I dag blev det riktigt fint väder. Jag vaknade tidigt och satte igång med städningen, så fort jag ätit frukost. Lägenheten är ju inte så stor, så jag var klar i god tid före lunch och kunde till och med sitta i solskenet och lösa DN-krysset ett tag innan det var dags för mat.

Efter lunch tog jag fram cykeln och gav mig ut på spaning efter vårtecken. Jag cyklade via Värsendekvior till Stenstugu, där jag tog en rundvandring i trädgården. Sedan lämnade jag cykeln på gården och gick söderut till mina gamla tassemarker.

Och Mulde fritidsby förnekade sig inte. Inte nog med att jag fick syn på massor av tussilago, där satt en gärdsmyg i en buske och sjöng helt underbart vackert. Vid kanten av den ena dammen hittade jag massor av tussilago.

När jag sett mig nöjd på dem, gick jag tillbaka till Stenstugu och gav mig iväg hemåt igen. Precis i början av Värsendekvior blev det stopp, för där hittade jag blåsippor.

Och inte nog med det, jag fick höra lärkan för första gången i år. Den har väl förmodligen funnits här ett tag, men vädret har ju inte direkt lockat till några längre utflykter.

Nu hoppas jag givetvis på att det här fina vädret ska hålla i sig några dagar. I morgon ska jag åka och snygga till på gravarna i Klinte och Fröjel. Det närmar sig påsk och då vill jag plantera lite penséer och påskliljor där också.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...