Orolig natt

Idag skiner solen så vackert igen och det är riktigt behagligt ute. Annat var det i natt!

Jag gick och la mig som vanligt vid elva-tiden igår kväl och vaknade redan vid halvtvå. Vad är det frågan om? Varför kan jag inte få sova mer än ett par timmar? Då hörde jag att det regnade och blåste och på långt håll kunde man höra åskan mullra. Det var väl den som väckt mig.

Jag gick upp för att kolla läget och när jag kom ut i köket fick jag se att himlen i väster lystes upp av den ena blixten efter den andra, regnet vräkte ner och det blåste hemskt. Båda mina krukor med pelargonior som står utanför dörren hade blåst omkull. Jag tassade ut i bara nattlinnet och reste upp dem, men när jag kom in fick jag se att de redan blåst omkull igen, så då tog jag på mig regnjackan och gick ut och tog in dem i farstun och där har de fått stå i natt.

Nu har jag flyttat dem till uteplatsen, för där blåser det inte så mycket. Plåtkrukorna är så lätta och smala nertill och pelargoniorna och lobelian blir så tung där på toppen, så det ska inte så mycket till så välter alltihop.

Jag satt uppe ett tag och tittade på blixtrandet, men vid halvtre-tiden gick jag och la mig igen. Då hade åskan kommit närmare och det mullrade ganska mycket, men sen avtog det och jag somnade ifrån alltihop.

Det ska nog en väldigt trevlig sommarpratare till idag, om jag ska hålla mig vaken i solstolen 😉 . Jag lyssnade på Caroline Winberg igår, som berättade om sitt liv som modell. Det är ett under att en liten 16-årig tjej som för första gången åker till Paris på egen hand verkligen klarade sig med livet i behåll. Att jobba som modell är tufft, det fick man klart för sig.

Idag är det golfproffset Henrik Stenson som är värd och han ser väldigt trevlig ut i alla fall och han lovar att försöka ge en bild av vem han är som privatperson och inte bara som golfare. Få se om han lyckas fånga mitt intresse.

Ha en skön torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Radioprogram, Väder och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

16 svar på Orolig natt

 1. Vi har sovit som två ”stenar” instt och inte märkt någonting av ovädret. Men Santos väckte mig mitt i natten med att slicka mig i ansiktet och när jag till slut kvicknade till lite så lyfte jag på täcket till Rolle för det var där han ville ner. Han var antagligen rädd….. 🙁
  När vi sen kom upp i morse och ut på altanen så såg det hemskt ut. Massor med barr och alldeles blött, så det var bara att sätta igång och städa upp. 🙄
  Men nu är det snyggt igen och Rolle ska bara klippa lite gräs i diket, sen ska han duscha och först därefter göra rent nere i poolen. Vi har fått lite flockar av kalk som han ska suga upp, själv kan jag (vågar inte) bada så länge. Är inte 100% bra ännu, men iaf 99%. 😆
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Det var något hemskt vad det blåste och det regnade verkligen på tvären. Det såg hemskt ut, så jag kan tänka mig att ni fått in mycket bråte på tomten.
   Var rädd om dig och ta det lite lugnt med badandet.
   Kram

 2. Corina skriver:

  Har varit rätt mycket åska den senaste tiden och det är väl inte så konstigt med denna hemska värme som vi haft.Men inte är det speciellt roligt när det blixtrar och smäller på samma gång 🙁 Verkar dock som du har en bra sommar hos dig i alla fall. Hoppas det fortsätter så också. Kram 🙂

 3. Hm, det räcker inte med att önska god natt om inte vädrets makter vill att den ska bli god. Hoppas nästa blir bättre.

 4. GeddFish skriver:

  Här har varit lugnt och aningens svalare i natt, så jag har sovit relativt bra. De varma nätterna har jag kastat omkring både täcke och kuddar, och legat utan.
  Men nu har solen gömt sig en stund.
  Hoppas du får trevligt med sommarprataren, jag förbereder mig för en cykeltur.
  Ha en bra dag, kram, Gerd

 5. Znogge skriver:

  Just i samband med åska brukar vindarna bli ordentligt friska. Vi fick mycket regn här igår men åskan har vi sluppit hela sommaren. Lite ovanligt för här brukar åska en del…

  Nåja, åter till städningen!

  Kram

 6. ulla laiho skriver:

  Även här i Ösmo åskade det igår och 10 mm regn fuktade marken en aning. PC och Internet-modem fick ta paus med alla sladdar urdragna här också. I natt kom ytterligare 4 mm – är så tacksam för det lilla.

  Ny värmebölja sägs vara på väg, så det blir att sova med fönstret på glänt och bordsfläcken på högvarv.

  • Ingrid skriver:

   Det är ju bra att det inte kommer såna där häftiga skyfall som det var i Stockholm t ex häromdagen. Här har det varit ganska måttliga mängder, men det börjar ändå grönska igen.
   Kram

 7. ulla laiho skriver:

  Bordsfläkten heter den sköna blåsningen.

 8. Joo, modelljobbet är ingen lek, speciellt då det gäller ett yrke på heltid! D:

Kommentarer inaktiverade.