Ordningen återställd

för idag regnar det igen. Tur att vi stod på igår och utnyttjade det vackra vädret.

När jag vaknade i morse hörde jag hur det skvalade på taket och det regnade som bara den när vi satt och åt frukost, men sedan blev det uppehåll och solen bröt nästan igenom. Vi ska åka ner till stranden idag, för att se till vår fiskebod, för i morgon är det sammanträde i garngårdsföreningen, men vi avvaktade med det och åkte på Klinte och handlade först och när vi körde hem därifrån satt regnandet igång igen. Men jag har garderat mig för innesittarväder, för jag passade på att köpa ”Bara vanligt vatten” av Kajsa Ingemarsson när vi var på ICA, så nu kan jag få sitta på kökssoffan och njuta i hennes sällskap. Jag har läst ett par böcker av henne tidigare och den här har fått fem getingar i Expressen och motiveringen till det är lovande.

Ett välskrivet relationsdrama som jag sträckläser redan första natten

Nu kan jag lugnt slå mig ner och börja läsa den tills det slutar regna så att fiskebodsstädningen kan bli av.

Enligt Gutamålsgildes allnakku är det idag Körkmakkens dag

Körkmakken har fått äran att bli landskapsinsekt på Gotland, men så har den också ett fint namn på svenska, riddarskinnbagge.


Bilden har jag lånat av entomart. Att körkmakken heter riddarskinnbagge på svenska är det nog inte så många gotlänningar som vet. Namnet körkmakken är så etablerat här på ön för den här vackra insekten, som man ofta hittar i kyrkorna (därav det gotländska namnet), men de finns minsann inte bara i kyrkorna. Jag ser dem här ibland också.


Ha en trevlig lördag!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.