Ovan molnen…

…är himlen alltid blå och det stämmer säkert, men idag är det ännu en mulen dag. Det kom några mm regn i natt och det lär ska bli blåsigt och komma regn i rikliga mängder senare idag. Jag tar det med ro på förmiddagen och i eftermiddag ska jag till VC. Jag har fått en Kallelse från dem och inte vet jag vad de vill. Någon ej namngiven Vikarie ska jag träffa??

Jag satt och läste nyhetsrubriker nu på morgonen och då fick jag se att resistenta råttor och möss har hittats på fyra orter i landet. Det rapporterar bland annat DN idag och det är verkligen bekymmersamt säger Anticimex.

Vi hade givetvis både råttor och möss på Stenstugu. Det är ju nästan oundvikligt på en gård där det finns lager med säd och annat foder, men vi förlitade oss på katterna och råttfällor. Visst la vi ut råttgift någon gång, men Åke brukade säga att det bara gjorde råttorna välmående och blanka och fina i pälsen.

Här på Odvalds har jag inte sett till några möss inomhus utan bara ute. En mus tog vi i fälla på uteplatsen och så såg mina grannar att det var en under mitt fågelbord i vintras. Det är ju nackdelen när man matar fåglar, att det drar till sig råttor och möss, men man får väl förlita sig på att alla Odvaldskatterna tar sitt ansvar och ser till att hålla efter mössen (och låter bli fåglarna).

Ha en fin tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentar, Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Ovan molnen…

 1. Lambergsfrua skriver:

  Det är lite skrämmande att man hittat resistenta råttor och möss. På landet får man som sagt räkna med att det finns råttor och möss, men trevliga är de inte oavsett om de är resistenta eller inte.
  När vi bodde ute på landet i Västergötland hade vi mycket möss, som vi hörde kila omkring på vinden, när vintern kom. Vi hade ständigt musfällor utsatta där och fångade många, som vi gav till katten. Det gick så långt att han satte sig vid vindsdörren och väntade på dagens fångst 😀

  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 2. Gunnel skriver:

  Så olika det kan vara. Här skiner solen och jag håller på för fullt i trädgården. Men för den skull får man inte missa kaffepauserna. Råttor är rena överlevnadsexperter, tyvärr. Här har jag bara sett en råtta en gång under alla 40 år vi bott på Björnås. Inget jag är speciellt ledsen över. Kram

 3. Här på Gotland har vi inte lagt ut gift utan använt oss av fällor och burar, men när vi bodde i Älvsjö i Stockholm och den enormt stora avloppskulverten som gick förbi oss upp. Sen hade gubbarna sin ”futt” precis utanför oss och dom gillade inte att använda toaletten utan pissade rätt ut på ängen (mitt emot Älvsjömässan) – plus att dom la sitt matavfall i en hög som dom sen eldade upp en gång i månaden!
  När vår dåvarande hund, taxen Brasse, började uppträda konstigt på altanen så fick jag se två ENORMT STORA råtthanar slåss om reviret nedanför – alltså på vår tomt!! Först trodde jag att det var två hundvalpar som slogs!!! 🙄
  Vi kontaktade direkt Anticimex som i sin tur kom och la ut gift i hela området. Dessutom fick den firma som gjorde jobben åt Stockholm betala hela kalaset. Och det blev dyrt!
  Jag var med när Anticimex kom och pratade med gubbarna och dom tyckte inte att dom gjort nått fel!
  Men Anticimex berättade att det tar bara ett par timmar för råttorna i avloppskulverten att hitta äckligt på marken, så dom fick sig en ordentlig utskällning. 😈
  En konstig sak i sammanhanget var att vi som ringde Anticimex la ut lappar i allas brevlådor i närområdet för att berätta vad som hänt så att ALLA skulle låta Anticimex göra sitt jobb. Annars skulle det inte bli bra!
  Då ringde en del oss och sa att dom hade absolut inga råttor! Oh, nej!! Sen visade det sig att det var värst hos två av dom…..

  • Ingrid skriver:

   Det är för otäckt med storråttor, men hos oss har de hållit sig i ladugården i alla fall. Någon enstaka har väl letat sig in under åren som gått, men dem har vi tagit med storråttfällor.
   Och en och annan har Åke skjutit. 😉

 4. Astrid skriver:

  Jag brukar också se råttor på vintern ibland och det under fågelbordet
  Men de finns ju i naturen och jag fortsätter nog att mata fåglarna

 5. Jag minns också hur mössen sprang i väggarna där jag bodde då jag var barn. Min mor bor kvar där. Det är ett stockhus så möss hör väl till 🙂

  …svar ang mudcake på min blogg:
  Den är ju lite som en lerig kaka, går ju också under namnet kladdkaka – då vet du vad jag menade 😉

 6. Kajsastina skriver:

  Usch för möss, vilke jag har haft i olika hus och marklägenheter jag bott. Det var första gången som jag skaffade katt. Men nu bor jag på 5:e vån och har katten kvar. Hoppas att du bara ska kolla några prover hos läkaren. D är bra att de har koll. Här händer inte såp mycket;ingenting som är värt att skriva om. Du verkar ha sådana mysiga aktiviteter på dagarna. Jag vill inte räkna upp sjukgymnastik och nu snart återigen tandläkarbesök för att dra ut en tand. Därför blir det mer en bokblogg och då och då jag har något att säga kanske en debatt eller ett TV-program. I morgon har jag onsdagsgruppen i kyrkan, där vi stickar. Jag ska börja sticka disktrasor! Det är inne nu o miljövänligt, men konstigt?
  Oj vad långt. Ha det gott! 😀 Kram

  • Ingrid skriver:

   Nog känns det lite märkligt att du stickar disktrasor. Jag minns när jag gick i slöjden, då fick man virka diskunderlägg. 😉
   Kram och varmt tack för att du tittar in till mig ibland!

Kommentarer inaktiverade.