På vift hela dagen

Mitt i julstöket gjorde jag ett break, för det har varit ett helt strålande fint väder i dag och det skulle ju utnyttjas. Jag hade tid hos frissan Ida klockan tio och när jag var nyklippt och fin åkte jag till Suderviljan och köpte en julgrupp och sedan till Konsum och handlade lite lunchmat och så gav mig iväg till svägerskan i Endre.

Hon fyllde 80 år för en vecka sedan, men smet hemifrån den dagen i tron att hon skulle slippa uppvaktning. För att inte chocka henne alltför mycket ringde jag innan och kollade att hon var hemma och att hon orkade med besök och hon blev glad att jag kom (tror jag i alla fall). Vi hade några trevliga timmar då vi fick prata gamla minnen och diskutera våra respektive krämpor. Vi åt lunch och sedan kokade hon kaffe och det fanns minsann en tårtbit i kylskåpet också, så helt oförberedd på gäster var hon inte.

Jag körde hem innan det blev alldeles mörkt, för jag tycker att det blir jobbigare och jobbigare att köra i mörkret. Jag behöver nog göra en kontroll av min ögon, för jag tycker att jag börjar se dåligt på långt håll också.

När jag kom hem hittade jag en kallelse från tandhygenisten på dörrmattan. Tur att jag inte ska vara där förrän den sista januari, för då kan jag förtränga tankarna på det ett tag i alla fall.

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Utflykter. Bokmärk permalänken.

14 svar på På vift hela dagen

 1. Gunnel skriver:

  Jag tycker också jag har problem att köra i mörker. Det är tur att jag inte behöver göra det så ofta. Vi har haft strålande solsken här idag. Man blir lite piggare med en gång när det är ljust. Kram

 2. Lambergsfrua skriver:

  Vad skönt att få ett break i julstöket och bli lite ompysslad hos frissan.

  Det där med bilkörning i mörker är ingen höjdare numera. Jag har avstårr det i många år och Mannen i Mitt Liv har nu kommit till samma slutsats – han vill inte köra i mörker. Inte ens här inne i stan. Det är alldeles för mycket strålkastarljus, cyklister utan lyse som slänger sig handlöst över gatan vid ett övergångsställe och mörkklädda människor utan reflexer som korsar gatorna lite hur som helst. Vi har ju en väldig tur som bor precis vid en busshållplats och kan ta bussen ner till centrum lätt och smidigt. Än har vi kvar bilen, men vi känner ju att det är en tidsfråga. Fast det är ju så bekvämt… 😉

  Det är inte alls kul att gå till tandhygienisten. Vi ska inte dit förrän i juni, men var hos tandläkaren nu i december och han genomför samma procedur efter att ha kollat efter hål. Det känns så skönt att ha den saken avklarad. Om inte julens knäck sätter käppar i hjulet förstås 😉
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Visst är det väldigt behändigt att kunna svissa iväg i bilen när man vill, men jag tar gärna bussen om det inte är några tyngre saker som ska inhandlas, eller om man inte ska så långt ifrån busstationen.
   Julknäcken får man ta det försiktigt med!!
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Jag ser också sämre när jag kör i mörker vilket nog kommer med åldern. Därför valde vi en speciell sorts glas som skulle vara extra bra i samband med mörkerkörning. Fast ärligt talat så vet jag inte om jag noterat någon större skillnad…

  Kram och trevlig kväll!

 4. Trevlig dag verkar det som !
  Ja, jag såg ju att hela familjen Glifberg besökte Sandhamn seglarhotell för att fira Barbro. Jag vet inte hur dom bar sig åt , men nu läser man i bladet att hotellet i princip slår igen . Avskedar ett tjugotal och kommer i fortsättningen att bara ha öppet under högsäsong !

  Frågan är nu, vad gjorde Glifbergarna egentligen?

  En som undrar !!!

 5. Här är en till, som inte gillar att köra bil när det är mörkt. Jag opererades för grå starr för 1 1/2 år sedan, och då sa dom att min mörkersyn skulle bli bättre, men det tycker jag inte.
  Din svägerska blev säkert jätteglad åt att du kom, men jag förstår att hon ”smet” på själva bemärkelsedagen. Det känns som det ställdes mera krav på en om man ska ha gäster då…
  Ha det gott, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Det är verkligen jobbigt att köra i mörkret. Få se vad optikern säger?
   Visst är det förståeligt att man ger sig iväg på jämna årsdagar. Speciellt om man känner att man inte orkar ordna med någon mottagning.
   Kram

 6. Ditt namn skriver:

  Vi gick vår promenad i förmiddags när solen kom fram och det var jätteskönt. I eftermiddags var vi på Åvalle och firade en 97-åring och där fick vi både kaffe o tårta så det var en trevlig eftermiddag.
  Jag retar mig lite på trisskalendern där det står att man får vinst när man fått 3 lika symboler Jag har fått 4 olika symboler och 11 julklappspaket. Då borde man väl även få vinst för julklappspaketen också. Med så många olika symboler som de har i dragningslistan så borde man få lite fler andra symboler i stället för julklappar, det blir ju inte alls spännande. Dålig variation.
  Kram

 7. Ölandsvindar skriver:

  Känner igen de där känslorna inför tandhygienisten! Men eftersom alternativet är ännu värre, väljer man ju ändå att pallra sig dit. Jag önskar dig en fin och mysig julhelg om vi inte hörs innan dess.
  Kram /Kerstin

Kommentarer inaktiverade.