Oväder på gång

Jag blev onekligen förvånad när jag fick se att Destination Gotland ställer in två turer till Nynäshamn i morgon på grund av hårt väder. Just nu är det alldeles kav lugnt och en blek sol bryter igen molntäcket. Men det är väl förmodligen lugnet före stormen.

ÄppellövDet har varit nästan fem grader kallt i natt och löven från äppelträden singlar så sakta till marken. Nu är nästan alla löv borta, det sitter bara några enstaka kvar, och nu är frågan om vi ska gå ut och räfsa ihop dem idag eller om vi ska avvakta och se vart de hamnar när vår Herre sätter igång stora lövfläkten.

Först ska jag i alla fall ta tag i den där strykhögen som jag slingrade mig ifrån i förra veckan. Maken går nog ut och samlar upp löven om jag känner honom rätt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Trädgård, Väder och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Oväder på gång

 1. Ia skriver:

  Attans….ska Ni få sånt väder? Det är svårt att tro när man tittar ut här…kallt, soligt och alldeles vindstilla!!!!

 2. Ailas skriver:

  Det är nog lugnet före stormen, ja… Befinner mig i ungefär samma situation undrande över hur sol och stiltje kan bli något annat…

  Det är samma sak med löven, vissa hänger envist kvar fortfarande, men merparten ligger där de ligger. Har ingen man att skicka ut med krattan, så… Får se hur länge löven får ligga.

  Hoppas att du får en fortsatt fin måndag och att inte ovädret ställer till det!

  Kram

 3. Hejsan Ingrid !
  Hoppas Du har fel ang. vädret för då drar det väl över till oss, jag har blivit bortskämd med det vackra och lite kalla klara vädret,brukar känna av, om det skulle slå om.

  Nå vad tyckte Du nu då. Inte så avskräckande inlägg.

  Ska skriva något bus från min bardom, tänkte jag, blev påmind igår när jag ringde min mediala vän och f.d.granne Britt.

  Du får den nu.Så kanske jag blir sporrad att skriva något.

  http://lillgrimman.bloggo.nu (kolla om Du måste ha med de tre wna)

  Kram Majsan

 4. Znogge skriver:

  Men varför inte vänta med att ställa in tills ovädret verkligen är här? Prognoser har väl visat sig vara felaktiga förr än idag!

  Kram

 5. Astrid skriver:

  Självfallet får du ta min lyckospindel . De gjorde jag för många år sedan
  Det mesta slänger jag men den har fått vara kvar
  Jag hoppade över strykningen idag ,sån e jag
  men det blir hela tiden kallare här ikväll, burr

 6. skogsnuvan skriver:

  Håll du gubben inne och vänta på stormen. Någon nytta ska den väl göra.

 7. Jo Du får rätt angående vädret, såg på nyheterna att det ska komma snö minst 3 decimeter fr.kl.13.00 i morgon.skönt i och för sig att det då blir lite mildare.
  Jag skrev en strax efter.
  Nu gäller det att plocka fram de roliga hyssen som finns i bakhuvudet, min syster Maud hon har bättre minne än mig många gånger,är ju tre år yngre.Och lillasyster fem år yngre, men mellan mina systrar är det bara 20 månader.Så klart de hade mer gemensamt ihop än med mig.

  Jag har fjorton pocketböcker som jag inte börjat läsa ännu, väntar tills jag ser ordentligt, ännu bara syn på högra.
  Så jag hoppar över denna tävlingen, det lär nog bli en hel massa ändå.

  Kram Majsan

 8. Skatan skriver:

  Ja vi blev också ”tagna på sängen” att det skulle bli sånt väder. Då var det stjärnklart och stilla i går kväll.

  Och det är nu … alldeles snart som den unga familjen Anderson skall ge sig iväg till Arlanda med vidare destination Thailand.

  Dom tar god tid på sig.!

  Kram !

 9. Hejsan Ingrid !

  Du hade rätt, fy 17, så svinkallt och bistert det var ute tidigare i morse, var ut och fyllde på talgbollsautomaten som jag hängt upp i björken jag brukar fota, som jag kallar Ailis björk.
  Jag går inte in till Yngve idag heller, han får ringa efter mig.Vet ju inte ett dugg om han fortfarande har starköl kvar, det skulle den där kompisen fara o.köpa och de skulle till hans frus grav.Det vet jag från Sonia, som hade hand om Y innan.Han hade ju inget sagt alls om att Ola skulle komma, det fick jag veta på Fredagsmorgonen.Blev sur på honom.Skrev en lång lista på kattfoder+sand som de kunde handla då han har bil.Nu kan Y få höra av sig om han behöver hjälp, har ju Aleris-hemtjänsten varje dag.De hade varit och hälsat på Sonia i helgen, för den där Ola är gudfar till Schang en av pekineserna.Känns snopet, att han gjorde så här, det är tacken det.Han satte tydligen inte värde på min hjälp med katten.Ja, den han rivs o.bits oberäknelig katt. Hu.

  Kram Majsan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *