På förekommen anledning

Eftersom flera har frågat om jag ska ha någon julkalender i år, så kan jag meddela att det ska jag inte och ingen julsida heller. Jag har funderat på det länge, men nu har jag slutgiltigt bestämt mig.

Det tar lång tid att göra kalendern och min rygg gillar inte långa pass vid datorn (tänk att man kan ha den att skylla på i alla möjliga sammanhang), men däremot ska jag göra som jag gjorde 2009. Varje dag med start den 27 november, som är den första söndagen i advent, och fram till jul kommer jag att lägga ut Dagens Julfråga här i bloggen.

Inläggen publicerar jag klockan 07.00 varje dag och den som vill svara på frågan har möjlighet att göra det till och med 06.55 dagen efter. Det är klart att man kan svara senare också, men de svaren räknas inte in.

Jag lägger in att kommentarerna ska granskas innan de publiceras och kommer alltså att godkänna dem först när svarstiden gått ut. Då kompletterar jag inlägget med rätt svar och namnen på dem som svarat rätt och naturligtvis länkar jag till den som har en hemsida eller blogg.

När vi sedan kommer fram till jul pustar jag ut under helgen, men sen fram i mellandagarna går jag igenom svaren, gör en sammanställning över dem och de som svarat flitigast och har flest rätta svar kommer att få trisslotter, skulle fler komma på samma poäng blir det dragning med maken som Notarius Publicus. Den som har full pott eller blir dragen först får 3 trisslotter, nästa får 2 stycken och den tredje 1.

Jag hoppas att jag ska få det här att fungera!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Dagens julfråga 2011 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

22 svar på På förekommen anledning

 1. Eleonora skriver:

  Vilket jättejobb du tar på dig Ingrid! Men det kommer säkert att klaffa för du är så rationell och ordningssam. Men lycka till kan man ju säga ändå. Jag ska verkligen försöka vara med (om min dator nu vill som jag)
  Ha det gott och stor kram från
  Eleonora

 2. Ama de casa skriver:

  Det låter jättespännande ju!
  🙂

 3. Lambergsfrua skriver:

  Vad trevligt det låter – men innebär förstås ändå en massa arbete för dig. Hoppas bara att din rygg klarar av påfrestningen.
  Visst känns det lite vemodigt att se Karlsöbåten på landbacken -.men det kommer en ny vår =D
  Önskar dig en skön kväll!
  Kram,

 4. Gunnel skriver:

  Så ambitiös du är. Jag tycker det är en jättekul idé och jag ska definitivt delta. Kram

 5. Laila skriver:

  Jättetrevligt. Jag tänker delta.

 6. Znogge skriver:

  Låter väldigt trevligt med julfrågorna också.

  Kram

 7. Viola skriver:

  Inte illa att börja med tävlingar i julbrådskan. Jag har inte så bråttom så jag deltar.
  Kram Viola

 8. Suss skriver:

  Ingrid, det låter jätteroligt och inte är det så stor skillnade mot kalendern heller, inte för oss som svarar i alla fall. Det ser jag fram emot, inte för jag någonsin vinner något. Enda högvinsten i mitt liv är barnen och kärestan! Så kan det vara, tur i spel, otur i kärlek och tvärtom. Fast jag tror väl inte så mycket på det egentligen. Kram

 9. Skatan skriver:

  Vad roligt … dina frågesporter har alltid varit så roliga … kluriga och ibland ganska så svåra. Nu ser jag fram emot advent av många anledningar … 🙂

  Kram!

 10. Ia skriver:

  Jag hoppas jag kommer ihåg att delta 😉 Det är så lite tid över till bloggläsande nuförtiden och det kanske är precis som det ska att man lever i den ”riktiga” världen men samtidigt är det som att sakna goda vänner när man inte hinner med att kolla vad Ni gör 😉

  Sv: Jo, det gäller nog att ha en man som törs klippa navelsträngen från sitt håll! För Dig måste det ju varit tufft för om jag inte minns fel så bodde Ni under samma tak, min svärdotter behöver ju bara stå ut med att bo på samma gård!!! Men i vårt fall får hon nog större problem med svärfadern som är mer hönsmamma än jag 😛

 11. ingmarie skriver:

  låter bra med julfrågor…klart jag ska vara med..får komma ihåg att ta datan med mig till fastlandet i dec…

Kommentarer inaktiverade.