På fredag ska man städa…

…det gör varenda tant – och minsann jag gjorde likadant som alla andra tanter idag. Inte för att jag såg till så mycket lort, men man vet ju att det finns där i alla fall. Om inte annat finns det en massa gråa/vita hårstrån både här och där, men idag satte jag lite extra krut på att städa uteplatsen, tvätta av möblerna och torka av en massa gult pollen nu igen.

Vädret har varit lite växlande idag, men mest soligt och ganska varmt. Riktigt skönt sommarväder faktiskt!

Efter lunch la jag mig i skuggan i solstolen och lyssnade på Sarah Dawn Finers sommarprogram och jag tycker att hon var riktigt bra.

Historien om hennes möda för att få ett körkort och om hur hon sedan idkade taxirörelse för sina vänner i akt och mening att lära sig hitta i Stockholm var jätterolig.

Berättelsen om Art Garfunkel, som försvann från en konsert på Scandinavium i Göteborg genom att fly ut genom ett fönster på toaletten, var både rolig och lite vemodig. Tänk att en så berömd och firad artist inte har vett att begripa när det är dags att dra sig tillbaka. Då hade han under två kämpat med stämbandsproblem och rösten höll inte. Dagen efter fick de höra att han på något sätt tagit sig till Köpenhamn och sedan rest tillbaka till USA.

Musiken Sarah spelade var godkänd och så fick vi ju höra henne själv live också. Det är inte så vanligt att sommarvärdarna spelar sin egen musik, men det gjorde hon.

Dagens ordspråk:

Den som är stark måste också vara snäll.

Ha en skön fredagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Radioprogram och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

14 svar på På fredag ska man städa…

 1. Kraka skriver:

  Här har inte städats idag, bara sovits. Men jag borde… När man bor på så liten yta som ett enda litet rum blir det lätt rörigt (det blir det hemma också fast ytan är större).

  Ha en riktigt fin och skön helg!
  Kram

 2. Hejsan Ingrid !
  Borde gjort som Du, men icke.
  Gårdagens långpromenad satte stopp
  för stora rörelser, det fick räcka med att gå
  och handla.
  Sedan har jag vattnat lite, flyttat bordet utanför
  närmare gallret.Lagt dit flera trallplattor under
  balkongen.Tyvärr hade de kört sönder byttan som
  jag haft vatten i till törstiga djur. Inget får man ha
  ifred, så nu får de dricka under balkongen igen.
  Kanske jag skaffar ett större fat och ställer någonstans därute.

  Undrar om vi får riktig sommarvärme snart,fryser lite.
  Ha en underbar helg

  Kram Mi

  • Ingrid skriver:

   Här har vi verkligen haft en toppensommar så här långt. Mest sol och behaglig värme fram på dagen. Igår orkade jag inte ens sitta ute i solen, men det är väl kanske infektionen jag har i kroppen som gör mig lite känslig för värmen.
   Ha en fin helg du också!
   Kram

 3. Laila Östergren skriver:

  För en gångs skull har jag då gjort som alla tanter. Idag har det dammats och dammsugits. Behovet var stort. Nu när det är sommar så äter vi alla måltider i uterummet och är inte inne så mycket men ibland behöver man ju städa ändå.
  Ha en skön helg.

  • Ingrid skriver:

   Man måste ju faktiskt ta ett tag ibland även om jag tycker att jag blivit väldigt skicklig på att bara ”städa av lite”.
   Ha en fin helg du också!
   Kram

 4. Ann -Marie skriver:

  Godmorgon! Igår skjutsade jag dottern till en underbart vacker plats mellan Ystad och Malmö. Hon är bjuden till bröllop, ett något annorlunda sådant med drygt hundratalet gäster från Sverige, Norge pch Nepal. De flesta gästerna tältar på en åker. Vi kom dit sen em och hade kommit halvvägs med att slå upp tältet när det brakade till och himlen öppnade sig och regnet vräkte ner. Det kändes lite tufft att lämna henne där med en väska sommarkläder. Jag är ändå övertygad om att hon kommer att få så roligt och ett minne för livet. Men varför kan inte solen skina denna helg från klarblå himmel? Baxter gillade inte att åka bil igår, han blev illamående och olustig. På dagen var vi i Ystad och tittade runt mycket folk var det, och han är ju inte så social ännu. Idag ska vi bara ta det lungt. Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag håller tummarna för att vädret är nådigare idag och att det blir ett trevligt bröllop. Men visst var det oturligt att inte det vackra vädret kunde hålla i sig.
   Här är det än så länge soligt och fint den här lördagsmorgonen. Jag ska åka på kyrkogårdarna med blommor och i eftermiddag ska jag på en 70-årsuppvaktning här vid Odvalds.
   Baxter gillar nog att få vara hemma hos matte i lugn och ro idag.
   Ha en fin helg!
   Kram

 5. Janne skriver:

  Vad i hela friden skriver du Ingrid ??!!! Varenda tant ???!!! Jag är så mycket man som jag bara kan och jag städar också på Fredagar eller någon annan dag. Idag Lördag så ska jag hjälpa Lilly att städa badrummet. Det du tanten !!!! He he he he he he he 😀 😀 😀 😀 😀

 6. Znogge skriver:

  Någon städning blev det inte här igår så det får jag kanske ta igen i dag… Vi får se 😉

  Ha en fin lördag!

 7. Suss skriver:

  Jag hade gärna hört Sara på Sommar, men det missade jag, för Jonna och Otto kom hit och vi var och plockade jordgubbar. Det ska jag förresten visa på bloggen imorgon. Idag, lördag, missade jag också pga Askersund. Man kan dock inte få allt och jag överlever! KRAM!

Kommentarer inaktiverade.