På grund….

…i Klinteviken har den här båten gått. Vi tog en sväng ut på hamnen nu på förmiddagen, för att kolla om stormen Berit är i antågande, när vi fick se det här dramat. En liten segelbåt hade gått på grund en bit ifrån anläggningsbryggorna för fritidsbåtar.

Vi satt och tittade på de fruktlösa försöken att få loss den, men den drev bara längre och längre in i viken i den hårda sjön. Man hade fått ut ett rep till den och två man på land försökte förgäves dra av den av grundet och den som satt i båten körde med motorn och hängde utanför och tippade över båten än åt den ena sidan, än åt den andra, men förgäves.

När vi gav upp och lämnade hamnen hade det samlats en försvarlig skara åskådare, som satt i bilarna och betraktade försöken att få loss båten.

Solen skiner idag och det är milt, men väldigt blåsigt och värre ska det bli till kvällen och natten. Efter hamnäventyret väntar lunch och senare i eftermiddag är vi bjudna på eftermiddagskaffe hos en gammal bekant, som också bor här på Odvalds.

Ha en skön lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Väder och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

18 svar på På grund….

 1. Znogge skriver:

  Här blåser det också men inte så mycket som det förvarnats om. Däremot så ska vi hem till en Berit i kväll.

  Ha en fortsatt fin lördag!

  Kram

 2. Elisabeth skriver:

  Här blåser en del, men det ska bli värre. Trist för båtägaren, men du fick en bra bild. Ha en trevlig helg!

 3. Gunnel skriver:

  Igår kväll blåste och ösregnade det rejält här, men idag har det varit ganska lugnt. Känns ganska skönt att kunna sitta inomhus då med tända ljus. Kram

 4. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Fattar inte varför man ska ut o segla denna årstiden och när det blåser och varning om storm är på väg. Hoppas innerligt att dom fått loss båten utan skador. Klart du måste dit o kika i morgon, men håll i hatten om vårt skitväder drar österut som det är sagt.
  Nu ska jag in o kika i din bokhylla som jag ser nu är uppdaterad, spännande 🙂
  Ha det så trevligt med vännerna som du tycks ha gott om på Odvalds. Det verkar ha blivit mer besök och gemenska med andra sedan flytten? Trevligt och inga långa avstånd i mörkret att köra. Låter mysigt 🙂
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Jag tror nog inte att avsikten var att ut och segla, utan man skulle nog flytta båten av någon anledning. Vi får väl se om vi vågar oss ut i morgon, så att vi får se om de fått loss båten.
   Vi har många bekanta som bor här på Odvalds och det är ju så behändigt att gå och hälsa på hos varandra här. Nu har vi några som vi ska bjuda tillbaka.
   Kram och trevlig helg, Ingrid

 5. Margaretha skriver:

  Stackarna i båten. De skulle väl flytta den när de hörde av vädret skulle bli dåligt. Och så hamnade de mitt i stormens öga.
  Hoppas det löste sig till slut. Ingen avundsvärd situation att sitta fast med segelbåt i storm.
  Här blåser det också. Jag kunde inte sätta upp slingorna på balkongen. Hoppas det mojnat till i morgon.

  • Ingrid skriver:

   Vi åkte ut på hamnen för att se hur det var med blåsten och det var många som var där och såg till sina båtar. Jag tror som du att de här skulle flytta sin båt och så gick någonting snett.
   Hoppas att du får upp slinga i morgon!

 6. Lisbeth skriver:

  Hos oss blåser det kalla vindar men ingen storm. Inte för att jag är båtägare men vad maktlös man ska känna sig en sådan gång
  Ha en fin första advent

 7. Ingela skriver:

  Jag antar att man vill ha blåst om man är ute och seglar… men herregud att bli sittande på det här viset. Man kan ju föreställa sig paniken och jobbet för berörda.

  Nu önskar jag dig en härlig första advent!
  Kram Ingela

 8. Sylvia skriver:

  Stackare, som råkade ut för så hårda vindar och hamnade på ett grund. Jag lider så med dem. Hoppas de kunde ta sig i hamn utan skråmor på båt och besättning.

  Hm….En fantastisk tjusig bild fick du 🙂

  Kram och ha en fin Första advent!

 9. Henry skriver:

  Hoppas att dom får loss båten utan några större skador!

  Ha en skön advent!

  Kramar

 10. Godafton !

  Nu har Du gjort om på bloggen såg jag. Trevligt! Har Du sett så trevligt och Juligt jag fått det av Babbi. Bad om lingon så hon har gjort det själv fanns ingen bakgrund-inte deg.
  Nästan så jag känner av lite Jul.

  Hoppas båten kom loss sedan.

  Trevlig första Advent till Dig och Din Åke.

  kram Majsan

 11. Ama de casa skriver:

  Oj! Hoppas dom kom loss innan stormen drog in på riktigt…

Kommentarer inaktiverade.