Parque de la Sortija

Det är mulet i dag, så där riktigt jämngrått över hela himlen. Vi lär nog inte få se något av solen i dag, men det regnar i alla fall inte. Så i morse gav jag mig iväg uppför Calle Belgica igen för att ta mig en närmare till på Parque de la Sortija.

Den här fina julstjärnan passerade jag på vägen till parken

Ursprungligen anlades parken av den här mannen, Enrique Talg Wiss, men den genomgick en renovering år 2008 och den är på 40.000 kvm med möjlighet till aktiviteter av alla de slag. Där var fullt av folk överallt och massor av hundar. Man gympade, joggade och höll på med allt möjligt. En grupp verkade ha någon typ av meditation, för de stod bara blick stilla och stirrade ut i fjärran.

Det finns något för småbarn

För hundar

För dem som vill testa utomhusgym

Och den som blir trött kan lägga sig och vila en stund

Hundar fanns det av alla möjliga raser och storlekar

Hundarna gick i stort sett samtliga okopplade utan att det uppstod några problem och det fanns ingen hundlort någonstans där jag rörde mig i alla fall. Det var verkligen en levande och väldigt välskött park.

Många vackra växter och planteringar

Ett enormt snår med de här fina bollarna

Den här vackra bouganvillean fotade jag på vägen hem

Nu ska jag ta mig lite balkonglunch och sen får vi se vad jag hittar på i eftermiddag. Det är kallt och vinter hemma har jag förstått, så jag är tacksam att jag ännu har några dagar kvar här.

Trevlig torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Puerto de la Cruz och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Parque de la Sortija

 1. Vilken vacker park du har hittat idag igen! Och välskött! Och du tog dig upp för den branta vägen en gång till – strongt!
  Kram, Monica

 2. Znogge skriver:

  Det känns konstigt när man ser julstjärnor växa så utomhus med visst är det vackert. Jag minns att i Brasilien fanns en del som var stora som träd. Verkade vara en trevlig park du besökte i dag.

  Kram och god kväll!

 3. Helena skriver:

  Vilken fantastisk park. Julstjärnan är lite större än vad som finns här i Norden. Vad mysigt att ta en tupplur på bänken .

 4. Gunnel skriver:

  Växtligheten där är ju helt fantastisk! Jag förstår att du njuter av din semester. Kram

 5. skogsnuvan skriver:

  Den där busken med blommor som liknade påfågelsfjädrar och var i en härlig rosa färg gillade jag skarpt. Boganvillan var också helt fantastisk och min som jag har i fönstret blommar inte ännu och även när den blommar så har den inte så där många blommor. Njut även om solen inte skiner Det gör den inte här heller men det är inte kallt bara 11 grader kallt och det är ju skönt för skånebarnen leker ute i snön hela dagarna

 6. Elisabeth skriver:

  Vilken vacker och trevlig park!

 7. Lambergsfrua skriver:

  Vilken vacker och trevlig park med något för alla intressen verkar det som. Blomsterprakten känns dubbelt fin att se nu när det är snö och kyla utanför mitt fönster. Jag faktiskt sol här idag, så det blir nog att bylta på sig ordentligt och trava iväg en sväng med stavarna.
  Varm kram! 🙂

Kommentarer inaktiverade.