På Kupan i Hemse / Bältrosen

Tisdag 17 juni 2008 | 21:10 | 16&#176

Idag har jag varit på Kupan i Hemse och jobbat. Jag var först lite tveksam till om jag skulle åka, med tanke på min bältros, men eftersom alla blåsor nu är borta är jag inte längre smittbärare utan känner att jag kan vara ute bland folk igen.
Bältros smittar ju inte, men om man skulle stöta på någon som inte haft vattkoppar kan man smitta dem så att de får det. Jag har ännu ganska stora besvär i form av brännande känsla och värk. Det går ganska bra på dagen, men jag får nattsömnen störd. Jag tar ett par Alvedon innan jag går till sängs och då sover jag några timmar i alla fall. Sedan har jag en extra tablett liggande på nattduksbordet, som jag tar om det börjar bli besvärligt igen.

På Kupan var det ganska många kunder och mycket kläder och grejor att sortera. Jag gjorde ett inköp själv också – ett fotstöd att ha när jag sitter här vid datorn. Jag är ju ganska kortväxt och har länge funderat på att skaffa någon slags pall att sätta upp fötterna på. Nu sitter jag här så bekvämt med fötterna i rätt höjd.

I november 2007 fick vi besök av en bil, som gick rakt igenom 2 staket och med dragkroken dundrade in i ladugårdsväggen och gjorde ett stort hål där.


Det var en riktigt dramatisk morgon!

Idag, 7 månader, senare kom det hantverkare som genom försäkringsbolagets försorg ska laga skadorna. Det ena staketet är nu lagat, dörren är lagad och muren påbörjad. Det blir säkert jättestiligt när det är färdigt.

Åke har börjat klippa gräsmattorna till midsommar. Inte för att det är så mycket att klippa efter, för gräset lyser med sin frånvaro, men det är en massa tofsigt ogräs och skott som ska jämnas av. I morgon ska vi ta det sista.

Av en medarbetarna på Kupan fick jag en back med purjolöksplantor och en med asterplantor och dem ska jag försöka få i jorden i morgon också. Egentligen har jag ingen plats i trädgårdslandet för purjolök, men jag har börjat ta upp potatis, så jag får väl sätta ner purjolöken efterhand som det blir ledigt utrymme.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Kropp och själ, Nytt från Stenstugu och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

0 kommentarer till På Kupan i Hemse / Bältrosen

  1. Barbro skriver:

    Fick själv extremt dålig information när jag drababdes av bältros och det var inte förrän långt efteråt som jag riktigt förstod vilka risker det var att smitta någon och hur allt med vattkoppor hängde ihop…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *