På banan igen – Alexander – Hamnkaféet – Luciakaffe

Med god hjälp från One.com och deras support, så har bloggen tillfrisknat och är sig lik igen. Jag kan i alla fall inte se att det är någon skillnad mot förut, men skulle du upptäcka något konstigt får du gärna höra av dig.

Det blåste verkligen något helt förfärligt i natt och regnet vräkte ner. Här på Gotland nådde vindstyrkorna över 30 m/sek när Alexander var som ilsknast.

Fotograf Bosse

Man påstod på radion att stormen inte orsakat några större skador, men Bosse, som gått en runda i skogen idag, är inte glad. Nu har han massor av vindfällen att ta vara på. Han har med andra ord inga fritidsproblem i vinter.

Idag var det dags för den efterlängtade invigningen av det nybyggda Hamnkaféet och man inbjöd till visning av både kaféet och servicebyggnaden som Klinte båtklubb låtit uppföra och då var jag givetvis på plats. Jag har ju hållit det här bygget under uppsikt sedan branden den 17 maj.

Hamnkaféet bjöd på bubbel, snittar och mingel. Det blåste idag också, men havet hade nog lugnat ner sig betydligt. Det var massor av folk som letat sig ut på hamnen och satt och beundrade den vackra lokalen med sin hänförande utsikt. Just när jag kom var det alldeles packat vid alla bord, men det tunnade ut så småningom så att jag kunde ta några bilder.

Allting är ju så fräscht och fint, så det är en ren fröjd att se och kökspersonalen hade fullt jobb med att fylla på glasen med bubbel och brickorna med snittar, snittar som var jättegoda. Jag skämdes nästan när jag gick och tog den fjärde, men man måste ju få smaka på alla sorter.

Efter besöket på hamnen var det dags att åka till Gervaldsgården i Sanda och vara med på vår SPF-förenings Luciakaffe. Gervaldsgården är ett gammalt kapell och det fyllde vi till sista plats och lite till.

Foto Christina Knutas

Omkring femtio var vi som fick njuta av glögg och pepparkakor, ett fint Luciatåg med vacker sång framfört av ungdomar från Sanda 4H-förening och sedan kaffe och skinksmörgås, för att inte tala om väldigt goda lussebullar. Lotterier var det också som vanligt, men idag fick jag tji, inte en enda vinst fick jag med mig hem, men man kan ju inte ha tur jämt.

Trevlig Luciakväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentar, SPF, Stenstugu, Väder och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

28 kommentarer till På banan igen – Alexander – Hamnkaféet – Luciakaffe

 1. Astrid skriver:

  Ja allt ser ut att vara som vanligt
  Vad hade egentligen hänt
  Jag fick en varning om att uppdatera allt på bloggen men det kan ju inte var det
  Du är så duktig på att fota och alltid lika kul att läsa
  Ha en skönt Luciakväll och Söndag

 2. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Men så bra att allt är i sin ordning igen för visst blir man lite ”husvill” när det strular. Bra hjälp fick du också läser jag, som det ska va av ett företag som månar om sina kunder.
  Du är i farten läser jag och så roligt att få se hamnkaféet i full skrud och så snyggt med stenarna som bordet/bänken är byggd av. Vacker luciabild och så snygg bonad det hänger på väggen. Mycket gott du fått i dag, i både magen och ögonen 🙂 Kram, Agneta

 3. Znogge skriver:

  Vilken tur att det är ordning på torpet igen! Jag fick nästan hicka när du pratade om att sluta blogga…

  Här var Alexander betydligt snällare. Visst blåste det men inte så att det kändes oroväckande på något vis och skönt var väl det.

  Trevligt att Hamnkaféet är invigt. Här brann vårt ner för några år sedan men har aldrig byggts upp igen 🙁 Lite synd för även små orter behöver något och sommartid är här dessutom knökfullt med turister.

  Kram och trevlig luciakväll

 4. Musikanta skriver:

  Jag kan tänka mig hur fint hamncaféet blir till sommaren med en sådan utsikt. Kul att ha ett sådant ställe nära inpå där man bor.
  Vi slapp Alexander här, men Kent var ändå ute igår kväll och bar in allt sådant som kunde tänkas flyga omkring om han skulle ha kommit. Vi var mest rädda för om strömmen skulle gå eftersom det också betyder att vattnet tar slut.
  Ha en skön luciakväll – själv ska jag titta på den engelska miniserien på teve.
  Kram från Ingrid

 5. Skatan skriver:

  vilken härlig Luciadag du haft. Jag har inte sett någon Lucia i år. Inte ens på TV

 6. Lambergsfrua skriver:

  Så trevligt med bubbel och smittar vid in invigningen av nya Hamncafeet. Självklart måste du smaka alla sorterna
  Varm kram
  Lambergsfrua

 7. Vonna skriver:

  Så skönt att bloggen funkar igen

 8. Skogsnuvan skriver:

  Så tråkigt med träden som blåst ner. Här har det inte varit storm iår men ifjol precis dom här dagarna var det ju förfärligt. Jag har sett på lucia på tv och inget annat. Kinabror och lille Jack har åkt till Skåne så nu är jag ensam i hela byn. Känns inte kul.

 9. Hillevi skriver:

  Finemang att problemet är löst. Det ser också helt ut som det ska – här på min iMac. På min gamla iPad, första generationen, är dock första bilden upp och ner (så att det ser ännu stormigare ut! ;)) och luciatåget på sniskan. men det beror nog på just den gamla plattan.
  Hamnkaféet ser väldigt fint ut.

  • Ingrid skriver:

   Det är för att fotograferna hållit kameran fel och trots att jag vänt dem rätt går det inte heller att ladda upp dem på FB utan att de blir aviga resp på sniskan.
   Hamnkaféet är jättefint – ett riktigt lyft för Klintehamn!

 10. Laila Östergren skriver:

  Skönt att det ordnade sig med bloggen. Det hade varit trist om den försvann.
  Vi var i Gerum och fick se mina brorsbarnbarn och några andra barn från socknen som uppträdde och sjöng. Det var 4 lucior, 2 tärnor och 2 tomtar. De var duktiga trots att de inte tränat tillsammans och de var inte så gamla heller. Det serverades julgröt och skinksmörgås sedan kaffe och gammeldags äppelkaka med vaniljsås. Jättegott alltihop. Roligt att de ordnar detta för sockenborna.
  Hamnkafeet får vi inspektera vid ett senare tillfälle. Ha en skön söndag. Kram

  • Ingrid skriver:

   Visst var det bra att det ordnade sig med bloggen. Det är klart att man kan starta upp en ny, men det kändes ju lite motigt får jag säga.

   Det låter verkligen som om ni också haft en trevlig Luciadag ni.
   Kram och trevlig tredje advent!

 11. Karin på Pettas skriver:

  Vi fick aldrig känna av Alexander så som det hade utlovats tack och lov.
  Ni lite längre sydväst ut om oss tar emot det värsta och det är inte roligt alls
  Så skönt att det ordnade sig med din blogg, som förövrigt är så välordnad. Jag
  känner mig smått avundsjuk på dig just därför 🙂
  Ha en skön tredje advent!

 12. Lollo skriver:

  Tycker att det verkar se ut precis som vanligt, så one.com har nog gjort återställningen som de ska. Skönt att det fixade sig.
  En del trevligheter omkring dig igår ser jag …
  Kram

 13. Kicki skriver:

  Kul att dom lyckades få klart det nya hamncaféet.
  Kram/Kicki

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *