På jakt efter en lampskärm

9° En helt fantastisk lördagsmorgon med sol och vackert väder är det idag och lika fint var det igår också. Det är härligt med solsken efter en så mörk och dyster november som det varit förut. I onsdags rapporterades att Visby dittills fått 12 timmar solsken under november. Inte undra på att det känts dystert.

Igår åkte vi till Visby redan på förmiddagen, för Hushållningssällskapets julmarknad inleddes på fredagen och i år är den förlagd till det gamla Flextronicshuset. Flextronics lade ner verksamheten i Visby 2003 och ett stort antal gotlänningar blev friställda. När elektronikföretaget ännu ägdes av Ericsson och var som allra störst, var över 1400 personer anställda där. När jag jobbade på Payex var Flextronics ”min” kund och jag var på ett kundbesök där när verksamheten var i full gång. Så det var med spänning jag såg fram emot att få göra ett besök igen.

Men innan det var dags för julmarknad skulle jag försöka få tag i en ny lampskärm till den här lampan. Jag vill ha en som går i blått och som är större, för den som sitter där nu är alldeles för liten. Att få tag i lampskärmar är inte lätt och dessutom är de ganska dyra, men jag hade ändå vissa förhoppningar om att det inte skulle vara omöjligt. Först letade jag på Åhléns och sedan på Coop Forum, men inte fanns det något som passade där inte. De som fanns var ännu mindre. Det verkar som om man bara använder små fönsterlampor nu för tiden.

Nu började det bli lunchdags, så jag fick göra ett uppehåll i letandet och så gick vi på Siesta och tog oss en räkmacka och en kopp kaffe. Efter det var vi inne en vända på Systemet och köpte lite glögg. Adventstid är glöggtid! Jag älskar glögg och glöggar friskt till långt i på nyår.

Så åkte vi ut till julmarknaden och jag måste säga att jag hade vissa svårigheter att få till någon riktig julkänsla. Solen sken, det var varmt och gott och inne i den jättelika lokalen fanns det 106 utställare, som sålde allt upptänkligt. Men trots antalet utställare och en stor mängd besökare kändes det väldigt ödsligt.

Lusten att handla var inte så stor, men jag köpte mig en ny löpare till soffbordet i vardagsrummet. Den är dessutom vävd av en släkting till oss, så därför blir det lite extra roligt att få lägga på den till jul.

(Vill du se bilderna i större format är det bara att klicka på dem.)


Åke orkade inte gå runt så länge, utan satte sig på en stol och tittade på folklivet och träffade också en och annan bekant. Jag gick runt ett par varv, tog några lotter, provsmakade på bröd här och korv där och samtidigt gick jag och spanade efter Ing-Marie, en bloggvän från Roma, som berättat att hon också skulle gå på julmarknaden. Vi har inte träffats förut, så jag såg fram emot ett möte, men jag lyckades inte få syn på henne.

När jag snurrat runt området för andra gången och Åke började se lite utled ut, beslutade vi oss för att lämna platsen. Jag hade ju också jakten på lampskärmen att tänka på och dessutom ville vi åka och hälsa på Åkes syster och hennes man på hemvägen. Svågern har nyligen haft årsdag och när jag hittade ett stånd där de sålde julblommor, passade jag på att köpa en blomma till honom och kunde då inte motstå att köpa den här söta hyacinten till mig själv. Lite kan man väl tomta till det när det nu bara är en vecka kvar till advent.

Nu letade vi upp vår bil på den gigantiska parkeringsplatsen och åkte ut på Skarphällsområdet för den fortsatte jakten efter lampskärmen och första anhalten blev Jysk, som inte hade några lampskärmar alls, men när jag gått runt affären och var på väg ut, vem fick jag se vid kassan om inte Ing-Marie . Det var ett kärt möte och vi gav varandra en varm kram innan vi skiljdes igen. Nu kan jag räkna in ännu en blogg/nätvän som jag fått träffa ”IRL”. Nästa affärer på listan var EM och Elhallen och det blev nit där också. Nu har jag gett upp hoppet om att hitta någonting lämpligt i affärerna här på ön, nu får jag leta på nätet.

Nästa mål blev Endre och Åkes syster och hennes man och där blev vi bjudna på eftermiddagskaffe och blev sittande ett bra tag. Vi var inte hemma igen förrän vid femtiden och möttes när vi kom hem av två ”yvarväntnes kattar”. Jag hade köpt en ny sorts kattman på ÖB i Visby till dem och den var väldigt populär. ”Kattarna” har varit ute i natt som vanligt, men nu ligger de här på golvet jämte mig, mätta och belåtna och jag är en burk kattmat fattigare.


Ett litet lästips vill jag ge, Miens krönika i GA idag. Den är jättebra!

Glöm inte att rösta i Daxbloggens tävling.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *