På fredag ska man städa….

…det gör varenda tant och jag också. Idag håller jag på med lite ordentlig veckostädning och det behövs minsann då och då. En lätt städning innebär att jag dammar och dammsuger och en ordentlig innebär att jag dammar med både dammtrasa och dammvippa, byter sänglinne, tar ut sängkläderna och mattorna på vädring och våttorkar golven. Idag började jag med att ta bort ljusslingan, som fått hänga kvar ute ändå tills nu, men nu är januari snart till ända och då ska den bort tycker jag. Sovrummet och badrummet är klart och stärkt av dagens goda lunch….

Dagens lunchtallrik

…ska jag gå loss i vardagsrummet och köket, men först ska jag gå och hänga upp en maskin tvätt. Jag bytte ju sänglinne i morse. 😉

Ha en skön fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds. Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till På fredag ska man städa….

 1. Agneta skriver:

  Åååå, det är så tråkigt att städa, bland det värsta jag vet, det ger mig ingenting…..bara bortslösad tid, känns det som. Ja, jag vet, det blir fint, men det varar ju inte…..Nåja, det behövs verkligen då och då.
  Vilken god mat du fick där i pausen!
  Hoppas ni inte blåser bort idag! Det gör nästan vi, Tor har kommit hit!
  Kramar
  Agneta

 2. Eleonora skriver:

  Jag känner igen mig själv men nu när jag läser detta så tänker jag – ojoj vilken ambition och arbetsvilja du har. Och fint blir det. Det bästa med att städa på detta sättet är ju att det kommer så många ”vilodagar” därefter.
  Må så gott i ditt väldoftande hem!
  Kram från
  Eleonora

 3. Znogge skriver:

  Oj, vilket hästjobb! Så grundligt gick jag inte tillväga denna gång. Men lakan bytte jag förra helgen så det är ingen ko på isen 😀

  Kram och fortsatt fin fredag!

 4. wiolettan skriver:

  För oss blir det inte så mycket till städning denna fredag, det var ju en hel del igår som skulle redas upp efter installationerna och då städade vi lite efteråt. Eller mysingen.
  Jag har ju lite svårt med orken så mysingen dammsuger, men det är det tråkigaste han vet och karlar ser ju inte heller var och när det behöver städas. Märkligt detta, men alla är ju inte lika kanske.
  Vi har fortfarande belysningen kvar på vår balkong, även en del av grannarna.
  Trevlig fredag i ditt nystädade hem.
  Kram.

  • Ingrid skriver:

   Jag hade hemskt ont i ryggen ett tag, men är man ensam måste man ju klara av städningen själv, så jag satt och dammsög. Det var bara att flytta stolen efterhand.
   Kram

 5. Kicki skriver:

  Tänk om jag också kunde vara så duktig att jag veckostädade lite bättre.
  Golven försöker jag hålla skapligt rena (med tanke på hundarna), men annars är det illa med städningarna.
  Ljusslingan sitter kvar, liksom adventstakarna. Men nästa vecka åker dom nog bort.
  Kram/Kicki

 6. Gunnel skriver:

  Du är redigt i farten idag förstår jag. Sen känner man sig väldigt nöjd. Det gäller att tanka lite energi emellanåt och det ser jag att du gjorde. Kram

 7. Visserligen är man väl tant ( fast jag har sagt till min gubbe att han får kalla mig kärring eller gumma, men ”tant” det tänker jag aldrig bli. 🙄 Alltså lyssnar jag inte på det ordet…och inte heller på att man måste städa på fredagar. Det gör jag endast när vi ska få gäster på kvällen eller på lördagen. Vilket vi faktiskt ska få i morgon, men trots det har vi inte städat. 😳
  Det är nämligen Anna med hunden Leo som kommer hit på lunch. Och som hundarna far omkring – både ute och inne – så är det ganska meningslöst att städa innan…det får bli efter! 😉
  KRAM
  Susie

 8. Ja, jag har också städat idag, jag är som andra tanter! Men här blev det en, som du kallar det, lätt städning, det var länge sedan det blev något annat! Men det är så tråkigt!
  Din lunch ser verkligen god ut, nu blev jag sugen på kotlett och stekt potatis!
  Trevlig helg, kram, Monica

 9. Musikanta skriver:

  Oj då, vad du har jobbat. Jag tar bara ett rum i taget. Idag har jag städat mitt arbetsrum från kl. 11 till kl. 17 med avbrott för lunch och fika. Det fanns en del saker att slänga och hitta andra platser åt…
  Kram från Ingrid

 10. Lambergsfrua skriver:

  Hm, det där med lätt städning kör jag oftast, men visst tar jag mig samman och ibland och storståädar. Idag har det varit tvätt med byte av sängkläder och lätt städning för vi har firat vår vän som fyller 65 idag. Så trevligt med smörgåstårta och vin.
  Nu tar vi det lugnt inför tågresan och snack med Skavlan.
  Ha det gott Ingrid!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag kör också med lätt städning alldeles för ofta kan man tycka, men roligare kan man ju ha.
   Jag har tröttnat på Skavlan och så Mord i Paradiset i stället tills det var dags för Shetland.
   Kram

 11. Inger Johansson skriver:

  Hej där!
  Haha, här är också en tant som ”städat” idag…jag dammsög golven på nedervåningen…sedan gick jag ut i min vävstuga och fortsatte på gardinerna=roligare!!!
  Kram från tant Inger 😀

 12. Tack för tipset om ”arkivet” men det fungerar inte. Det går inte att komma tillbaka mer än till 2014! 👿
  KRAM
  Susie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *