På jakt efter våren

I dag blev det riktigt fint väder. Jag vaknade tidigt och satte igång med städningen, så fort jag ätit frukost. Lägenheten är ju inte så stor, så jag var klar i god tid före lunch och kunde till och med sitta i solskenet och lösa DN-krysset ett tag innan det var dags för mat.

Efter lunch tog jag fram cykeln och gav mig ut på spaning efter vårtecken. Jag cyklade via Värsendekvior till Stenstugu, där jag tog en rundvandring i trädgården. Sedan lämnade jag cykeln på gården och gick söderut till mina gamla tassemarker.

Och Mulde fritidsby förnekade sig inte. Inte nog med att jag fick syn på massor av tussilago, där satt en gärdsmyg i en buske och sjöng helt underbart vackert. Vid kanten av den ena dammen hittade jag massor av tussilago.

När jag sett mig nöjd på dem, gick jag tillbaka till Stenstugu och gav mig iväg hemåt igen. Precis i början av Värsendekvior blev det stopp, för där hittade jag blåsippor.

Och inte nog med det, jag fick höra lärkan för första gången i år. Den har väl förmodligen funnits här ett tag, men vädret har ju inte direkt lockat till några längre utflykter.

Nu hoppas jag givetvis på att det här fina vädret ska hålla i sig några dagar. I morgon ska jag åka och snygga till på gravarna i Klinte och Fröjel. Det närmar sig påsk och då vill jag plantera lite penséer och påskliljor där också.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fröjel, Utflykter, Vårtecken och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

45 svar på På jakt efter våren

 1. Birgitta skriver:

  Tack snälla för tussilagobilden! Jag har hört ryktas om att härnere finns massor. Men jag har inte lyckats få syn på en enda, trots hundpromenader. Men de kanske inte växer där jag rör mig? Jag bara älskar dessa små vårblommor. De är så goa och mjuka och ger verkligen hopp om att våren stannar.

  Vad flitig du varit idag! Skall också ta en rejäl städdag nån dag. Jag är inte så regelbunden med sånt, men du ger mig lite inspiration måste jag säga. Väntar till helgen då jag dessutom har stortvätt.

  Kram på dig vännen 🙂

  • Ingrid skriver:

   Tussilago är väldigt speciellt. Här tycker jag att de växer mest på dikesrenar.
   Du hinner kanske inte se dem när du är ute med Mischa.
   Städar gör jag inte så mycket nu för tiden, men ibland måste man ta ett tag. Här blir ju väldigt dammigt 😡

 2. Henry skriver:

  Ja, nu börjar det härliga sökandet efter vårtecken!
  Fina bilder du tagit.
  Ha en skön eftermiddag.

  Kramar

 3. Gunnel skriver:

  När man kan hitta tussilago då tycker jag det är vår. Kram

 4. Laila skriver:

  Det var verkligen en fin ”vårtur” du redovisade. Min dagspromenad längs Björkhagavägen har inte resulterat i några vårtecken. Får nöja mig med stararna hemma ännu så länge. Lärkan brukar dock ses och höras över åkrarna här.

 5. Lena skriver:

  Underbara blå och gula vårblommor och lärksång dessutom!

  Här tror jag att mördarsniglarna har ätit upp alla hästhovar. Bara i mittsträngen på motorvägen har jag sett dem, snigelskyddade.

  Första fästingen plockades i går på en av kattdamerna. Också ett vårtecken?

 6. Ailas skriver:

  Visst är det underbart med denna tidiga vår! Har ju också dokumenterat vårblommor redan tidigare och idag har jag en ny bild. Kika gärna! 🙂
  Fina bilder du visar, som alltid!
  Kram

 7. Bettan skriver:

  Vilka underbara bilder du bjuder på idag! Ja nu är våren allt här & man märker hur naturen den börjar att frodas igen =) Underbart!

  Å va härligt när man hinner med att städa undan & ändå kan mysa lite med korsord. Här kan en annan vara glad om jag hinner att tvätta upp allt tvätt innan det ligger en ny hög på golvet =)..

  Men det är underbart väder just nu som råder, å då tar vi vara på den först. Sedan tar vi det andra som är lite tråkigare =)

  Ha en god kväll vännen min!
  Kramis Bettan

 8. Åsa! skriver:

  Så fina vårbilder Ingrid! Det har verkligen varit en underbar dag idag!

 9. Znogge skriver:

  Man verkligen ser att det är vår! Det är något visst i luften som på den översta bilden. Här fick vi njuta av 15 grader i dag. Hoppas det blir lika skönt i morgon…

  Kram

 10. Corina skriver:

  Våren har inte kommit till oss på långa vägar 🙂 Jag lär nog få vänta på tussilagon och blåsippan bra länge ännu. Vi har massor av snö kvar som ska tina bort. Kram !

 11. Suss skriver:

  Det är en ljuvlig tid nu, när det är vår tycker jag det är bästa årstiden, sedan blir det sommar, den är bra, men inte så bra som våren. Så kommer hösten, då tycker jag att den är bäst. Sen blir det förstås vinter också………. FAST, nu ska vi njuta av våren, eller hur! Tack för underbara bilder! KRAM!

 12. Lambergsfrua skriver:

  Så underbara vårtecken – och så fina foton du har tagit på din lilla vårrunda. Tack för att vi också får njuta av dem.
  Varm kram!
  Lambergsfrua

 13. Karlavagnen skriver:

  Dra mig baklänges om inte våren kommit på allvar nu! Vilken härlig tur!!!

 14. Inger Maryissa skriver:

  Så fina foton av de så ljuvliga vårblommorna
  Man blir lika glad varje år när man t.ex. ser den första Tussilagon och Blåsippan
  och oj…vad ljuvligt att du hört lärkan för första gången iår.
  ja, hoppas att detta fina väder kommer att hålla i sig ett tag till
  Kramar

 15. Gunnar skriver:

  Fina kort från din vårpromenad. Jag förstår att du trivs att promenera där. Blåsippor finns i Årjäng men är inte så vanliga. Dom första som vi brukar se finns utanför Kristinehamn. Sen brukar det vara fler när vi hälsar på i Östergötland.

 16. ingmarie skriver:

  ja det känns verkligen härligt nu när solen har kommit,,,kanske för att stanna…våren och alla vårblommor….kram

 17. Härliga bilder av våren och idag är det faktiskt riktigt ”varmt” så nu ska jag ut och jobba med att återställa trädgården efter omdräneringen. Det är första trädgårdsdagen för mig för igår var vi till Visby (gubben har bytt lins i ena ögat). Fast först måste jag nog börja med att ta bort allt gammalt skräp och det ta rnog ett par veckor. Jag har ju ganska många rabatter…..
  Mulde är ett område som jag brukar titta suktande emot när vi åker förbi. Det är så vackert med dammarna. Men jag visste inte att man kunde promenera där!? Fast det kanske bara är dom ”invigda” f.d. närboende som kan göra det?

  • Ingrid skriver:

   I morgon eller på lördag (om man nu vågar lita på att vädret håller sig fint så länge) ska jag åka till Stenstugu och klippa bort lite visset i rabatterna. Bosse o Carina är inte så bra på sånt. I gengäld ska Bosse byta däck på min bil.

   Mulde är jättefint och hagen är så vacker med en bred fin promenadväg som går ändå när till stranden. Dessutom finns det utmärkta vandringsleder med lite informerande skyltar på området. Jag tror inte att Härje har något emot om en öbo tar sig en promenad. Ser man någon på gården kan man ju fråga också förstås 😉

 18. Hejsan Ingrid.!

  Igår for jag till stan tidigt, hoppade över båda mina serier,Annars hinner jag inte med allt.Brukar alltid träffa på någon, gjorde det också en italienska Vitalina, som varit gift med en brandman.Hon är väl tio år äldre än mig, fortfarande lika vacker, hon sa att jag blivit snygg.Vi har känt varandra sedan vi bodde i Pershagen.Hon blev av med sitt stora hus för kommunen skulle ha tomten till oljehamnen stora cisterner skulle stå på hennes tomtHon hade massor med katter, så nu bor hon i en trång etta mitt i stan med en gammal sjuk katt.Blir alltid lika glad när jag träffar på henne.Hon är ganska ensam tror jag.En son och en dotter.Vet inte om hon har barnbarn ens.

  Sedan var jag uppe hos Monica som hade en ”plastdotter” där som jag också känner så där,Hon ville ha hjälp med att sy ärmar av spets på en klänning, men inte kan jag sådant,bara gardiner.Nu ser jag för dåligt för det.
  Men vi hade roligt skrattade åt sånt vi mindes.

  Kram Majsan Mi

  Ps. fint med alla krokusarna i överkantenDs.

  • Ingrid skriver:

   Vilken trevlig dag du verka ha haft Majsan! Det måste ju vara bra mycket bättre än att sitta och titta på TV. Man måste passa på att vara ute när det är så här fint i naturen.

   Kul att du gillar mina krokusar, de står i gräsmattan precis utanför vårt uteplats.

   Kram

   • Älskar Dina fina Tussilago och Blåsippor också, hur kunde jag glömma dom, kollade pippin, men ska lyssna på sången, däremot har jag aldrig hört en Lärkas drill, tror jag.
    Jo det har Du rätt i.Affärerna öppnar inte förrän tio och innan lunch är det bäst att vara nere, sedan blir det så trångt i butikerna.
    Den 28/3 fyller ena väninnan år, den andra och jag är bjudna på kaffe,tårta o.bullar.Jag har min sambos Pappa som också fyller samma dag.Frågan är om jag ska hoppa över Maggan och besöka Ingemar istället.Ringer gör jag och hör mig för.
    Idag ska jag titta på mina serier, sedan måste jag leta efter de som flyttat och lämnat katten kvar vind för våg.Om nu fastighetsbolaget har öppet,sist jag ringde verkade hon inte särskilt pigg på att hjälpa mig.
    Ska fråga Sonia som går ut med hunden.Om hon sett något eller vet.
    Kram ha en fin Torsdag.

 19. Rigmor skriver:

  Ser att du har riktigt mycket vår hos dej också!! Här ska det idag bli varmare än någon annan dag så jag ligger i startgroparna för lite trädgårdsarbete, om jag kommer så mycket längre återstår att se…det finns ju så mycket annat trevligt att sysselsätta sej med!!
  Fina bilder både på blåsippor och tussilago, likaså fritidsbyns leder och vatten. Inbillar mej att ni på Gotland har väldigt mycket sevärt på behändigt avstånd, men det är kanske så att man själv blir hemmablind…det kanske finns en del här också om jag tänker efter. Å medans jag funderar på det ska jag nog gå ut i trädgården…
  Ha en bra dag!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Nu är vi nog många som njuter av solen och värmen i trädgårdarna. Det är en underbar tid, den allra bästa faktiskt!!
   Hoppas du fick en fin dag och inte överansträngde dig 😉

 20. Sylvia skriver:

  Vilken fin dag du haft med cykling och samtidigt få både se och höra nya vårtecken. Jättefina bilder. Nu är det vår när tussilagon kommit upp. Måste ut i vårsolen och kanske hitta några vårtecken.
  Ha en härlig dag!
  Kram

 21. Lisbeth Öhlin-Petersson skriver:

  Jag gillar din blogg för då får jag se bilder ”hemifrån”. Jag minns ju vår ”lammbacke” på våren där det verkligen fanns blåsippor. Jag grävde upp en gång på 70-talet o planterade vid vår ”dåvarande” stuga men det gick inte så bra. Men i vår ”nuvarande” stuga har vi faktiskt några stånd med blåsippor o rödsippor. Det är kul.

  • Ingrid skriver:

   Blåsippor är ju lite kyndiga och går inte att flytta så där hur som helst, men har de väl etablerat sig så sprider de sig. Det är en härlig tid nu 🙂

 22. Kicki skriver:

  Våren är faktiskt här nu, även med meterologernas sätt att räkna . 7 dygn i sträck över 0 grader i medeltemp. Det är nästan en hel månad tidigare än normalt på dessa breddgrader 🙂
  Har just avslutat f.m. fikat på altanen i underbar sol, hängt den första tvätten ute och ska börja skura trädgårdsmöblerna.
  Jag lyssnar just nu på en kriminalroman av Annika Bryn, Morden i Buttle. Det är uppenbarligen otroligt poppis att skriva deckare i gotlansmiljö.
  Kram till dig!

  • Ingrid skriver:

   Tänk att ni också har fått vår så tidigt!
   Jag ska iväg och köpa några nya plaststolar, de gamla var så fula, så dem slängde jag. Plast är inte så snyggt, men det är lätt att flytta på, så jag gillar det ändå.
   Annika Bryn har jag inte läst något av 😉

Kommentarer inaktiverade.