OS-invigningen / Tvättproblemen lösta / Grållen

Fredag 8 augusti 2008 | 16:30 | 20&#176

Dagen började med lätt regn, men vid 9-tiden började molnen skingras och solen tittade fram, så mina tvättproblem löste sig elegant. Tre maskiner har jag tvättat och fått kläderna torra och nu är det som skulle strykas struket och kläderna på plats i lådor och garderober. Det var bara en maskin med lakan, som jag får eftertorka inne, för jag fick plocka in dem innan de var riktigt torra. Det ser det ut att bli regn igen.

Nu på eftermiddagen har vi suttit och tittat på OS-invigningen, men nu gav jag upp. Själva underhållningen såg jag på avstånd när jag stod och strök och det var ju hur pampigt som helst, men man blir ganska mätt efter ett tag. Inmarschen tycker jag är roligt att se, men för en stund sedan, när vi tittat jättelänge, sa de att det var deltagartrupp nr 73 av 204. Då gav jag upp det hela. Maken har suttit och trampat på sin motionscykel medan han har tittat på TV och nu bevakar han händelserna och så ropar han när Sverige kommer, för dem vill man ju se. Det känns lite underligt att Kristian Olsson, som inte ska vara med i tävlingarna, är fanbärare. Det är väl kanske för att hedra hans tidigare idrottsliga insatser, som han fått det hedersuppdraget.

Grållen fortsätter sina nattliga klätterövningar. Nu har vi haft vårt sovrumsfönster stängt och haft öppet i ett intilliggande rum istället, så det har varit frid om nätterna ett bra tag. Inatt hade han kommit på att det gick att komma in den vägen också. Först trodde jag att jag missat att släppa ut honom på kvällen och tog katten under armen och gick ned släppte ut honom. Jag hann inte mer än ner i sängen igen, så hördes det en duns och så kom han jamande inklivande till oss igen. Det som förvånar mig är, att inte Svarten ser hur han gör och tar efter. Nej, Svarten sitter lugnt kvar ute och väntar på att det ska bli morgon. Nu vet vi inte riktigt hur vi ska göra – byta till ett annat fönster kanske?


Här är han på väg ner efter promenad på taket.

Ha en trevlig kväll denna magiska fredag 08-08-08 och en riktigt trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Tyckt o Tänkt, Våra Katter, Vardag och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *