Otndag med Gertrudsgillet

Otndag är eftermiddagskaffe eller motsvarande. Förr i tiden när man bara kunde arbeta i dagsljus blev det kortare arbetsdagar under vintern och då blev det ingen otndag, men efter Gartru fick man det.

Igår var jag på en trevlig fest tillsammans med 107 andra Klintehamnsbor. Det var Gertrudsgillet som firade vårens ankomst med just otndag. Gillet bildades 1934, så nästa år är det 80-årsjubileum.

Festen inleddes med ett snabbt årsmöte och sedan en god otndag med sill och ägg, omelett med köttbullar och prinskorv och Janssons frestelse, kaffe och en god kaka. Trevliga musikanter underhöll och det sjöngs allsång för glatta livet. Efter maten visade Mart Marend sina fantastiska fågelbilder tagna vid hamnen i Klinte.

Vi har ju varit på Rondo många gånger under årens lopp på teater och revyer och förvånats över att det varit så få i publiken som man känner igen, men då har det förstås varit folk från hela ön där. Igår var det inte så, för det var nästan bara bekanta ansikten.

Nu är jag föreslagen som medlem i gillet och om jag sköter mig kanske jag blir invald vid nästa årsmöte. 😉

Efter en kall natt skiner solen så vacker idag igen. Snart är det dags för frukost. Den blir sen på måndagarna, för jag får inte äta på minst en halv timme efter att jag tagit veckotabletten mot osteopros, som ska tas på fastande mage, stående, med ett stort glas vatten. Jag brukar låta det gå en timme för säkerhets skull innan jag äter någonting, för jag vill ju ha maximal effekt av pillret. När morgonpysslet är klart ska jag ta ut bilen och åka och handla. Det är alldeles tomt i kylskåpet.

Ha en fin måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bortbjuden, Gertruds Gille och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Otndag med Gertrudsgillet

 1. Låter som om du hade en mycket trevlig – och god – söndag! 😆
  Idag är det ju strålande sol, men det blåser ju så väldans att jag blir tvungen att gå ut och försöka binda upp rosskyddet på baksidan. Det brukar nästan aldrig blåsa här, men vi var väldigt noga med att fästa upp det ordentligt – trodde vi! 🙁 Blev alltså backjobb….. 😉

 2. Margaretha skriver:

  Vilken ära att få bli invald som medlem i gillet. Och det verkar ha varit en trevlig fest överlag (med mat som jag verkligen gillar).
  En annan sak: Hur är boken du läser nu? Ellen Mattsons? Är lite nyfiken på den.
  Kram Margaretha

  • Ingrid skriver:

   Boken är väl sisådär. Den handlar om Vendela som blir sekreterare åt Greta Garbo och i förlängningen handlar den om Garbo. Jag har kommit en bra bit in i boken, men den griper mig inte riktigt…..

 3. Kicki skriver:

  Så mysigt det verkade på gillet. Snart sitter du väl i den styrelsen också 🙂
  Kram Kicki

 4. Lambergsfrua skriver:

  Så trevligt och gott du hade på gillet. Jag gillar tanken att fira vårens och otndags ankomst på detta sätt. Jag är övertygad om att du väljs in som medlem i Gertrudsgillet. Då blir det ännu fler träffar under trivsamma former.
  Lycka till på shoppingturen idag 😉
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag hoppas att jag får vara med, för det är trevligt att träffa folk under lättsamma former.
   Shoppingen gick utmärkt och nu står en köttgryta och puttrar på spisen.

 5. Birgitta skriver:

  Så mycket trevligheter ni har för er på Gotland! Självklart lär du bli medlem! Jag menar, de vill väl ha trevligt folk på sina gillen?

  Här är det inga som går på några promenader inte. Det blåser 15 sekundmeter och det kommer bli värre och värre under eftermiddagen och kvällen. inte ens fågelskådare och insatsstyrkor vågar sig ut 😉
  Kram

 6. Skogsnuvan skriver:

  Klart att du blir invald och klart att det kommer att bli kul. Man får roa sig med vad man kan

 7. Ullsag Rovie skriver:

  Först trodde jag du skrivit fel och menade onsdag men så återkom det så jag förstår ju att det är något jag aldrig hört talas om.
  Jobbigt med sådana tabletter som ska tas på ett visst sätt. Men man brukar ju vänja sig.så man tänker inte på det.

  Lycka till med invalet i gillet.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det är inga större problem med tabletterna, speciellt som det bara är en gång i veckan och jag har ännu inte haft några otäcka biverkningar av dem.
   Det tar ett helt år innan jag får reda på om jag får den äran att vara med i gillet. 😉

 8. Znogge skriver:

  Då hoppas jag att du sköter dig ordentligt så du kan bli invald 😉 Nu tror jag inte att det är någon större problem med den saken i och för sig…

  Krma

 9. snawitz skriver:

  Visserligen har denna vinter varit bättre än förra året, knappt inga isbanor på gatorna.
  Men snart har 3 veckor gått på Mars, och denna månad räknas som vårmånad.
  Helst vill jag vara inne imorgon, men måste gå iväg på en larvig åtgärd som AF har hänvisat mig. Och vad gör man där, jo absolut ingenting
  Bara att hoppas att sommaren blir fin i år.

  Ha en bra kväll
  kram susanne

  • Ingrid skriver:

   Det har varit en så lång vinter. Det började ju redan i november och så tidigt brukar vi inte ha snö och kallt. Och det verkar som om kylan kommer att fortsätta ett bra tag till.
   Kram!

 10. Suss skriver:

  Trevligt ställe du varit på, det händer så mycket roligt omkring dig hela tiden, men du är också duktig på att ta vara på sådant och inte bara sitta inne. Så hoppas jag att jag också blir när jag slutat arbeta, men det tror jag. KRAM!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *