på en fusk-resa för 170:-

 5. Inger Maryissa skriver:

  Oj..vilken kul larv !!
  kommer ihåg min barndomsplats…den lilla skogsbacken där det bl.a. fanns en massa spännande larver att titta på.
  Här har det varit lite av varannandagsväder..ena dagen varmt och soligt och andra dagen bra mycket kyligaren
  men idag var en så där fin sommardag.
  Kram

 6. Hedda skriver:

  Såg en pussludde i dag och undrar om någon vet vad det blir för en fjäril av den.

Kommentarer inaktiverade.