På fredag ska man städa, det gör varenda tant…

Nej, kanske inte varenda tant, men jag gör det i alla fall. Diskmaskinen och tvättmaskinen är igång, småmattorna och sängkläderna är uthängda på vädring och i väntan på att de ska få lite frisk härlig luft i sig, passar jag på att ”datera” en stund.

Solen skiner och det är en härlig höstdag, men våra vardagsrumsfönster vetter åt öster och de senaste kvällarnas regnskurar har gjort att de ser förfärliga ut. Jag får nog försöka ta och torka av dem fram på dagen när inte solen lyser på dem längre.

Åke har åkt med äldste sonen, Bosse, till Faludden på södra Gotland. Bosse skulle dit och se på ett jobb och han vet ju hur förtjust Åke är i att åka på utflykt. Jag är med andra ord alldeles ensam här just nu.

Nej, nu får jag ta och fortsätta saneringen 😉

Ha en fin fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Känt, Väder. Bokmärk permalänken.

13 svar på På fredag ska man städa, det gör varenda tant…

 1. Gunnel skriver:

  Jag får skjuta fram städningen till i morgon, för vi ska fortsätta vår jakt efter ett litet träd idag. Fortsatt trevlig städdag.

 2. Lambergsfrua skriver:

  Jag städade redan i tisdags, för bloggvännen Yvonne kom ju på besök i onsdags. Man vill ju inte ha dammråttor rullande omkring i lägenheten då =D
  Tvättmaskinen går däremot, precis som hos dig. Så vacker din orkidé är – blicken fastnar på den inte på de smutsiga fönstren;) Jag kommer nog att tvätta av utsidan på vårt köksfönster endera dagen, för det syns så väl direkt från vår ytterdörr.
  Önskar dig och din käre Åke en trevlig fredagkväll!
  Soliga kramar,

  • Ingrid skriver:

   Så skönt att ha städningen avklarad. Man blir lite splittrad när vädret är så fint, då vill man både vara ute och städa och dona, men jag har hunnit bådadera.
   Ha en fin kväll ni också!

 3. Sylvia skriver:

  Åh, vilken härlig fredagsstädning det blev hos dig 🙂
  Sitter här klar och färdig, vi ska snart åka iväg till min syster på kortspelarkväll och nästan skäms över att ha fuskat i två veckor med städningen men endera dagen ska det bli av. Usch, det blir fredag såå… fort, hinner knappt ställa in damsugaren i skrubben förrän det är dags att ta fram den igen.

  Önskar en mysig fredagskväll!
  Kram Sylvia

  • Ingrid skriver:

   Här blir väldigt dammigt, förmodligen för att det är så varmt i lägenheten. Vi har just nu 24 grader trots att jag stängt av elementen. Så damma och dammsuga måste man göra då och då 😉

 4. Znogge skriver:

  Jag borde oskså städa men kan inte riktigt förmå mig att göra det i dag. Men i morgon kanske…

  Ha en fin kväll!
  Kram

  • Ingrid skriver:

   När jag jobbade städade jag också på lördagarna. Visserligen kom jag hem lite tidigare på fredagarna, men den kvällen vill jag ha det lugnt och skönt.

 5. Kicki skriver:

  Nä, nån fredagsstädning blir det inte här. Men jag borde, för imorgon får jag troligen besök av en gammal väninna som numera bor i Umeå, hon och hennes man kommer ner till Dalarna över helgen.
  Städning hör inte till favoritsysselsättningarna, men jag torkar i.a.f. golven i kök,hall och tvättstuga dagligen (alltid något).
  Du har en ensam dag, jag har strax haft en ensam vecka. Det är lite trist, men jag har ju hundarna och sysslolös är jag ändå inte.
  Kram och ha en skön helg.

  • Ingrid skriver:

   Nej, det verkar inte som om du är sysslolös utan det är full fart hos dig hela tiden.
   Hoppas att det blir en trevlig stund med din väninna och jag tror inte hon bryr som om ifall det inte är putsat överallt 😉

 6. Gokväll Ingrid !

  Någon klippning hann jag inte med. Och Maggan ringde och sa hon troligen hade maginfluensa, efter att jag sköt upp mötet en timme för att se Hem till Gården.Det var ju ok.Efter det ringer hon.Hon är som hon är.
  Inte mycket att spilla tid för hos audiononen, ja det var lite nyheter, men ska man ha något snyggt får man betala själv.Fanns speciell grej för att ta bort tinitusen.
  Köpte en plastslang för 25:- den klipper man till själv i små bitar och sätter fast.Mellan hörsnäckan och batterifacket,

  Åt Du någon grynkorv idag ? Inte jag.

  Nu Skavlan.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Nej, någon grynkorv blev det inte idag. Vi har ätit pasta ikväll.

   Jag sitter och ser kommissarie Morse på 9:an och då hinner man med lite surfning i pauserna.
   Trevlig kväll!

   • Javisst,Morse den enfaldige ungkarlen som jagar mördare.Nu såg jag Lena PH hos Skavlan.

    Gillade Frost, men han dog ju.

    I morgon är Tema för: Internationella stamningsdagen
    Internationella Caps lock-dagen
    Europeiska Donationsdagen.
    På Söndag. Mjukisbyxans dag.

    Natti-Natti!

Kommentarer inaktiverade.