Solen kommer och går, eller rättare sagt molnen, för solen håller sig nog på plats, men det är kylslaget ute. Nu är det ett par plusgrader, men vi hade -3° i natt och det hade kommit lite snö också, men den har töat bort, som tur är.

Så här såg det ut i morse

Vi hade en jättetrevlig påskafton på Stenstugu och Eva och Alessia hade påskpyntat och gjort så fint i salen. Jag glömde min mobil hemma, men Krister skickade över några av sina foton till mig.

Här har Krister tagit ett foto av buffébordet där förrätterna är framdukade tillsammans med de läckra påsktårtorna som han och Thomas hade med sig. Däremellan åt vi en underbara lammstek med ”Maggans potatis”, som var en smördegsinbakad potatis och så parmigiana.

Efter maten blev det tv-underhållning och inte vilket program som helst; Edoardo (eller var det Gaetano?) hade fört över ett videoband med en inspelning från Eva och Claudios bröllop 1989 till DVD och det satt vi och såg. Du milde tid så unga och vackra vi var allihop!

Krister, som bodde hos Eva den sommaren och jobbade på La Spelonca, var 17 år, jag och Åke var med och min syster Kerstin och hennes man Hassine också. Borgmästaren i Gaggi vigde Eva och Claudio och sedan var det bröllopsmiddag på La Cambusa i Giardini Naxos med god middag och massor av sång och musik. Den här videon/dvd:n har jag sett förut, för vi fick den i present av Eva, men varken hon heller Claudio hade sett den tidigare.

På bilden sitter Edoardo med lilla Keila i knät. Hon är jättesöt och älskar Fridolf, som är måttligt intresserad av hennes uppvaktning, men matte Carina vet hur det ska vara och hade Fridolfs bur med sig, så att han fick var i fred för Keila medan vi åt.

Tack alla barn och barnbarn för en trevlig kväll!

Nu ska jag uppdatera det här och fixa till lite lunch och sen ska jag ta mig en påskdagspromenad. Klär man sig bara ordentligt och inte inbillar sig att det är vår, kan det nog bli ganska behagligt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...