På språng hela dagen

Det har varit en solig och ganska varm dag, men blåsigt, blåsigt! Jag hade dock lä på uteplatsen, så på förmiddagen satt jag där en stund och löste korsord och då fick jag fälla upp parasollet för att det blev för varmt, men vid halvelvatiden åkte jag hemifrån.

Först var jag och tankade bilen och avbokade verkstadstiden, som jag fick i förra veckan, för nu uppför sig Golfen som den ska igen och sedan var jag och klippte mig och när jag var färdig körde jag till Visby.

Anledningen till Visbybesöket var att jag skulle till labbet på lasarettet och lämna ett blodprov inför ett läkarbesök nästa vecka på osteoporosmottagningen och dessutom hade Ann-Marie bjudit mig på lunch.

Det finns de som kan få pelargoniorna att överleva vintern.

Charmknutten Baxter

Ann-Marie bjöd på en härlig kyckling med sparris, sallad och potatis till. Det var så varmt så vi satt ute och åt och när vi ätit färdigt åkte vi en tur ut på landet för att plocka vilda blommor.

Blåklint var det viktigaste och det såg mörkt ut ett tag, men Ann-Marie var optimistisk och efter lite letande hittade vi en åker där det fanns hur mycket som helst. Blommorna skulle hon ha att dekorera med på en begravning i morgon. Det blir säkert ett väldigt fint avsked av en gammal kär vän.

När vi kom tillbaka efter bilturen drack vi kaffe och sedan körde jag ner till lasarettet. Snabbt och smärtfritt var blodprovet avklarat på bara några minuter och sedan kunde jag åka hem till Klintehamn igen.

Tack Ann-Marie för god lunch och en trevlig åktur!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök, Trädgård, Visby. Bokmärk permalänken.

12 svar på På språng hela dagen

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra och trevlig dag på alla vis! När jag var barn fanns det blåklint i massor men numera är det sällan som man ser dem. En del säger att det beror på att utsädet är så rent numera och kanske så är det så. På gott och på ont för blåklint är en härlig sommarblomma!

  Kram och god kväll 😀

 2. wiolettan skriver:

  Du verkar ha haft en finfin dag. Fullspäckat program med trevliga saker och bra väder.
  Här har vi haft närmare 25 grader varmt så det känns som sommar igen.
  Golf, en så´n bil har jag haft och den var så snäll och trogen.
  Härligt att få bli klippt, det skulle jag behöva också.
  Baxter, vilken mysig hund.
  Härligt med alla fina växter. Vackert med blommor.
  Kram!

 3. Kraka skriver:

  Det verkar varit en riktigt trevlig dag.
  Kram

 4. Aktiv som vanligt! Det var väl skönt att du inte behövde lämna bilen på reparation, det kan svida ordentligt i plånboken! Vi har just fått AC:n reparerad på vår och det blev jättedyrt, men svårt att klara sig utan i denna värme!
  Mysigt och gott med lunch hos din goda vän! Så fina blommor ni hittade!
  Kram, Monica

 5. skogsnuvan skriver:

  Tänk att blåklinten växer vild hos er. Det gör den inte här men pelargonerna efter farmor lever Tyvärr satt jag ut dom precis innan stora blåsten kom så nu ser dom inte så fina ut. Hoppas att dom repar sig när det slutar blåsa

 6. Kicki skriver:

  Är det Ann-Marie som har en sån blomrik trädgård?
  Jag har varit dålig på bloggbesök i värmen, har fullt sjå att hålla liv i min egen. Men nu ska jag läsa ikapp här,
  Kram

Kommentarer inaktiverade.