Pärlemorfjärilar

Mina farhågor i morse angående vädret kom verkligen på skam, för det har varit en riktigt härlig dag. Kerstin och Hassine kom hit på förmiddagen och när det började bli dags för lunch åkte vi ut till Hamncaféet igen och Hassine och jag åt Dagens, vilket var en härlig köttgryta och Kerstin åt en silltallrik.

Mätta och belåtna fortsatte vi upp till Stenstugu där vi ställde bilen och tog oss en promenad genom ”Härjes hage” ner till Muldestranden och så Strandkvior hem. När vi var nästan tillbaka på Stenstugu kom jag på att Jane ju hade kunnat få gå med. Hon har ju aldrig gått den här rundan, men det får bli en annan gång. 😉

Pärlmorfjärilar av olika sorter var det alldeles fullt av på tistelblommorna. Jag har haft fjärilar här i rabatten på Odvalds också, men bara nässelfjärilar och citronfjärilar. Tydligen har de olika sorterna sina favoriter bland blommorna.

Vi kom tillbaka till Odvalds lagom till eftermiddagskaffet och nu har Kerstin och Hassine åkt till Sicklings ett tag, men de kommer tillbaka så att vi får äta middag tillsammans.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

18 svar på Pärlemorfjärilar

 1. Inger Maryissa skriver:

  Här har det också varit härliga, soliga och varma sommardagar och hoppas det fortsätter så här länge
  och så fina foton på de vackra Pärlemofjärilarna
  Kram

 2. Raija skriver:

  Jättefina fjärilsbilder.

 3. Laila Östergren skriver:

  Jätteroligt med besök. Fördelen är ju att det blir av att turista lite här hemma. Det finns ju så mycket vackert här.
  Kram Laila

 4. Elisabeth skriver:

  Så vackra fjärilar. Jag har sällan tur med dem. De är alldeles för snabba för mig. Men jag njuter av dina. Ha dé gott! Elisabeth

 5. Ja, det har verkligen varit en underbar dag! 8)

 6. Znogge skriver:

  Vilka fantastiskt vackra bilder på fjärilarna. så fint fångade!

  Kram

 7. Skogsnuvan skriver:

  Vilka fina bilder du har på fjärilarna. Jag tycker att det är rätt svårt att fotografera fjärilar men det går lite bättre nu när jag fått en ny kamera. Här finns det många många olika fjärilar så många så jag vet inte namnet på alla. En del av mina vänner frågar om fjärilar men jag kan inte alla så ny har jag skickat efter en fjärilsbok. Jag kan fåglar och blommor och nu ska jag banne mig lära mig om fjärilar. Det finns ungefär 160 olika fjärilar i Sverige och jag skulle tro att minst 100 stycken olika finns i min trädgård.

 8. Janne skriver:

  Hej Ingrid ! Vädret här är som en berg o dalbana på Gröna Lund. Ena dagen sol andra regn o kallt. Ha det bra !

 9. Suss skriver:

  Underbara bilder på fjärilarna och blomstren. Tistlar är riktigt fina, så ogräs de är. KRAM!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *