Påskafton

Det var mulet i morse, men nu skiner solen så vackert, så det artar sig till en riktigt fin påskafton. Jag ska snart börjar förbereda sill och ägghalvor, för i kväll samlas vi på Stenstugu och firar påsk och då hjälps vi åt, fast det är givetvis Eva som står för det mesta. Hon är en otrolig ”matmamma”, så jag misstänker att det blir väldigt mycket gott på bordet.

Hade det varit en aning mera värme skulle jag nog kunnat skryta med utslagna påskliljor, för de här är verkligen på gång. Jag har flera av samma sort, men just de här har kommit längst.

Jag har en liten sann påskhistoria som jag tänkte berätta, för jag tycker att den är så söt. Den har varit med i bloggen tidigare, så en del har säkert läst den, men bloggläsare kommer och bloggläsare går, så säkert är den ny för några i alla fall. Här kommer den:

När Krister var liten hade jag ett dagbarn för att han skulle få en lekkamrat och första påsken den lille gossen var vid oss, fick han vara med när Krister skulle leta reda på sitt påskägg. Vi hade höns på den tiden och på påskafton gömde vi barnens påskägg med godis ute i hönshuset i ett äggrede. Vi sa att till påsken var det tuppen som värpte och att han bara kunde värpa en gång om året, eftersom ägget var så stort och fullt med godis.
Naturligtvis hade tuppen värpt ägg till dem båda två. Dagbarnet, som var i 4-årsåldern, var stum av förvåning när de hittade de fina påskäggen i äggredet. Hans mamma berättade att när han kom hem med det, slog han bokstavligen näven i bordet och sa med eftertryck: ”Nu djävlar, ska vi ha höns!”

GLAD PÅSK!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Påsk. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Påskafton

 1. Znogge skriver:

  Vilken underbart söt påskhistoria trots kraftorden i den! Av tidigare bilder att döma så vet jag att att ni inte kommer behöva sitta hungriga när Eva är i farten 😀

  Önskar dig och de dina en fin påskafton!

  Kram

 2. Geddfish skriver:

  Åh, så påskfint! Och vilken söt kraftfull historia 😉 och Gullefjun, visst kommer jag ihåg den 😀
  Påskkram, Gerd

 3. Märtha skriver:

  De var en prima historia! Jag kan se den bestämda killen framför mig. När min äldre systerson var liten var han en underbar söt unge som alltid var snäll, men när han var törstig stampade han med kraft i golvet och sa ”Tapt!” Saft, alltså. Nu börjar det bli lite vårligt här också, snön smälter, minusgraderna nattetid verkar ge upp. Glad Påsk!

 4. Agneta skriver:

  Så mycket har inte jag skrattat på länge, vilken härlig historia och jag läste den för Peter, min man, och han skrattade så där hjärtligt som han gör alltför sällan. Vilken härlig historia! Nu blev jag som glad för resten av dagen!
  Glad Påsk, kram
  Agneta

 5. Marlise skriver:

  Hej Ingrid
  Glad Påsk! Frohe Ostern!
  Ich freue mich immer über deinen schönen Blog.
  Liebe Grüße aus Deutschland nach Gotland
  Marlise

 6. Hahaha, vilken underbar historia! Jag läste den högt för min man och vi skrattade gott åt den båda två! Vi har redan avslutat vårt påskaftonsfirande och är både mätta och nöjda!
  Hoppas att ni får en fin kväll!
  Kram, Monica

 7. Lambergsfrua skriver:

  Den historien är en riktig humörhöjare och man mår gott en bra stund av den lille gossen beslutsamhet.
  Så mycket gott ni hade på borden och så vackert dukat!
  Ha en bra påskdag!
  Varm kram
  Lambergsfrua 🙂

 8. Leontina skriver:

  Den historien hade jag inte hört och den var ju underbar.
  Vi har också haft påsktupp som värpte godisägg till påsk. Ett år när sonen var i 5-årsåldern och skjutgalen, med fredsivrande föräldrar som vägrade köpa något vapen, något som stod överst på önskelistan, köpte vi en liten knallpulverpistol bland godiset. När han öppnade och hittade den hett åtrådda ”pickan”, utbrast han: ”VA, har påsktuppen fått fnatt eller nåt?”
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *